Přejít na obsah

Co mají všichni proti SDI?

jurdadavid

Doporučené příspěvky

Dobrý den, vlastním taky jednu Fabii v motorizaci SDI, je pravda že je to starý služebák, ale i po 8 letech, kdy byla určitě dost v záběru jezdí perfektně. Sice opravy za cca 20tis tam byly... Jen všude čtu SDI neber apod. zajímalo by mě proč, jsem opravdu spokojený...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to ti vysvětlím jednoduše....dříve byla cenová propast mezi SDi a TDi celkem velká, tak člověk pochopil, když si místo drahého TDi vzal podstatně levnější SDi, to že je to líný to pro některé lidi není podstatné....ale dneska? rozdíl v ceně jeté Fabie SDi a TDi je téměř zanedbatelný, tak proč kupovat SDi??....spotřeba je +- stejná, povinné ručení...u Tdi se sice může pokazit více věcí, ale vesměs pokud se člověk chová k autu slušně, tak to něco vydrží........

dneska už se SDi u žádné automobilky v nabídce téměř nevyskytuje a je to jednoduché, proč velký obsah s malým výkonem, když se dá udělat malý obsah s přeplnováním a vyšším výkonem, dle mne za stejný peníz ;)

já osobně SDi neodsuzuju, ale dneska bych ho vzal pouze pokud by to byla hodně dobrá koupě...protože kolem 80tkč se už dá TDi ;)

Odkaz ke komentáři

Pár výhod to ale má - absence turba, co se rádo kazí (a moc stojí), nižší tlaky a tím pádem vyšší životnost, a nakonec i když malý výkon, tak stále pořád solidní krouťák.

Ja ti teda neviem, ale 125 N.m nie je "solidní krouťák". Veď motor 1,4 MPI / 50 kW má 120 N.m a navyše je ľahšie sprevodovaný, takže je na tom po stránke točivého momentu napokon ešte lepšie. Turbo síce je ďalšia mechanická súčasť navyše, ale na druhej strane po nejakých 160.000 km ho nechať za prijateľný peniaz zrepasovať nie je taká tragédia, ktorá by sa nedala zvládnuť. A potom 1,9 TDI má podľa mňa dostatočnú životnosť, takže ani toto nie je zásadná otázka. Jedine ak by si plánoval, že chceš mať auto najbližších 10 rokov a ročne urobíš povedzme 30.000 km, tak by som riešil živostnosť.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...