bojler Vloženo 10. Březen 2012 Sdílet Vloženo 10. Březen 2012 (editace) Proste nove Toledo odvozene od A-Entry/Rapidu nemuze na tuhle notu nikdy hrat, byť bude mit dynamictejsi prid a zad. Porad to bude predevsim prakticky a rodinne zamerene auto. Cili o nejakem posunu v definici identity znacky nemuze byt rec. Alespon zatim. Vzdyt popiras sam sebe. Pokud je Toledo prakticky zamerene auto, tak jde samozrejme o posun v definici identity. Ta byla doted jina. Navic Toledo NENI odvozene od A-Entry, ten dvojmodel byl od pocatku vyvijen pro obe dve znacky. Dokonce jeden z prispevatelu pise, ze Toledo stalo na kolech uz v dobe, kdy skodovacka verze byla jenom na papire. Coz odpovida stavu projektu pred dvema roky. Superb I taky nebyl zadny hit, mel alepson na rozdil od Passatu pro specifickou skupinu zakazniku jedno velku plus - prodlouzeny rozvor - a navic nezaostaval za Passatem jako darcem organu o 2 generace.Presto zacal byt ale skutecne uspesnym modelem az ve sve druhe generaci. Seat nebyl a nema byt konkurenci Audi, takze srovnani s nim misto s klasickym mainstreamem je dost mimo. U klasickeho mainstreamu si Exeo vede stale dobre. Exeo je rebrandem verze B7 vyrabene v letech 2004-2008, tzn. jde o minulou generaci. Editováno: 10. Březen 2012, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 10. Březen 2012 Sdílet Vloženo 10. Březen 2012 Spravne, taky 4 ramenny volant (s airbagem i bez, ten mela jen 1.9D). A samo ze se lisil znak. Tenhle typ volantu se bez airbagu daval i do akcnich modelu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 10. Březen 2012 Sdílet Vloženo 10. Březen 2012 Vzdyt popiras sam sebe. Pokud je Toledo prakticky zamerene auto, tak jde samozrejme o posun v definici identity. Ta byla doted jina. Navic Toledo NENI odvozene od A-Entry, ten dvojmodel byl od pocatku vyvijen pro obe dve znacky. Dokonce jeden z prispevatelu pise, ze Toledo stalo na kolech uz v dobe, kdy skodovacka verze byla jenom na papire. Coz odpovida stavu projektu pred dvema roky. Kde proboha popiram sam sebe? Tvrdim, ze Toledo je jen dalsim dukazem krize identity znacky, protoze nanaplnuje strategickou pozici v ramci koncernu. Co na tom, ze se znacka timto modelem nekam posouva, kdyz to neni tam kam ma? Nikde jsem ani nepsal, ze Toledo je dodatecne odvozenej model od A-Entry, to ze vyvoj probihal soucasne vim, nicmene bylo to v Česaně a lidi ze Seatu jen přicmrndávali. Seat nebyl a nema byt konkurenci Audi, takze srovnani s nim misto s klasickym mainstreamem je dost mimo. U klasickeho mainstreamu si Exeo vede stale dobre. Exeo je rebrandem verze B7 vyrabene v letech 2004-2008, tzn. jde o minulou generaci. Mam pocit, ze trpis stihomamem, ja nikde nerekl, ze by Seat mel byt konkurenci pro Audi natoz abych to srovnaval. O Exeu jsem jen rekl, ze pouzit pro top model znacky davno vybehly Audi je zoufalství a znacce to v nicem neprida, ba naopak. Ze by si Exeo nejak dobre vedlo bych nerekl - alespon v CR. Za prvni pololeti 2011 bylo ve tride na krasnem 18. míste s prodanymi 24ks. Jen pro srovnaní Top 3: Superb 2558ks (ok, v ČR ma specifickou pozici) Passat 1168ks Mondeo 822ks a dale namatkově: Insignia 311ks Laguna 283ks Legacy 177ks Avensis 121ks Accord 29ks AR 159 26ks Delta 24ks Byt na urovni Lancie neni fakt zadny terno. Mimochodem, mezirocne to pro Exeo znamenalo pokles o 60%, za stejne obdobi v 2010 se prodalo krasnych 61ks. A podobna situace je i na trhu v DE - byť ten zebricek vypada jinak, o uspechu se u Exea neda v zadnem pripade mluvit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 10. Březen 2012 Sdílet Vloženo 10. Březen 2012 Tenhle typ volantu se bez airbagu daval i do akcnich modelu. To je pravda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 10. Březen 2012 Sdílet Vloženo 10. Březen 2012 (editace) Nikde jsem ani nepsal, ze Toledo je dodatecne odvozenej model od A-Entry Slovo dodatecne si tam ted pridavas, ale uplne zbytecne. Ani jedno z nich nebylo odvozeno z toho druheho. Od zacatku jde o dvojmodel. Pravdu mas ovsem v jedne veci - teziste vyvoje bylo v CR. Tak jak cjoctavian mluvi o typicke siluete, ja vidim Skodu v interieru a to vyrazne. Nektere prvky z toho se objevi i v OIII. Mam pocit, ze trpis stihomamem Ja obcas taky. Jde o to si to priznat. pouzit pro top model znacky davno vybehly Audi je zoufalství Škodě se tahle cesta už jednou vyplatila. Ze by si Exeo nejak dobre vedlo bych nerekl - alespon v CR. Za prvni pololeti 2011 bylo ve tride na krasnem 18. míste s prodanymi 24ks. Vede dobře jsem použil v souvislosti s údajnou dvougenerační zastaralostí. Exea se prodává cca 25 000ks, což je na úrovni Superbu první generace. Jestli Exeo plní plány nebo ne, to nevím. U nás je zabité mimo jiné cenou, která je vysoko nad Lagunou a skoro na úrovni