Přejít na obsah

Kolik najede Octavia 1.9tdi ?


Sdíčák

Doporučené příspěvky

Ahoj všem ,

S kámošem sme se tak bavily a mě by zajímalo vyplatí se koupit octavku 1.9tdi když má najeto třeba 200tis km ? kolik to tak najede? protože já bych to auto měl pak asi 5let a až bych to prodával tak by tam bylo něco kolem 300tiskm a to nwm jestli bych prodal . Obecně se říká že 1.9tdi zvládně i 500tis km ale nwm jak je to v praxi . jasně takový ty normální věci stim se počítá , rozvody, atd... prosím o radu děkuji za info :palec2: :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud motor krásně chrochtá, nebál bych se toho...zaleží na celkovém stavu.Nebo se podívej někde v bazaru, všude jsou oktavky ktere maj najeto 150tis. , že by náhoda? :smich: radši 250 poctivých než 150 zkroucených.Duležite jsou rozvody a turbo, jinak je to nesmrtelny motor.Maximalne nech v servisu promeřit tlaky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já kupoval se 176tkm. Je pravda že byl v garanci mněněnej motor takže ten měl najeto 73tkm a nebál bych se toho i se 180tkm protože jak se tu píše tak sem si to nechal všechno proklepnout od známýho odborníka. Pokud nikoho takovýho neznáš tak se vyplatí si za to i zaplatit.

btw už sem viděl na O II TDI skoro 800tkm :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj Díky a ted mi poradte ješte jednou bude mi za chvilinku 18 let mám skoro 200tis kč (brigády, ze školy dostáváme hodně za praxi atd.. ) :D a nwm jestli si mám rovnou koupit třeba tu octavku ted sem našel za 140tis tuhle http://auta.yauto.cz/skoda-octavia-1-9-tdi-934287.html výbava by mi stačila jenom bych si tam dal rádio tohle http://audio-video-foto.hyperinzerce.cz/autoradia/inzerat/2719759-prodam-cd-autoradio-skoda-stream-cd-radio-octavia-ii-a-iii-nabidka-karlovarsky-kraj/ a bylo by to... nebo si koupi třeba nákou feldu a peníze si schovat auto budu mít tak na 5-7let ješte na VŠ a ted ubec nwm jak to udělat prosím napište vaše názory můj měsíční příjem je cca kolem 7tis kč (praxe, Alimenty) tak děkuji za vaše názory

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo hochu s tímhle už si budeš muset poradit sám. Ostatní ti můžou jen říct jak by se zachovali oni ale rozhodnutí by mělo být jen s tvý hlavy. Jelikož mám o hodně vyšší příjem tak bych šel do O II :) Ale i s takovým příjmem co máš ty bych šel do O II :D Z druhý strany, měl sem feldu před O II a nemohl sem si stěžovat. Sloužila spoustu let bez problémů a nechal sem si jí až do doby kdy začala umírat a ještě sem jí prodal. Tak si vyber :) Hlavně se snaž ať se nenecháš odrbat protože bys mohl přijít o spoustu peněz ;)

btw modrá je dobrá :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7kkč volně na útratu? Jestli ano, tak auto utáhneš, ale jestli si na VŠ budeš z toho muset platit ubytování, stravu, cestování, tak je to málo. Spočti si, kolik tě jen vyjde pojištění (alespoň povinné+odcizení), nafta, servis. Může se stát, že budeš jen všechny peníze rvát do auta a nebudeš mít žádnou rezervu, nic.

Osobně bych v dnešní době do felicie nešel (pokud jezdíš do školy po městě, tak v tom případě proč ne). S octavií / fabií se už dá hovořit o bezpečnějším autě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no Ted sem na Střední a příjem je 4000kč -škola 3200kč- Alimenty na Vš budou jenom Alimenty takže jenom 3200kč z toho mi zbyde jen 1200kč (2000kč kolej , stravivání atd.. ) takže nwm feldu jsem napsal jen jako příklad přemýšlel jsem o Fordu Escortovi 1.8TD takže ubec nwm, jasně rodiče mi budou přidávat na Naftu ale stejně no ještě se snimi poradím ale to už sem pletu uplně něco jiného ;)

Ješte se chci zeptat když ted se dá O II sehnat za 140tis kč takovej ten základ za kolik si myslíte že asi budou za 2 roky ? dřív sem to nesledoval takže nwm jak rychle to jde dolu jestli třeba o 10tis nebo o 40tis to nwm můžete mi to prosimvás někdo přibližně říct všem moc děkuji za ochotu Díky :)

Editováno: , autor: Sdíčák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto je nejhorší investce. Ta cena, kterou jsi uvedl v odkazu je dobrá, ale v tvém případě bych sháněl něco o menším nájezdu kilometrů na úkor velikosti vozu. Jakmile se ti začne něco srát, Tvé úspory půjdou jenom do auta. Vím o čem mluvím, bo sponzoruju 3ks. :)). Ceny O2 za dva roky extrémně neklesnou, toho se bát nemusíš, spíš se budeš dívat po něčem jiném, bo se ti O2 ohledí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice ti neporadím, ale můžu se podělit o svoje zkušenosti. Já studuju VŠ, momentálně navazující studium a před 4měsící jsem si koupil O2. Je teda pravda, že z větší části mi auto zafinancovala rodina. Původně jsem chtěl VW Passata B5,5 do 150000Kč a když jsem zjistil, že se za tyhle peníze dají sehnat i OII, začal jsem koukat jen po OII. Moje požadavky byly 1,9TDi (tenhle motor je pro mě srdcovka, nevím jak jinak to vysvětlit ;-)) najeto do 150000km aspoň manual klima. Bazary nabízejí spoustu aut s najetými max 150000km a s cenami kolem 150tis Kč. Skutečnost je ale úplně jiná. Auto buď vůbec nemají na skladě a nebo ho ani nikdy neměli - za tyhle peníze a nebo ve skutečnosti vypadá mnohem hůř. Když už náhodou O2 za 150000Kč mají, vždy je tam nějaké ALE. Buď je nějakej problém s motorem, nebo nesedí odstín laku na různých částech karoserie... Za těch xx měsíců hledání auta se mi nepovedlo najít O2 za 150000Kč, která by za to stála. A když už byla v pohodě, bylo to auto s 1,4MPi v social edition výbavě, což jsem nechtěl už z toho důvodu, že auto budu mít určitě hodně dlouho. Počáteční nadšení z toho, že seženu pěknou O2 do 150tis Kč mě brzo opustilo. Podle mého názoru je na slušnou O2, která bude mít alespoň předpoklady k tomu, že s ní nebudou problémy potřeba min 200000Kč. Nakonec jsem sehnal O2 ještě o něco dráž, s tím, že na tachometru má 75 000km - ve skutečnosti 145000km (o tom jsem při koupi věděl), dalších 20000 Kč jsem do ní ještě musel zainvestovat, ale zase mám auto, se kterým jsem max. spokojen a z mého pohledu jsem nemusel dělat žádné kompromisy. Vím, že ti to při rozhodování moc nepomohlo, ale aspoň jsem se podělil se svýma zkušenostma. Jinak kdybych byl na střední a autem najezdil pár kilometrů denně, asi bych si koupil opravdu jen nějaké "přibližovadlo" typu felicie už kvůli tomu, že se o to člověk nemusí bát, může to postavit kdekoliv (objekty typu diskotéka) a nemusí se strachovat, jestli tam to auto najde. Pokud ale počítáš s tim, že s autem budeš jezdit větší dálky, šel bych do té O2 už kvůli té bezpečnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...