Přejít na obsah

HAVEX AUTO Ml.Boleslav zkušenost

Raziel88

Doporučené příspěvky

Zdravím , vlastním vůz Škoda Fabia I 1.4MPI

koupil jsem si ho z bazaru. Dal jsem ho na prohlídku a následnou opravu do autorizovaného servisu HAVEX AUTO Mladá Boleslav. Auto bylo v servisu týden, za tu dobu mi měli najít závady a opravit je a projít STK a EMISEMI. O některých závadách jsem už věděl. Po týdnu jsem auto dostal zpět. Údajně opravené... Oznámilli mi skrytou závadu, kterou bylo nezajištěné pravé přední kolo(chyběla zajišťovací matice),kterou jsem měl vyřešit s Autobazarem,kde jsem vůz kupoval. Havex za opravu této závady by požadoval 10 000 kč. Tento týden v servisu zahrnoval:

Servisní prohlídka 30 000 km bez výměny oleje,kontrola + čištění brzd,promazání stahovaní všech oken a promazání zámku řidiče- jde z tuha,5 dveře kontrola 3 brzdového světla, výměna spodního uložení ramen,výměna zadních dorazů tlumičů,čištění škrtící klapky, vyčištění vzduchového filtru, el instalace-/kabel navíc/- zjištění kam vede, provedení STK a Emisí,posouzení rozvodů popř. výměna. Za ten týden v HAVEX AUTO v Mladé Boleslavi jsem zaplatil 15 000kč. STK neprošly pneumatiky které byly sjeté, OK to jsem tušil, ale příjmací technik v Havexu mi tvrdil " To projde!" Hmmmm. Emise v pořádku!

Protože se mi nechtělo platit 10 000 za opravu zajištění kola,dal jsem ho do opravy k soukromému automechanikovi a upozornil ho ještě na cukání při rozjezdu a volnoběhu, při řazení rychlostních stupňů a velkou spotřebu paliva. Oprava zajištění mě stála podstatně méně,ale dále ještě zjistil že : Tlumiče jsou na odpis,cukání vozu způsobovala závada typu A- protrhaná kabeláž Lambda sondy- tzn Emisemi nemohla nikdy projít a přesto prošla.Dále mi zjistili velice poškozenou spojku(zimu by nepřežila), rozvody HAVEX posoudil jako vyhovující,že nejsou třeba vyměnit a a zde mi rozvody posoudili jako akorát zralé na výměnu,ještě přirezlé lanko ruční brzdy a napálené čidlo SERVO řízení. Takže opravdu nevím,co mi v tom Havexu na voze udělali.Jediné s čím mohu souhlasit, že provedli je: promazání oken,zámku řidiče, spodní uložení ramen,to jsem ještě nekontroloval,spravili 3 brzdové světlo. Ostatní si prostě pouze naúčtovali,ale neudělali. Myslím si,že takovýto autorizovaný servis by měl více dbát na svoji pověst,ale zřejmě mu na zákaznících nezáleží,hlavně že má tržbu. Tak já Havex Auto nedoporučuju v žádném případě. A rozhodně nejsem první ani poslední.

TOHLE JE FOTO LAMBDA SONDY která prošla EMISEMI

post-57107-0-30790100-1293471177_thumb.jpost-57107-0-97123900-1293471203_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 týdny později...

Zdravim, také jsem měl problém s tímto servisem. Odvezl jsem jim tam FII s problémem, že po vypnutí motoru se ozvala rána z motorového prostoru, někdy i během jízdy.Bylo mi řečeno, že to je špatnýma siletblokama motoru.Jinak autu nic jiného nebylo.Tak jsem tam auto dal na výměnu silentbloků.Po opravě jsem si auto vyzvedl. Hle auto vypadalo, že je po problému.Vyjel jsem na průmyslovou zónu a na první rovince jsem zjístil, že mám volant o 45 stupňů jinak, než by měl být. Dalším problém byla rozhozená geometrie.Auto mi táhlo silně doleva.Pak jsem si chtěl pustit v parnu klimu a ona nechladila.Tak jsem to na druhém kruháči otočil a jel zpět do servisu.Tam mi řekli, že mají plno a budu muset počkat do příštího týdne.Takže týden jsem jezdil s těmito problémy až mě to rozčilovalo.Nakonec mi to všechno vrátili do původního stavu, ale rány z motoru se pořád ozývají.Takže jestli chcete mít o zábavu postaráno dejte to tam.

Odkaz ke komentáři

Popravdě já s tímto servisem mám opačnou zkušenost. Dokonce mi odstranili i obyčejné vrzání u splujezdcova A sloupku - zadarmo.

Docela by mě zajímalo, kdo dokázal takhle zničit auto za 30000 kilometrů :kuk: Tos musel v bazaru dostat pořádnou slevu za takový vrak, ne? Nevím, jak hodně rozumíš autům, ale já bych do bazaru bez známého automechanika nevlezl.

Jenže když tady na fóru pročítám příspěvky, tak pokud je na autě nějaký fakt velký průs*r, tak si s tím neporadí žádný autorizovaný servis. Ti umí dobře dělat servisní úkony, ne opravovat auta. To ale platí obecně na většinu autorizovaných servisů.

Odkaz ke komentáři

NO jo ale kdyby to aspon priznali ze stim nic nesvedou a nechtěli zato 15 000 . Mi řekni jak si nemohli nevšimnout te Lambda Sondy? :D ta byla rozšklebená jak ježek. to vídíš na fotce.

A vůbec když dělali Emise :D

Editováno: , autor: Raziel88
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Musím říct,že tam jsou šikovní kluci .Ale u mě rozhoduje cena...Chtěl jsem vyměnit celou spojku+ setrvačník. Ale řekli si necelých 40tis a to bylo na mě hodně takže jsem to udělal jinde a skoro za polovic.Protože jsem dal za práci 5tis místo 20tis. Celou spojku + setrvačník od Luku stál 19tis bez slevy.

Fabia Rs (chip 121kw)

Editováno: , autor: Weitr
Odkaz ke komentáři

• o 8 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

No a na druhou stranu, máte nějaký servis, který byste naopak doporučili? Já mám s Havexem smíšené pocity, na drobné věci ano, ale větší opravu bych jim už nesvěřil.

Zkus Zítku v Sukoradech (resp. teď už nejsou v Sukoradech, ale o vesnici dál). Dávám tam zatím všechna auta a zatím si nestežuji. Ale odešel jim R. Halbich, tak nevím.

Jinak z okolí MB zkus v Čisté p. Bělohlava (http://www.csbdiag.cz/). S ním mám taky docela dobrou zkušenost. Resp. když se po opravě závada projevila znovu, tak se k ní nestavěl pozadím.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...