Publikováno Leden 10, 201114 r Pěkný den, řeším potíž s tlakovou hadicí mezi turbem a mezichladičem. Ta hadice se zkládá z několika částí, které jsou spojeny navzájem. Jde mi o to, že ty spoje jsou už opět volný a pořádně nedrží k sobě. Už jsem to nechal loni přetěsnit, ale opět jsem tam, kde jsem byl předtím. Co byste mi poradili? Novou hadici třeba z ibizy 118kw, aby vydržela nebo si nechat udělat třeba celistvou kovovou hadici? Už mě to fakt s..e. Díky.
Leden 10, 201114 r jak jsi to nechal přetěsnit? Pokud nemáš chip a hadice i spony jsou ok, tak ti to nemůže netěsnit - já mám teď na zimu danej origo IC s origo hadicema a sponama...tlačím s turbem určitě o moc víc než ty na FRS a s hadicema nemám problém - nic neutíká, hadice nestřílý.....osobně když dávám hadice a spony na místo, tak vždy vše očistím, odmastím a poté skontroluju zda spona dobře drží... jinak nahradit to jde jednoduše....hliníková trubka + silikonová proplétaná kolena + spony....nanečisto si to připravit, spočítat kolik je třeba materiálu, zvolíš vhodnej průměr, alu trubku necháš u konců lehce vybrat, nebo okraje vyhneš (aby se spony měly za co chytit) a pak už jen hurá na auto Upraveno Leden 10, 201114 r od kibi
Leden 10, 201114 r Autor hadice nestřílej, snad tam tlak neuniká, ale prostě po příjezdu domů vždy ten spoj musím k sobě zatlačit. Nechával jsem to přetěsnit stylem, že jsem koupil sadu tesnících gumiček, který se dají normálně koupit v servisu, ale to pomohlo tak na půl roku a už zas mi to povoluje. Jak se tam dostane olejová mlhovina, tak ten olej naruší to gumový těsnění a neplecha je na světě. Mám teda raději koupit novou hadici?? A nebylo by třeba lepší tam dát hadici z ještě silnějších TDI?
Leden 10, 201114 r asi bych to překopal na "custome vedení", pořád ta jedna větev k IC výjde levněji jak nová hadice a máš na 100% klid pokud máš kolem sebe někoho kdo umí slušně svařovat nejlépe z hliníku, tak máš vystaráno (myslím že 2ks silikonových kolen a kus alu trubky to zpraví) tady to má pěkně na FRS (komplet předělaný IC) http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=22178&postdays=0&postorder=asc&start=270 PS: možná trochu nechápu, ale pokud ti neutíká tlak a nestřílí hadice, tak v čem je problém - jinak pokud jsou vyžvejkaný ty zámky pouze na jedné hadici, tak bych asi pořídil tu...třebas od Laďase na DP foru, nová stojí majlant
Leden 11, 201114 r Autor No chtěl bych to vyřešit aby mi to pak někdy v nejmíň vhodnou chvíli střelilo...zkusím tam dát asi novou hadici, jestli ji seženu nějak rozumně...
Leden 17, 201114 r Bajonety resp. zarazky na hadidich se vybrousi po nejake dobe, a je treba vymenit celou cast hadice. Jinak jak ti to prdne pri plnem kotliku muze byt nestesti. To ze to vyjizdi je pruvodni znak, tak jsem tak chvili jezdil
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.