Přejít na obsah

Fabia 1.4MPI 50W - hučení

Marcel-D

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych se poradit se svým problémem. Už asi před týdnem mi začalo auto hučet při jízdě nad 40km/h. Ložiska na předních kolech jsou vyměněny a mají najeto cca 7tis.km a při začátkách je hluk stejný. Co jsem se díval na foru, tak někde je psáno, že by to mohlo být spojkové ložisko nebo ložisko v převodovce. Problém je, ale v tom, že hučení je ve smyslu stejné i v případě, že spojka je sešlápnutá. Nijak se hluk nemění, jen při zpomalování je o něco intenzivnější. Neví někdo o co by se mohlo jednat? Jinak cca před měsíce mi známej říkal jestli mi něco neteče z auta, že údájně viděl nějakou žlutou kapalinu, ale když jsem se díval tak jsem nic nenašel. Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene rychlost. stupeň na to vliv nemá, jakmile se auto rozjede nad 40km/h začne hučet. Myslel jsem, že by to mohly být pneumatiky, ale venku je mokro a při té rychlosti se mi nezdá, že by mohly dělat takový hluk. Jinak to hučí i při vyřazení. Napadají mě ložiska zadního kola, ale přijde mi, že zvuk jde ze předku. Zkoušel jsem i dát na hever zadní kola a točit s nimi, ale zdají se být v pořádku.

Odkaz ke komentáři

já bych se rovněž přikláněl k těm ložiskám. Ale zkus ještě vyměnit pneumatiky, mě to taky hučelo, procházel jsem ložiska a nikde nic a pak jsme našli malou plošku na pneumatice, asi je původní majitel špatně uskladnil. Dal jsem rezervo a hukot přestal

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

má na ten hluk vliv jaký je zařazený rychl.stupeň?

Ahoj. Chtěl bych se zeptat, mě fabia zhruba při stovce či devadesátce začne dělat hluk a vibrace odpřední nápravy a přenáší se to do volantu ale je to cítit i od podlahy, dělá to hlavně na pětku když je trošku v tahu, na jiný rych. stupeň to nejspíš nedělá. Neměl by někdo radu? Díky

Odkaz ke komentáři

no takové "nejspíš nedělá" by chtělo potvrdit s určitostí, aby se vyloučil problém na nápravě, nebo naopak na převodovce. Tedy při dodržení rychlosti podřadit na čtyři zda to dělá také nebo ne, nebo naopak při dodržení otáček při kterých to dělá na pětce, tak jestli to dělá i na jiné převodové stupně při stejných otáčkách

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Ahoj. Chtěl bych se zeptat, mě fabia zhruba při stovce či devadesátce začne dělat hluk a vibrace odpřední nápravy a přenáší se to do volantu ale je to cítit i od podlahy, dělá to hlavně na pětku když je trošku v tahu, na jiný rych. stupeň to nejspíš nedělá. Neměl by někdo radu? Díky

Párkrát jsem o tom slyšel, myslím že se tomu říká konstrukčí bod, jakmile přejdeš tu hranici něco okolo 110 km/h mělo by to přestat...ale slyšel jsem o tom když jsme měli ještě škodu 120 tak nevím :smich:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...