Přejít na obsah

fabia 1.2 12V 64kw r.v. 2006 problemy s motorem po 80t km ??????????

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dobry den, chystam se koupit fabii 1.2 12v 64kw rok vyroby 2006 s najetymi 78t km a doslechl jsem se ze po 80t km ochzazi v motoru jakysi plastovy komponet. O autech nevim vubec nic a zatim jsem ani na internetu nic poradneho nenasel.

Prerdem dekuji vsem odpovidajicim

Vloženo

no především, nevím kde jsi byl na tom kW výkonu u tvé jednadvojky ;), ale myslím že se rozhodně nemáš čeho obávat ... jsem tu už dlouho a o žádném plastovém komponentu v motoru jsem neslyšel. Takže s klidem jezdi dál, mrkni se do techničáku co máš vlastně za výkon a neřeš to :p

Vloženo

Zdravim , spousta mých přátel mají také fabií s r.v 2005+ a motorizací 1.2 ,ale ne 64 kw.Bohužel jen 64 hp,což je 47 kw.Mají najeto více než 100000 a žádný tento problém nezaregistrovali a o ničem takovém neslyšeli..Takže bych neměl strach.

Vloženo

Asi máš na mysli napínák rozvodového řetězu. Delší inovovaná verze se začala montovat někdy v roce 2004, takže u auta z roku 2006 můžeš být v klidu.

Vloženo

no upřímně řečeno jednu chvílu mě ten napínák také napadl, ale není to součástka co by odcházela, ale jak už tu naznačil rkonf, dělaly se krátké a dlouhé napínací lišty. Ten předěl je tak nějak jak píšeš, ikdyž přesného momentu jsme se v jiných diskuzích nedopracovali. Ale pro vysvětlenou pro Liboraxiss, krátká napínací lišta způsobovala přeskočení rozvodů a tedy nepojízdnost auta a v horším případě se ti potkají ventily. Takže komu se to stalo, tak mu byla osazena delší lišta a měl by být klid. Takže pokud si dáš tu na fóru do vyhledávání přeskočené rozvody, určitě ti nějaká témata vyjedou a můžeš si počíst ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...