Přejít na obsah

borax

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil borax

  1. Tak jsem to rozmontoval a byli někde za baterií cvaklé( možná prasklé ) obě hadičky.Protože jsou originály zřejmě přibalené ke kabeláži, nové hadičky jsem protáhl jinak.

    Nový motorek v náhradě( německý )-190 Kč.Vše funguje jak má.

    I když....

    Při zmáčklé kontrolce recyklace vzduchu uvnitř kabiny mi přes ventilaci přichází vzduch z venku.Což není při jízdě za postarší Avií výhoda....

    Dá se to nějak řešit?

  2. Tak to jsem si udělal pěknou pakárnu...

    V případě, že sundám přední nárazník je k nádobce volný přístup, tak abych ji celou sundal?

    Vám pánové řeknu, že zlaté staré Favority či Felicie.Resp.nepamatuju se, že by mi mrazem praskla nádobka(když už teda zamrzla)

    Jak to řešíte? Lepíte to, nebo mám koupit novou? Nemám ani tuchy co stojí nádržka....Motorek dle výrobce 200-1000 Kč

    Dík

  3. Auto bourané nebylo.To, že je motorek pod levým podběhem, vím.Pojistku jsem samozřejmě vyměnil a stěrače už jedou.Asi nezbyde nic jiného, něž na motorek mrknout.

    Spíš mě trápí ta unikající voda "z nádržky". Není tam nějaká hadičková spojka,která by se mohla mrazem rozpojit? Není tam vidět.

  4. Vidím staré vlákno, ale nevadí.Mám obdobný problém.Pojistka stěrače vypálená ale motorek stále nejede.Jak ho vyměnit vím.Jenže, aby toho nebylo málo teče mi odněkud od nádržky voda.Nádržku lze naplnit tak do 1/3 vodou a zbytek vyteče.Nevím jsou tam nějaké hadičkové spojky? Vůbec tam není vidět .Je to schované pod baterií.

    Přiznám moje chyba....Slabě namíchaná kapalina.Voda zmrzla a bylo to.Škoda Fabia 2001-Kombi.Za případnou radu dík...

  5. no a kolik načepuješ plynu? po těch 470km?

    já mám stejný nájezd jak ty ale na cca 35l lpg...

    Taky mám stag.. ze začátku sem míval spotřebu taky o dost vyšší, s lpg je třeba si zvyknout jezdit.

    Takže načepováno jsem měl 41,5 litru.Tento plyn jsem vyjel do naprostého konce(došlo k přepnutí na benzín).

    No a najeto 475 km.Já s toho trauma nemám.Jen jsem chtěl vědět jak to mají ostatní.Na kontrole jsem byl po ujetí 1000km byl.Napíchl to na PC a říkal, že nastavení je stejné jako při montáži.Takže do toho nezasahoval.

    Jezdím denně kolem 40 Km do práce, občas mám i jizdy navíc.Teď mi to vychází tak, že jsem na půlce investic oproti benzínu.Může mít vliv na vyšší spořebu i špinavý vzduchový filtr?

  6. Tak nevím.Mám najeto na zařízení Stag cca 1200 km a udivuje mě spotřeba.Píšou tu někteří, že najedou na 41,5 l nádrž přes 600 km.Já jsem poctivě měřil a na nádrž jsem najel 475 km a to se rozjíždím na benzín!! Není něco špatně?Technik říkal, že mám hlučný motor.Asi špatný rozvoďák.Mohlo by to mít na spotřebu takový fatální vlív? Rozvod samozřejmě vyměním.Najeto cca 110 tisíc.

  7. Ahojte přátelé.

    Tak už jsem taky mezi plynaři.Šel jsem do toho (i když jsem váhal).Dnešní ceny benzínu a každodenní nutnost"návštívit" :) zaměstnání......

    Rezervu mi bez řečí prišroubovali k nádrži.Tak časem uvidím jak moc bude překážet.V nejhorším zakoupím opr.sadu.

    Dalo by se na Fábii koupit nějaké malé dojezdové kolo?Nevím jak je to s roztečí, jestli pasují i jiné disky z koncernu??

    Při přechodu na plyn auto trošku ubere na výkonu.Je asi sekunda, ale je to znát.Jakou máte nastavenou teplotu sepnutí Lpg? Mě tam dali dle výrobce Lpg- 30"Celsia.

    Technik říkal, že na svém autě má nastavenou teplotu 40"Celsia.

    Ale jaké má auto nevím.Jak to tedy máte na svých Fábiích vy?

  8. No tak mě budou montovat plyn ve sředu.Poraďte mi prosím jakým způsobem jste uchytil šrob na přepevnění rezervy do zadních sedaček.Nějakým samořezným šroubem, nebo jste demontoval molitan?(to asi těžko)

    Rád by si to udělal stejně, jen nevím jak na to.

    Díky

  9. Ahoj vespolek,

    možností jak přichytit rezervu je spousta. Já to mám vyřešeno takto.

    Tak Vám pánové moc děkuji.Isnspiraci už mám.Přece jenom je jistější rezervu mít.Ještě k tomu Lpg:Montážní firma mi doporučila zařízení STAG ze sekvenčním vstřikováním.Montují ho už léta a prý funguje bez problémů.Při najetí mých cca 15 tis.ročně se mi zařízení dle jejich tvrzení vrátí za 2 roky.(Mám najeto 107 tisíc, tak snad motor ještě 100 vydrží..... :-) )

    I kdyby později auto stejně odjezdím,prodávat ho určitě nebudu.Máte tu s tímto Lpg zařízením nějaké zkušenosti, nebo pořídit něco jiného?Cena montáže mi má vyjit do 25 tisíc.Je to tedy o dost míň, než v roce 2004.To jsem se po tom pídil a sekvenčka přišla zhruba o 10 tis.víc.Tehdy mě odradili právě vysoké pořizovací náklady.

  10. Jenom technický dotázek. Dá se jezdit jen na čistý propan? Neškodí to nějak motoru nebo dalším věcem? Můžu mít po přestavbě čistý propan za super cenu, tak mě zajíámá jestli se na to dá jezdit bez nějakých problému nebo moc velké spotřeby atd... Díky

    Čau.Jsem tu nový a chtěl jsem se zeptat jak máte vyřešené rezervní kolo po přestavbě Lpg.Je nutné rezervu dle vyhlášky vozit, nebo stačí sada pro opravu defektu? Uvažuji taky o montáži.Musím v kufru vozit kočárek, tak je to pro mě důežité vědět, než se rozhodnu pro montáž.Firma zabývající se montáží tvrdí, že stačí pouze sada pro opravu.Znamý na STK opak.Tak jak to tedy je?Jedná se o vůz Škoda Fabia-combi 1.4 Mpi.Za příp.info dík

×
×
  • Vytvořit nový...