123jenik Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 Mam takovej problem chtel jsem pred chvilkou vyjet se svou fabkou a zjistil jsem ze mi nesviti potkavaci svetla:-( Vsechno ostatni jde jen ty potkavacky.. nevite nekdo co by to mohlo byt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 prověřit pojistku a pak halogenky, ikdyž to vidím jako málo pravděpodobné, že by odešly obě současně, spíš bych to viděl na tu pojistku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
123jenik Vloženo 28. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 (editace) Zarovky uz jsem mel venk a pojistky taky tam je vsechno OK... Ale je divný ze mi to nehlasi ani na palubce Editováno: 1. Březen 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 pojistky jsou tam 2, pro každou stranu 1, takže by byla velká náhoda, aby se spálily obě. navíc píše že jsou ok. tak byhc kouknul na vypínač světel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Štipák Vloženo 1. Březen 2011 Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 pozri sa či tam nemáš iba slabý kontakt.... mne sa niečo také podobné stalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aldino Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 Měl jsem stejný problém u fabky combi 1,2 47kW 1/2005. Našel jsem vadný přepínač světel, má úplně vypálený kontakt viz. foto. a navíc konektor samice, která se zasunuje do přepínače byla teplem zdeformovaná. Na vrakovišti jsem sehnal jiný typ, který nešel dopasovat do původního držáku. Tak jsem musel předrátovat konektor samici. Pak předrátovat regulaci sklonu světlometů, protože můj původní měl jednořadý konektor s kontakty ISO mini a ten z vrakoviště měl konektor dvouřadý. Změřil jsem proud který odebírají potkávací světlomety a ten byl přes 7 A, měl jsem za to že se potkávací a dálkové spínají přes relé. Nevím jestli ten vypálený kontakt není daň za celodenní svícení s kterým v Boleslavi asi nepočítali, anebo jsem měl prostě smůlu na vadný kus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 18. Květen 2011 Sdílet Vloženo 18. Květen 2011 Když už si to takhle rozdělal tak bych trochu vyčistil kontakty a těma pak napájel spínací relé za cca 50Kč. Asi se špatně docvakl spínač nebo výrobní vada. Favorit měl relé na tlumený i dálkový a nebyl problém. Čau Karel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaliBB Vloženo 26. Květen 2011 Sdílet Vloženo 26. Květen 2011 (editace) prověřit pojistku a pak halogenky, ikdyž to vidím jako málo pravděpodobné, že by odešly obě současně, spíš bych to viděl na tu pojistku Podobný problém som mal aj ja keď som bol odcestovaný v CZE, prestali mi svietiť stretávacie svetlá no na budíkoch kontrolka ukazovala že svietia. Vyskúšal som výmenu poistiek no vôbec to nepomohlo nakoniec to bolo zlomeným niakej časti v prepínači svetiel. Editováno: 26. Květen 2011, autor: PaliBB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
123jenik Vloženo 26. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 26. Květen 2011 Měl jsem stejný problém u fabky combi 1,2 47kW 1/2005. Našel jsem vadný přepínač světel, má úplně vypálený kontakt viz. foto. a navíc konektor samice, která se zasunuje do přepínače byla teplem zdeformovaná. Na vrakovišti jsem sehnal jiný typ, který nešel dopasovat do původního držáku. Tak jsem musel předrátovat konektor samici. Pak předrátovat regulaci sklonu světlometů, protože můj původní měl jednořadý konektor s kontakty ISO mini a ten z vrakoviště měl konektor dvouřadý. Změřil jsem proud který odebírají potkávací světlomety a ten byl přes 7 A, měl jsem za to že se potkávací a dálkové spínají přes relé. Nevím jestli ten vypálený kontakt není daň za celodenní svícení s kterým v Boleslavi asi nepočítali, anebo jsem měl prostě smůlu na vadný kus. U me to dopadlo uplne stejne, vypalil se jeden kontakt na vypinaci a stekr který je pripojen tak se zdeformoval.. tak jsem objednal jinej za 1800KC plus stekr kolem dvou stovaku a uz to sviti. Jen jsem cekal tri mesice nez ho vzyroby, nebyl vubec skladem :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyH Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 Dneska stejný problém, stejně vypálený kontakty a litr f tahu..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bestom Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 Také mě nesvítí potkávačky .Žárovky ,pojistky OK ,před výměnou přepínače bych se rád zeptal ,zda je možné ještě ověřit jeho funkčnost změřením odporu při sepnutém stavu ,ted mám mezi kontakty Xz a 56 cca 0 ohmu a mezi Xz a 56* cca 190ohmu ,tam by měla být také 0 ? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 30. Duben 2018 Sdílet Vloženo 30. Duben 2018 Ahoj nevím jestli došla SZ. Já bych to udělal takhle: Přerušit kabel 56x žlutozelený a konec který vede k pojistkám napojit na silový kontakt relé. Kousek odizolovat Xz černočervený a nejlépe připájet nebo vhodně nasvorkovat kabel k druhému silovému kontaktu relé. Kousek odizolovat 56 bíločerný a připojený kablík zapojit na ovládací kontakt rele na druhý ovládací kontakt přivést kostru. Silové kontakty klasického kostičkového relé jsou proti sobě o 90o a ovládací proti sobě stejné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bestom Vloženo 28. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2018 ahoj ,nemá někdo zkušenosti ,jak je to s kompatibilitou spínače světel ? Mám u FABIE1 typ 6Y1941531K , mohu zaměnit za jiný typ ,který má stejné polohy ,stejný konektor ,liší se akorát konektor sklápění světel ,které bych ale nepoužil ? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.