Přejít na obsah

Gejza75

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Gejza75

  1. 1 minute ago, JirikHL said:

    @Gejza75 Význam to má pro toho, kdo nerad jezdí s LA, tak v stavu z výroby je vždy zapnutý po nastartování. Takhle když ho vypneš, tak je vypnutý, dokud ho zase nezapneš. 

     

    Mě by spíš zajímalo, jestli už někdo našel, jestli jde nastavit zapamatování zvoleného módu, to bych ocenil výrazněji víc, než LA :)

    Aha, ok. Ďakujem za vysvetlenie.

  2. 6 minutes ago, Peppin said:

    Ještě jsem nastavoval zapamatování posledního nastavení Lane Assistu.   A5 - driver assistance, Long Coding, Configuration for lane departure warning Kl15 - nastavit Last setting.

    Aký to má prosím Ťa význam? Resp. ako sa to prejavuje? Ď

  3. On 5/4/2022 at 7:33 AM, Peppin said:

    Kroutící moment . vyzkoušeno a funkční - Control unit - 17, Adaptations, Configuration of displayable contents - Torque_Distribution, změnit na active

    Otestované, funkčné. Prikladám fotky. Ale mám taký pocit, že je to prepočítavané pre RSu, pretože sa mi podarilo dosiahnuť 395Nm, čo je asi nezmysel….

    F1F7AC7F-347D-4B4B-B78E-69F0DA181BCE.jpeg

    3776A146-DCBD-48DF-9F94-D4380F2FA2C3.jpeg

  4. 5 minutes ago, Peppin said:

    Kroutící moment . vyzkoušeno a funkční - Control unit - 17, Adaptations, Configuration of displayable contents - Torque_Distribution, změnit na active

    Robil si to cez ODBEleven, predpokladám... Skúšal niekto VCDS? Stále nič? Ď.

  5. 6 minutes ago, kodlis said:

    Tak končně vyzkoušeno a video za jízdy funguje.

    Ale jen z usb. Z youtube jede jen zvuk. Z něj ale nejede video ani při stání.

    Aktivoval jsem i RS budíky fungují také.

    Nejde mi ale zprovoznit kroutící moment v budících. Zkoušel to někdo?

    Krútiaci moment nešiel ani mne. 

  6. 1 hour ago, Lívyczech said:

    Ahojte , tak mi přišel obdeleven, mám verzi pro , řidiči jednotku na čtu, záloha udělaná ALE: 

     

    nemuzu vůbec nic aktivovat například svícení zadních světel a napíšeme to problém s SFD. 
    nevite co stim ? 

    D4505A29-87A8-4CD4-80C6-110D9F7A32F7.jpeg


    Ja OBDEleven síce nemám, mal som ho požičaný, ale čo tak skúsiť trochu googliť?

     

    https://m.youtube.com/watch?v=SGS6B4pk0Is

  7. Ahojte. Myslel som si, že je to len moja Octavia, evidentne, po prečítaní celého topicu je to problém všeobecný. Takisto sa mi podarilo poškriabať počas prvej zimy predné sklo origo škrabkou. Neuveriteľné, ako sa dá šetriť na úkor kvality. Mám ešte starého Yetiho 2009 a takisto používam origo škrabku, ktorú som si kúpil kvôli jej kvalite a skladnosti, ale páni, Yeti nemá žiadne škrabance. To sklo na Octavii je kvalitou úplne inde...žiaľ hlboko na dne. A zrejme s tým nik nič neurobí. Keď pôjdem na prehliadku, skúsim to riešiť.

  8. 4 minutes ago, kodlis said:

    Ta fukce podle mě je, že se ti video nevypne za jízdy. Ale je už jedno jestli se video pouští z USB nebo telefonu z jakékoliv aplikace. Mám už OBDEleven objednany. Tak pak můžu dát vědět zda to funguje.

    Super, určite to privítame ako informáciu.

  9. 6 minutes ago, Lívyczech said:

    @Gejza75

    Ahoj, zkoušel si aktivovat Video in motion viz obrázek? 
    jak to prosím funguje? Půjde přehrát přes CarPlay video třeba z YouTube? 
    nebo jak toto muže na Octavii IV fungovat, když nemá slot na sd kartu?

    moc díky za info či případnou radu, jak dostat do CarPlay přehrávání třeba YouTube , nebo ze souboru z iPhone 

    Neviem Ti v tomto pomôcť, toto som neskúšal. Prišlo mi to nepotrebné. Neviem si predstaviť pozerať video (akékoľvek) počas jazdy autom. Preto som to neskúšal.

  10. 50 minutes ago, kodlis said:

    Ahoj, a ukazatele teploty oleje a výkonu fungují? Toto by se mi docela líbilo.

     

    Jinak mám nějnovější VCDS a kódování se mi zdá aktivní. Jen jsem nezkoušel změny uložit. Chtěl jsem si zapnout teplotu oleje, ale uz byla aktivní.

    Funguje to asi jen na tom RS kokpitu.

    Samozrejme, funguje aj výkon, aj teplota oleja nad nejakú hodnotu, teraz neviem, či 60, alebo 70st.