Mondea s úplně jiným image. Editováno: 10. Březen 2012, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Rozjizdi se to v solidni flame, rekl jsem co jsem chtel, ostatni at si to preberou jak chteji a prikloni se dle libosti. Jen posledni vec k tomuto tematu - Exeo nesmyslne plany zdaleka neplni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 (editace) Jake jsou plany? Me by to dost zajimalo. Editováno: 11. Březen 2012, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 (editace) Spravne, taky 4 ramenny volant (s airbagem i bez, ten mela jen 1.9D). A samo ze se lisil znak. ..nevím jak to myslíš, ale tento samí volant měla i felda 1.6 Mpi... Editováno: 11. Březen 2012, autor: Toom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Haski Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 No, tenhle volant jsem měl na zánovní Felicii 1,3 MPI 40kW (bez Airbagu) z roku 1996/10, což byl jeden z prvních modelů s MPI :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidSK Vloženo 10. Duben 2012 Autor Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 Na SK trhu od 01.04. 2012 nieje možné už objednať žiadnu Octaviu 4x4, ani Scouta. Údajne je dosť možné, že už O2 FL nikdy a platí to aj pre trh PL a HU. Neviete aký môže byť problém ? Yeti a Sup 4x4 bez problémov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Může to být nedostatek dílů, přestavba montážní linky nebo čistě obchodní záležitost (vyčerpané kvóty, preference trhů s vyššími cenami). Pokud by šlo ale o komponenty, tak je to divné - velká většina je totožná s Yetim, popř. Superbem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal1 Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Od 1.4. - to bude apríl, né? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Vzhledem k tomu, že není ani v konfigurátoru, tak by musel pocházet přímo od slovenského importéra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Odbočím, mě by fakt srdce ,,poskočilo" kdyby tzv. škoda uělala pěknýho Hatchbacka ne tak malého jako fabia, ale něco většího, roomster se docela dá Yeti je už mimo můj segment,Pro mě osobně má škoda Obrovskou díru možná by to uvítalo více lidí (berme teda v potaz že bych zůstal u škody). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Nieco ako Leon 1? Proste Octa bez obrovskeho previsu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 Ano, tak něco jak popisuješ.Vím, že se něco už asi rýsuje, ale zatím jsou to vize atd.(možná kecám) Dobrým příkladem je zmiňovaný Leon a taky focus. Je pravda, že octávka je stálice a prodejnost asi taky hovoří za své, ale mě tam furt něco chybí.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martineQ Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 (editace) Ano, tak něco jak popisuješ.Vím, že se něco už asi rýsuje, ale zatím jsou to vize atd.(možná kecám) Dobrým příkladem je zmiňovaný Leon a taky focus. Je pravda, že octávka je stálice a prodejnost asi taky hovoří za své, ale mě tam furt něco chybí.. Nebo přebývá... Editováno: 12. Duben 2012, autor: martineQ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 Jo taky by se to tak dalo říct, No nezbyde než čekat.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 Nevím teď přesně kde, ale při debatě "co může být v Kabaňově šuplíku" zmínil kromě už oznámeného "SUV" taky hatchback. Tipuju, že Octavia hatchback nebude. Čekám, jestli bude Octavia A7 "trpět" stejným syndromem převisů a nebo dostane rovnou nejdelší přetřásaný rozvor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dix1 Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 To bude asi to otvírání kufru,jak je v SII.Jsem to slyšel v souvilosti s OIII. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 Nebyla to debata o twindooru, o nových modelech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 Pokiaľ by FIII trochu narástla, aby bola zase, ako je u škody zvykom, na maxime danej triedy, tak by to stále nebol Golf od Škody, ale veľmi by sa mu priblížila. Toto by sa mi celkom páčilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 (editace) A co tie reci o Octavii Shooting Brake v 2015? Novinarske varenie z vody..? Editováno: 12. Duben 2012, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 Podle mě Fabia moc nenaroste, alespoň ne do délky. Vždyť je to pořád ještě auto taky pro město. Když vezmu takové Clio nebo 207, tak to jsou už skoro auta velikosti Golfu. Peugeot při uvedení 208 sám přiznal, že 207 přerostla a její nástupce je o 7cm kratší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 Každopádně když takové auto přidají do nabídky ať už to vznikne z ,,O" nebo ,,F" tak si jen polepší a ne jinak. Do města maj citigo tak můžou překopat fábku.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.