Publikováno Leden 31, 201114 r Zdravím. Mám problém se zadníma mlhovkama...přední mi normálně svítí, ale zadní ne :-( ... když je zapnu, tak na palubce normálně svítí....pojistka je v pořádku ... dnes jsem byl v mototechně a zkoušel jsem vyměnit všechny relátka a taky nic .... měnil jsem žárovky taky nic .... přitom když je nechám zaple a vypnu normálně celý okruh světel...otevřu dveře tak mi to píska...jakože jsou zaple, ale nesvítí :-( kde může být problém ... už mě nic nenapadá ... jedině to ještě proměřit jestli tam jde napěti
Leden 26, 201510 r Nesví mi zadní mlhovky, kontrolka se rozsvítí, relé cvaká zkoušeno i druhé, pojistka ok, studený spoj na desce?
Leden 28, 201510 r A máš tam správný žárovky? Podívej se do nosiče žárovek, máš tam pro červený světlo jednu jednovláknovou 12V-21W a jednu dvojvláknovou 12V-15/21W - stačí je zaměnit a nesvítí to... Která kam patří poznáš podle počtu kontaktních plíšků pro spodek žárovky - dvojvláknovka tam má dva "pupíky" (pro každý vlákno jeden) a tudíž má i dva plechy...
Leden 29, 201510 r obě žárovky L+P jsou ok, jejich řazení znám, mlhovka 21w je ale úplně nahoře, pak blikny a zpátečka, jednovlákno a 2vlákno
Leden 29, 201510 r Ptal jsem se proto, že mám kolegu, kterej se divil, že mu to blbě svítí, když si přehodil žárovky mezi sebou - měnil je v noci na cestě a pořádně se nepodíval kam která patří. Není to žádná věda to takhle přehodit a když si tu možnost neuvědomíš, hledáš jak blázen. OK, vylučujeme možnost přehození žárovek. Zeptám se dál - máš nějakej měřák, schopnej změřit aspoň napětí v autě a zkrat na kostru? Nebo aspoň žárovku 12V 5W na dvou drátech jako zkoušečku? Další rada se bude odvíjet od toho...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.