  11. 1 hour ago, fabik263 said:

    Dá se přes ten OBDeleven i nějak udělat záloha stávající konfigurace? Aby měl uživatel možnost to v případě nějakého problému vrátit na původní hodnoty.

    @Gejza75 jestli se můžu zeptat, jaký model sis přesně koupil? Chápu to správně, že aby jsi mohl kódovat, musíš disponovat nějakými jejich kredity? A jak to celkově fungovalo od připojení, po přepsání hodnot? Vše OK?

    Upřímně, než mi skončí záruka tak do toho asi vrtat nebudu, ale když jsem si včera projížděl jejich web a zjistil, co by to už mělo všechno umět, tak mě to hodně láká. Nejsem jeden z těch, co by nadával na neustálé vypíná Start-Stop nebo Lane-Assist (a že to dělám snad po každém nastartování), prostě to beru tak, jak to je, ale kdyby si to auto pamatovalo předchozí nastavení, rozhodně bych se nezlobil 😄.

    Záloha sa dá urobiť. A áno, vieš to potom vrátiť späť. Kamarát má kúpeny model PRO, kde je už 200 kreditov. Tie sú míňané iba v prípade použitia APP, tzn. pvopred definované zmeny konfigurácie. Funguje to hneď, a doteraz. 

  12. 17 hours ago, Tomas_cz1 said:

    Existuje nekde kompletni popis kodovani pro O4? Nejlepe k originalni diagnostice. (Maji autorizaky k dispozici?) Nejde mi ted primarne o to neco menit svepomoci, ale zjistit, co vsechno je mozne vubec nastavit ci zmenit. 
    Napr. Je mozne u matrixu nezhasinat denni sviceni na strane aktivniho blinkru? Pri aktivaci vystrazneho blikani je denni sviceni aktivni ap. Diky. 

    Všetko, čo sa dá meniť cez OBDeleven je napísane´v odkaze, ktorý som poskytol vyššie. VCDS to zatiaľ asi nevie.

  13. On 11/18/2021 at 6:45 PM, Krosta said:

    Ano, OBDEleven už umožňuje odemykat SFD, prý to nestojí nic

    Ahojte. Otestoval som OBDEleven s úspechom. Skúste pozrieť aplikácie na https://obdeleven.com/en/supported-vehicles kde je popis vecí, ktoré je možné urobiť pomocou OBDeleven. Otestované, ja som si aktivoval napr. VRS cocpit. Predtým som mal "až" dve varianty virtual cocpictu, dnes mám po aktivácii štyri. Som zvedavý, kedy bude možne odomknúť SFD aj v VCDS..

    IMG_6791.jpeg

    • Líbí se mi 4
    • Pozitivní 2
  14. 17 hours ago, Jan R. said:

    Je tam u údajích o spotřebě ten symbol na mazání, jak má Columbus? Ve 1315 ještě nemám a ten se neseká vůbec, uživatel do 5 vteřin.

    Skúsim to pozrieť, nevšimol som si to. Sú tam zmeny obrazovky klimatizácie. Nabiehanie je omnoho rýchlejšie, čiže upgrade mal určite zmysel. Škoda, že to nevedia pustiť "online". Vraj to robia cez lokálne USB-C a nahrávajú to priamo do rádia. Čo sa týka zmeny konetivity, tam je problém stále ten istý. V mojom prípade iPhone 11 sa cez BT pripája a zase odpája, vypisuje, že pripojené príslušenstvo nie je podporované...ale v konečnom dôsledku to funguje. Údajne je v tom Apple a jeho politika. Čo sa týka Apple Carplay kompatibility, tu je zoznam:

     

    https://www.apple.com/ios/carplay/available-models/

     

     

  15. 6 minutes ago, Jan R. said:

    Ano, zasílám všechny čísla. Nabíhá stále stejně rychle. Určitě bych žádal tuto verzi. Až pojedu na olej ( u nás za chvíli 😀) upozorním je ať ani na tu diagnostickou zásuvku nekoukají 😀.

     

    8D852CAB-45DF-47A0-8CA9-39AA14D8C4C2.jpeg

    7542801F-35E0-4C87-9130-B93217483716.jpeg

    C6FCDA72-BBCD-44EA-9CD4-961BC315D2C3.jpeg

    IMG_3486.MOV

    BC1D8EBF-81F9-454C-BED7-242BF165A9A4.jpeg

     

     

    Super! Dík za info. Prvý možný problém vidím v HW verzii, ja mám 5E3035869, teda bez "A" na konci. A ako som písal, ja mám verziu 0892. Ostatné updaty takisto menšie čísla. Skúsim servis.

    Ďakujem.

  16. On 4/21/2021 at 8:25 AM, Jan R. said:

    Po přehrání na verzi 1315 už to 95% nabíhá takto, jinak načítací šipky max. půl minuty.

    Prioč to tak neuměli od začátku jako u jiných výrobců, ale až po roce a půl !

     

    IMG_1509.MOV

    Nazdar, môžeš prosím odfotiť verziu sw? Ja mám prvý upgrade za sebou, ale na verziu z 0891 na 0892. A ide to stále zle. Určite nie tak, ako Tebe vo videu. Vopred ďakujem.

×
×
  • Vytvořit nový...