Publikováno Únor 12, 201114 r Prosim poradte mi niekto mam F1 1.4TDI a po ococeni kluca sa rozsvieta kontrolky ale kontrolka baterie sa nerosvieti...alternator bol premerani ten dobija spravne vag nam nic nepovedal..neviem co dalej...Dakujem
Červenec 15, 201114 r Mám taký istý problém. Už si to vyriešil ? Čo si urobil? Upraveno Červenec 15, 201114 r od Luďa Necituj předchozí příspěvky
Červenec 16, 201114 r Alternátor dobíjí,ale né od volnoběžných otáček,což by měl.Změř si to a zjistíš,že se nabudí cca ve 2000 ot motoru.Opravoval jsem to u několika fábijí,je to uklepaný drát od buzení v motorovém prostoru,u konektoru na alternátoru.Stačí odpojit tento dvoupinový konektor a zatahat za vodiče-je to cítit.Funkce je jednoduchá.Po zapnutí klíčku jde +12V z baterky přez kontrolku(led a paralelní odpor) v budíkach na budicí svorku altíku.Tam je cca 0V.Kontrolka svítí.Po startu a nabuzení je na této svorce cca 14V jako v celém voze.To znamená,že není úbytek a kontrolka zhasne.
Červenec 16, 201114 r Alternátor dobíjí,ale né od volnoběžných otáček,což by měl.Změř si to a zjistíš,že se nabudí cca ve 2000 ot motoru.Opravoval jsem to u několika fábijí,je to uklepaný drát od buzení v motorovém prostoru,u konektoru na alternátoru.Stačí odpojit tento dvoupinový konektor a zatahat za vodiče-je to cítit.Funkce je jednoduchá.Po zapnutí klíčku jde +12V z baterky přez kontrolku(led a paralelní odpor) v budíkach na budicí svorku altíku.Tam je cca 0V.Kontrolka svítí.Po startu a nabuzení je na této svorce cca 14V jako v celém voze.To znamená,že není úbytek a kontrolka zhasne. Diky za radu. Ty myslíš uklepaný drát = prerušený drát na ten modrý a hnedý drát ? A ako to myslíš, že zatahat za vodiče - čo budem cítíť? a keď je uklepaný drát, čo ďalej s tým?
Červenec 16, 201114 r Zatáhneš a cítíš,že pruží v bužírce-natahuje se.Do konektoru přijde voda a drát uhnije.Očistit spojit pájením bez kyseliny, smrštovačku a napatlat rezistinem.
Červenec 16, 201114 r Máš pravdu.To je proto,že buzení je řízeno a je zjištován odběr proudu a jednotka umí vypínat určité spotřebiče při překročení odběru ,dle důležitosti.Dokonce u forda se buzení alternátoru a klima vypíná při požadavku na plný výkon-krátkodobě.
Červenec 18, 201114 r Diky za radu. Ty myslíš uklepaný drát = prerušený drát na ten modrý a hnedý drát ? A ako to myslíš, že zatahat za vodiče - čo budem cítíť? a keď je uklepaný drát, čo ďalej s tým? Tak problém s nesvietiacou kontrolkou dobíjania je už konečne vyriešený. Dnes sa mi baterka vybila úplne, tak sme sa do toho chytili a po výmene reglera a diódového mostíka NIČ !!!. Predsa len to bol ten káblik - hajzlík modrý. Ale bez tohto fóra by sme sa s tým babrali oveľa dlhšie. Sláva FORUMu SKODA AUTO !!!
Červenec 20, 201114 r Mě kontrolka přestala svítit, když mi mechanik omylem zapojil ten kablík na altíku opačně. Ale přestala svítit tak po 1500km, dobíjelo to normálně. Každopádně tuhle logiku nechápu, že když je něco v nepořádku, tak kontrolka nesvítí.
Červenec 21, 201114 r Mě kontrolka přestala svítit, když mi mechanik omylem zapojil ten kablík na altíku opačně. Ale přestala svítit tak po 1500km, dobíjelo to normálně. Každopádně tuhle logiku nechápu, že když je něco v nepořádku, tak kontrolka nesvítí. Mne na začiatku tiež dobijalo normálne a kontrolka sa pri štarte vôbec nerozsvietila. Ale pomaly sa to zhoršovalo,dobíjalo občas, až nakoniec nedobíjalo vôbec a musel som to riešiť. Je tu o tom popísané dosť, len treba hľadať
Srpen 11, 201114 r Zdravím všetkých! Potvrdzujem vyššie opísanú diagnózu - moja Fabka 1.9 rv2000 74kw mala ten istý problém, nesvietila kontrolka dobíjania po vložení kľúča - čo som ani neregistroval. Potom auto fungovalo normálne (pravdepodobne sa altík nabudil vždy samoindukciou pri vyšších otáčkach - som to neskôr premeral u mňa na 2600ot/min). Až mi asi za 6 mesiacov v Alpách batériu vyťahalo úplne - vo švajč. servise premerali alternátor - nedobíja - vymeniť.... A myslel som že mám pokoj - omyl - zopakovalo sa to u nás na Slovensku - prešiel som mnoho servisov (značkových a potom aj iných...-diagnostiky, dokonca v jednom servise mi chceli vymeniť žiarovku v prístrojovej doske - že tam je vraj problém - lenže ja tam nemám žiarovky ale led diódky a to ste mali vydieť ten výraz tváre daného mechanika - bol to značkový servis...) až asi na 6.pokus som natrafil na škodováckeho ,,klasika,, - pánko asi 60 rokov a ten len po ústnom opísaní problému presne stanovil o čo ide - mal pravdu, prepájkoval, zaizoloval a za 20 minút bolo vše ok. PS: Starý alternátor som si ponechal - nechal otestovať a je 100% v poriadku... Toľko moja skúsenosť - Ďakujem všetkým ľuďom ktorí sa delia so svojími poznatkami na tomto fóre, ktoré mi už nie raz pomohlo odstrániť rôzne poruchy. F
Září 2, 201114 r Mám stejný problém ... vyměnil jsem alternátor a ten dělal to sáme . Na to , že se alternátor nebudí spravně jsem ,ale přišel až po namontování MAGICAR do auta . Při dálkovém startu auto dlouho točilo a nic . Snad to bude tento problém
Září 3, 201114 r Mám stejný problém ... vyměnil jsem alternátor a ten dělal to sáme . Na to , že se alternátor nebudí spravně jsem ,ale přišel až po namontování MAGICAR do auta . Při dálkovém startu auto dlouho točilo a nic . Snad to bude tento problém Tak bohužel dnes se mi to mechanik pokoušel vyřešit a nic ... Fábka začne dobíjet jen když přidám plyn ... Prosím má modrý drát stejnou barvu až do konce ? nemění během cesty barvu
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.