Přejít na obsah

led osvetlenie interieru


slacho

Doporučené příspěvky

Mě taky diody ve stropní lampičce jakoby stále přižhavujou i při zavřených dveřích, známému na Alfe to samé, jedná se o obyč diody SMD tam nemám-ale to je asi jedno. Při otevření dveří se rozsvítí naplno. Nejsem alektrikář takže to vůbec nechápu, ale taky neřeším.

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mozne to je ze tam je stale napatie a le je take male ze vlaknovu ziarovku nedokaze rozhavit ale na SMD diode je to poznat ....nedavam tomu velky vyznam pretoze taka mala spotreba nemoze ohrozit bateriu

jedine co ma trapi je ze sa nerozsvietia a nezhasnu pri otvarani/zatvarani dveri :-( neviem co stym mikrospinac vo dverac to pravdepodobne nebude pretoze signalizaciu dveri detekujespravne a ze by odysiel aj spinac vodicov aj spolujazdcov to sa mi nechce verit ale mozne je vsetko ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec, u těch ledek je to normální, že po vypnutí ještě jakoby lehce svítí. Má je i tchán ve fabii a dělá mu to taky,( v sekci fabia to také řešili) Ony po určitém čase vypnou, takže žádný odběr. Mám i doma led světýlko na dvě tužkové a tam to dělá taky, jen to určitě dřív zhasne než třeba v autě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Mám oktávii III,nebo chcete-li II po facelitu.

No,já to měřil a při zhasnutí tam bylo 5.46V. Pak když sem tam tu sufitku překopanou na ledky dal,tak se to zmenšilo na 4.25V. Myslím,si,že to zhasne,jak vypne jednotka,ale tak dlouho se mi nechcelo čekat. Je zajímavý,že to reaguje na přepnutí vypínače a na osazení žárovek v přední lampě - prosvěcuje mi zadní. Mám vpředu lapmu ze Supika s červenýma dioidama do interiéru. Pak vlasntní osvětlení osazený ledkma což vlastně nahrazuje 4 celoskla a ta zadní je je sufitka uprostřed a na krajích taky celoskla.Nyní vlastně ledky už...

Osobně si myslím,že jde o zbytkové napění z kondenzátorů v jednotce a ve stmívači,ale to upřesním až po dalším bábáním.Snad mi to do tý doby neshoří :)

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to pořád dokola - LEdky mají malý proudový odběr, takže svítí i po "setmění" od ŘJ, taky jsem tam naměřil nějak okolo 5,5 V po zhasnutí. Dokonale mi to vyřešila až kombinace 6V Zener diody a paralelního odporu. Pak to fachčilo i s LEDkama jak má... a fachčí dodnes cca 2 roky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Úplně základní schémátko viz příloha.

Akorát už je to pár let, co jsem to dělal na O1, a tu už taky nemám, takže si přesně nepamatuju hodnotu paralelního odporu, který byl mezi piny 3 a 6 (spínaná kostra vs napájení).

Nejsem elektrikář, takže nevím, jestli na schémátku je Zenerka nakreslená ve správném směru.

Dále záleží na použitých LEDkách resp jejich předřadných odporech - Zenerka v okruhu o něco snižuje napětí, s tím je potřeba počítat.

Takže celkově tak nějak bez záruky, je to prostě potřeba zkoušet, je tam moc proměnných

Lampička Superb schéma.pdf

Editováno: , autor: Kajman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem elektrikář, takže nevím, jestli na schémátku je Zenerka nakreslená ve správném směru....... Zenerka v okruhu o něco snižuje napětí, s tím je potřeba počítat.

Nejsem autor, ale pokud ta zenerka má snižovat "napájecí" napětí lampičky o těch 6V na kterých je, pak je skutečně obráceně.

Tak jak je, je zapojená v propustném směru a vzniká tak na ní úbytek pouze cca 0,7 V. Je třeba ji zapojit v závěrném směru a to pak bude snižovat o tolik na jaké napětí je zenerka dělaná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...