Přejít na obsah

lapkav

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil lapkav

  1. osobní názor na to mám podstatně jiný......ale přeji všem těm ladičům co nejmíň podpálených ventilů a zničených katalyzátorů......

    Karel vychází ze zkušenosti, já z filozofie. Zkazit se dá všechno a nemusí to být ani těžké. Kdoví co mě taky čeká, takže Karel má pravdu.

    Na druhou stranu toto čtou lidé, kteří by do celého tohoto tajemství chtěli být také zasvěceni. Karel má své know-how, věnoval spoustu času a úsilí a teď si za to nechává platit. Je to byznys jako kterýkoli jiný. Odvětví je stále otevřené a já věřím, že ze zdejších "ladičů" může být více takových schopných lidí jako je Karel. Když se člověk podívá na obchod např. nagaz24.pl, na kterém jsem již bez obtíží také nakoupil, zjistí že je zbytečné dotovat servisní techniky s jejich přemrštěnými cenami za filtry plynové fáze a další a další. Člověk tam vlastně zjistí, jak drahá je práce technika.

    Na toto fórum chodí lidé, kteří nemají strach se pustit do oprav a řešení. Hledají tu cenné rady a je zbytečné je od úmyslu zrazovat, protože oni jsou rozhodnuti. Navíc jak známo člověk je tvor nepoučitelný a o mě to platí dvojnásob.

    Zdravím všechny

    Vašek

  2. Ahoj, nejdříve všechny zdravím. Osobně si myslím, že pokud někdo chce ladit své auto, má to udělat. Vyhledat se dá spousta informací a pokud si o tom člověk trochu přečte, sám může zvážit jestli se do toho pustí. Mě dost pomohlo toto vlákno, určité věci jsem pochopil a sám si auto pomocí kabelu doladil ke spokojenosti (Stag 300).

    Měl jsem s autem potíž, svou blbostí jsem si rozšteloval zdvih vstřikovače. V servisu na Harfě chtěli za repasi a seřízení staré lišty 1800,- Kč, v polsku za novou komplet lištu 900,- Kč. Obrázek nechť si každý udělá sám.

    Vzal jsem si zdroj, číselníkový úchylkoměr a zdvihy všech vstřiků si doseřídil sám za deset minut. Dále jsem měl docela chudou směs, tak jsem ji mírnou opravou "množniku" doladil a auto jede jak vyměněné. Mám Roomster, 1,4 16V - dříve spotřeba při eko jízdě 7,2 plynu, nyní 7,4 plynu ale auto jede opravdu jinak. Dá se s ním už jet i do kopce :-) takže si ty dvě decky navíc rád doplatím.

    Přeju všem "ladičům" úspěch a pokud byste potřebovali pomoci, jsem z Loun.

  3. dělá to jen na plyn. Při provozu na benzín se nic takového neděje. Nechám prověřit plynové vstřikovače. Bohužel nemůžu zjistit stěhování závady, protože nemám diagnostiku.

    Potřebuji v tomto také poradit. Mé auto už umí hovořit asi jen s hex can kabelem. Někde jsem se dočetl, že co se týče řídící jednotky motoru, je možné ji ovládat i starším kabelem. Další jednotky ale nespolupracují. Můžete mi prosím říci, zda by starším kabelem šlo kalibrovat egr, případně škrtící klapka?

    Mám diagnostiku pouze na plynovou část (AG Autogas) - montuje TC101.cz

  4. Zdravím,

    zakoupil jsem roomstera 1.4 16V 63kW LPG. Po krátké době se mi začala objevovat tato závada.

    Ráno auto normálně nastartuje a jede. Po krátké době - cca 2km - mi začne problikávat kontrolka výfukových plynů a za malou chvíli auto jede už jen na tři válce. Pomůže jen zastavit, znovu nastartovat a pak už to zpravidla nedělá.

    Na diagnostice to vypsalo závady týkající se vesměs problémů s prvním válcem - odpojení, emise a také katalyzátor. Vyměnil jsem zapalovací cívku a byl tři dny klid.

    Když auto přes den stojí cca 8,5 hodiny a následně jej nastartuji, jede v podstatě bez závad.

    Pro vyloučení potíží s čidlem teploty jsem ho vyměnil, ale dělá to také. Nyní už kontrolky výfukových plynů svítí stále. Musím si pořídit svou diagnostiku.

    Můžete mi někdo poradit?

    Pokud se motor ohřeje, může být problém v katalyzátoru? Lambdu jsem neměřil. EGR také ne. Načítá pak motor nové údaje při startu teplého motoru? Pak auto již jede bez problémů.

    Vašek - Louny

  5. Ahoj Majkle,

    vstřikovací ventil a jaký ještě blbosti? Mám možná podobný problém.

    Když je auto studený, jede normálně do určité teploty, pak začne problikávat kontrolka výfukových plynů a jakmile se úplně rozsvítí, auto jako by jelo na tři válce. (mám 1.4 16V).

    Pomůže znovu nastartovat a dál to jede normálně. Jen volnoběh je maličko rozklepaný.

    Ahoj Vašek

×
×
  • Vytvořit nový...