Přejít na obsah

Doplnění chladící kapaliny

ratras1

Doporučené příspěvky

Chtěl jsem do auta doplnit trochu chladící kapaliny, jelikož ji mám skoro na risce min, koupil jsem proto Sheron G12+ má to specifikaci VW TL 774 F / G12+ a je fialová.

V návodu jsem se ale dočetl, že se sice má doplňovat nemrznoucí kapalinou G12+ fialové barvy, ale spicifikace tam je uvedena VW TL 774 D / G12+ takže otázka zní, můžu tuto kapalinu doplnit? nebo musím koupit přesně takovou specifikaci jaká tam je?

................Opravená specifikace...........

Editováno: , autor: ratras1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Voda je fajn, dokud nepřijdou mrazy. Já leju čistou G12++ a mám klid a nemusím mít strach, jestli mi to při -25°C zamrzne nebo ne.

Pisal som doliat destilovanu vodu. Rozdiel medzi znackami MIN a MAX je 0,3 Litra.

Ked tam naleje 0,5l vody tak bod tuhnutia sa nezmeni.

Cista G12++ nie je dobra ani pre motor ,vodnu pumpu,tesnenia a hadice. Treba ju riedit.Je agresivna.

Editováno: , autor: PROCHY603
Odkaz ke komentáři

Voda je fajn, dokud nepřijdou mrazy. Já leju čistou G12++ a mám klid a nemusím mít strach, jestli mi to při -25°C zamrzne nebo ne.

Pokud použiješ Chladící kapalinu G12++ tak nemůžeš udělat chybu. Chladící kapalina G12+, si myslím, trochu jiná - ale nejsem si uplně jist. ;)

Přesně tak, vodu dolévat jen v nouzi pokud není po ruce nic jiného. Potom co nejdříve zkontrolovat a obnovit správný poměr. Chladící kapalina chrání proti korozi a usazování vodního kamene. Od výroby je koncentrace 40% ( -25°C), může se zvýšit max. do 60% (-40°C). Na láhvi se škodováckou G12++ jsou i poměry ředění.

Odkaz ke komentáři

Kluci máte v oktávkách chladící kapalinu červenou nebo fialovou? Koupil jsem G12+ ale ta je fialová, kouknu do auta a je tam červená, tak teď nevím, jestli ji tam nalít, nebo pokupit G12++ teda pokud ta je červená? spicifikace těch kapalin se liší pouze v jednom písmenu viz. výše. Ale z těch barev a jestli G12+ nebo G12++ jsem už fakt jelen.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...