Přejít na obsah

bosator

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil bosator

  1. Právě v příloze TP není zmíňka o reduktoru a nebo výrobci zařízení, ve všech kolonkách je pouze číslo sestavy, pod kterou to bylo zapsané. Pouze výrobce nádrže je uveden. Myslím, že v tomhle případě, na technické a ani nikde jinde už to nikdo ověřovat nebude. Od  BRC AT90E bych očekával přesnější regulaci, lepší akcelaraci, přepnutí z benzínku na LPG i na promrzlém reduktoru. To vše hlavně hlavně kvůli vetší membráně 2. stupně. Nebo se pletu a nepoznám rozdíl oproti malému reduktoru AT07? Jinak co jsem parkrát měnil membrány na různých reduktorech, tak třeba někomu vydrží 200 tis, ale v mém v případě po 80 až 100tis km, nebo 8letch  už byly ztvrdlé a reduktor zanešený, že se výměna určitě vyplatila. Zkušenost hlavně z lovata, tartariny a tomasetta. Na BRC jsem zatím nejezdil.

  2. Zdravím vás a prosím zkušené o radu. Ve felícii mpi mám podtlakové LPG s řídící jednotkou stag L-plus a reduktorem Tomasetto AT07. V reduktoru už dosluhují membrány. Chci se zeptat, zda mám zrepasovat  tento reduktor. Mám k dispozici ještě reduktor BRC AT90E a ještě BRC AT90P s napojením podtlaku do sacího potrubí. AT 90P je po kompletní repasi – nové membrány… Elektroventil s filtrem mám. Bude repasovaný reduktor BRC  AT90P, nebo AT90E v něčem lepší, spotřeba, jizdní vlastnosti? Kdysi jsem jezdil s totožnou felicií, která měla reduktor orig. LOVATO, ta měla o dost lepší dynamiku a nižší spotřebu min. o 1l. Předem moc díky za zkušenosti a rady.

  3. Tak vyřešeno, vypustil jsem zbytek nadrže, vymntoval multiventil, upnul do svěráku v podobném náklonu, jako je v nádrži. Konec plováku jsem přihnul směrem nahoru o cca. 20mm. Při montáži jsem dal nové těsnění mezi nádrž a ventil. Teď lze natankovat na stejné čerpačce 32,8l. Jen pro info, nádrž je skoro 9 let stará a zdála se uvnitř jako nová, bez koroze.

  4. Chtěl bych zkušené montážníky poprosit o radu. Koupil jsem felicii s toroidní nádrží 39l, chyba je ta, že lze do prázdné natankovat pouze 28l LPG, pak ventil zavře. Dle předchozího majitele je to už od montáže LPG. Chtěl bych tankovat standartních 32l – 80%. Jak mám plovák upravit, o kolik přihnout, abych získal ty 4 litry navíc? Předem moc díky za rady.

  5. Asi trochu pozdě, ale dřív jsem na Váš dotaz nenarazil. Už jsem řešil 1 totožný problém, celkem mě to dalo zabrat. Nakonec vyřešeno, v autě byla stará autobaterie na kterou to sice startovalo, proběhl reset a vše se tvářilo ok, ale při nastavování klapky bylo napětí mírně nižší, asi necelých 12V, tudíš nastavení neproběhlo a zapsali se tyto chyby. Připojením na autobaterii s napětím 12,4V vyřešeno.

  6. Díky PauLofWoCC a Karle za názory. O tu záruku bych nerad přišel, je mi to tak nějak jasný. Zatím jsem provedl jen kontrolu nastavení, nic nešteloval, nic nepředělával. Najíždím těch 1500km, pak mám v plánu zajet za plynařem, který to montoval a probrat to s ním, doufám,že se domluvíme. Pravda auto jede celkem dobře, jen je mírně horší akcelerace a spotřeba kolem 10L+nějaký benzín a to na delší trasy a klidnou jízdou. Před montáží jsem jezdil stejným stylem do 7l benzínu. Pravda, že si membrány ještě asi trochu sednou, ale myslím si, že by právě částečně akceleraci i spotřebu vyřešilo snímání TPS. Karle, jaký ty máš názor na snímání TPS u felície Mpi, nastavuješ ho běžně jako aktivní? A můžeš mi prozradit, jaký typ signálu by tam měl být nastavený?

    To zapojení lambdy není zásadní problém, ale kamarád má elktronicu lovtec a má signál jen odbočený, žádnou chybu ve vagu nemá, tak mi to přišlo jako lepší řešení. Zatím to tak nechám.

  7. Zdravím vás. Chci se zeptat, mám čerstvě předělanou felicii Mpi na LPG – řízený podlak, elektronika Autronic AL 720 ve vagu mi to vypíše chybu vstřikovače 1. a 2. válce, což je normální u LPG, ale co mě zaráží, píše to tam i chybu lambda sondy a pokud auto běží na lpg je v bloku m. hodnot napětí na lambda-sondě stále 1,56V, pokud přepnu na benzín lambda běhá normálně mezi 0-1V . Zapojené je to tak, že je přerušený bílý drát, co vede ze sondy do benzínové řídící jednotky. Tento přerušený vodič, je napojen z jedné strany na fialový a z druhé na šedý drát, oba vedou do plynové řídící jednotky, viz tato foto http://bosator.rajce.idnes.cz/Plocha/#lambda.jpg

    . Předpokládám, že plynová řídící jednotka, při přepnutí na plyn, přeruší signál do benzínové a proto to zapíše tu chybu.. Vadí ta zapsaná chyba a nechápu význam přerušení toku signálu do benzínové řídící jednotky při provozu na LPG. Napadly mě 2 řešení: 1.: přerušený drát ze sondy (bílý) bych spojil jak byl původně a z něj pouze odbočil fialový drát do plynové řídící jednotky, pak by vedl signál do obou jednotek součastně, viděl bych hodnotu ve vagu a nezapsalo by to žádnou chybu. Šedý drát, který vede signál zpět do benzínové jednotky, pouze v případě přepnutí na benzín, by zůstal odpojen.

    2. postavili jsme kabel a sehnal jsem soft k plynové jednotce, v plynové jednotce mám nastavenou emulaci sondy: otevřenou, další 2 možnosti nastavení je ukostřená a standart 0-0,8. Co se stane, když zvolím standart 0-0,8, vyřeší to tento problém?

    Elektronika je Autronic AL-720, schéma zapojení je v příloze.

    Další a větší problém, který mě nepotěšil, plynová jednotka nespolupracuje se signálem z klapky (TPS), je nastaveno: Deaktivováno, ale kabelově to plynař zapojil. Další možnosti nastavení jsou: 1. signál TPS stoupající, 2. signál TPS klesající + k oboum by mělo být nastaveno nějaké napětí. Otázka zní, nevíte někdo, kterou z možností mám u fel. Mpi nastavit a jaké tomu přísluší napětí??? V nastavení je i stránka seřizování, při tomto procesu, by si měla jednotka sama vyčíst parametry klapky, ale protože se tím komplet přepíše celé nastavení jednotky, neměl jsem zatím odvahu to zkusit.

    Budu vděčný tomu, kdo mi pomůže vyřešit tyto 2 problémy, chtěl bych i porosit Karla.lpg

    Předem moc díky za odpovědi

×
×
  • Vytvořit nový...