jiroch Vloženo 12. Březen 2011 Sdílet Vloženo 12. Březen 2011 Potreboval bych poradit jak na tahlo dveri, ktere mi budto vypadlo nebo se ulomilo. Na fotce je to slusne videt. ty dva 8mm tisicihrany jsem jeste nepovoloval, chystam se na to zitra. Pujde to tahlo zevnitr znovu pripojit (po povoleni zamku)? na co vsechno si mam dat pozor ... diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capjackal Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Tím táhlem máš na mysli to lanko? Pokud je zámek OK, zahákni ho zpět do kliky a bude to zase fungovat Jen ho moc nenapínej, stává se pak, že se zámek zasekne a dveře nejdou otevřít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiroch Vloženo 13. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 (editace) jo, presne tak.. to lanko s tou umelohmotnou koncovkou. Snad to zahaknu, kdyz povolim ten zamek... jinak se k tomu nedostanu... Editováno: 13. Březen 2011, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek! Jsi tady dost dlouho abys už toto věděl! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiroch Vloženo 13. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Nemuzu se hnout od odmontovani zamku. Neni tam prostor pro zahaknuti lanka zpet. Nejspis musim vyklopit celou kliku, ale nevim jak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 (editace) Přesně tohle jsem řešil napodzim, ale u předních dveří. Abych řekl pravdu, moc si nepamatuju postup, ale vím, že to nebyl velký problém (to je důvod, proč si to nepamatuju)... Je to takové intuitivní. Musíš vytáhnout z boku dveří černou kulatou záslepku - je vidět na Tvých fotkách a povolit - NE VYŠROUBOVAT!! ten šroubek o pár otáček.- je tam myslím nějáka malá hvězdička. Pak by měl jít vytáhnout kovový kroužek, který je z venkovní strany pod krycím plastem díry na zámek. Tím pádem uvidíš místo kam lanko - konec s tou plastovou zarážkou příjde zasadit. Lanko z venkovní strany vytáhneš - já ho chytl do pinzety, zasadíš zpátky. Vlažíš kovový kroužek a přitáhneš šroubek. Nicméně se může stát, že se bude problém opakovat - když se to stalo už jednou... Nejlepší by bylo lanko a sedlo lanka vyměnit za nové. Čumím, jak se ti to takhle povedlo vyfotit... Každopádně, když koukám na Tvé fotky začínám si vzpomínat na víc detailů... Podle Tvé fotky: 1 - záslepku dveří zboku vytáhnout šroubovákem 2 - šroub povolit 3 - povolením se to celé otočí a půjde vytáhnout ven - vzniklou dírou vytáhneš a nacvakneš zpátky lanko. Vlastně vůbec není třeba sundávat tapec atd. vše řešíš jen zboku a zepředu dveří. Tyjo snad mě chápeš. Formuluju jak E.T. Není se co divit po těch pivech. Editováno: 13. Březen 2011, autor: jirina5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiroch Vloženo 14. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 (editace) for jirina5: Diky moc chlape, tohle jsem presne potreboval. Na tu zaslepku jsem prisel, ale toho sroubu uz jsem si nevsimnul. Tak ze jeste jednou diky moc za skvely, podrobny navod jak to rozebrat. Jinak jsem to fotil HTCckem (Desire Z) s prisvetlovaci diodou a protoze ma tohle HTCcko fotak umisteny na kraji samotneho tela, dalo se to takhle vyfotit ;-) btw...nevite nekdo z hlavy nahodou jakej ten torx nebo tisicihran tam presne je, na povoleni te kliky pres tu gumovou zaslepku ?? Nevim, jak moc na to bude videt... dik... Editováno: 14. Březen 2011, autor: jiroch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 14. Březen 2011 Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 Nemáš vůbec zač. Pokud vím, rád poradím. Ten šroubek pod záslepkou je dost hluboko - takže budeš potřebovat ten tisícihran (myslím, že to není tisícihran, ale normální TORX) dlouhý. Já ho taky neměl... Naštěstí mám asi 5min. od garáže OBI, kde jsem koupil celou sadu. Je to hobby sada na kroužku jakoby od klíčů, kde je myslím 10ks do tvaru "L" něco jako klasické levné imbusové klíče. Stálo to myslím do 100Kč. Vyndej záslepku, vem baterku posviť na hlavičku šroubku ať víš jak to vypadá a podle toho kup klíč. Sada se hodí - už jsem ji využil na dotahování všeho možného včetně závěsů dveří. Pak napiš, jak se Ti to povedlo. Jiřík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiroch Vloženo 14. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 for jirina5: tak jsem se na to dneska koukl a ver nebo ne, je tam IMBUS !!! velikost odhaduju na 4 - 5, ale je to na 100pro sestihranej imbus. Je cca 1,5 - 2 cm hluboko (odhadem). Zitra se do toho dam, dnes jsem se k tomu nedostal. Diky za vse ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiroch Vloženo 15. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 15. Březen 2011 (editace) for jirina5: Tak se omlouvam, mel jsi pravdu, kdyz jsem se dnes podival jeste lip s prisvicenim, tak je tam fakt hvezdicka (torx) cca 4 na prvni odhad. Vcera bych ale dal krk za to, ze je tam imbus. Byly videt jen ty hrany a bylo jich taky 6 stejne jako u imbusu. Musim navstivit hornbach nebo bauhaus nebot klasickej torx - nastrcenej na sroubovak, tam nedostanu. Ta dira je na to prilis mala. Tak ze jedine reseni je ta klicenka, jak jsi uz tady psal... ;-) 15.3.2011-14:41- je to T20 ;-) Editováno: 15. Březen 2011, autor: jiroch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiroch Vloženo 16. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2011 Opraveno ! Je tam torx T20, kterej jsem musel otocit alespon 4x - 6x o 360 stupnu (povolit) - cely mechanismus se pohne a vytvori se mezera mezi krouzky kliky a bocni dil jde potom jen prsty vydloubnout ven (zprvu tezko). Vytvorenou dirou se opravdu da krasne pinzetou zasadit lanko zpet do umelohmotneho vroubkovaneho zlabku a nastavit tak vuli napnuti lanka (nad timhle jsem celkem dlouho spekuloval a srovnaval to s druhymi zadnimi dvermi, abych spravne stanovil miru napnuti lanka a zaroven aby doslo po zabrani za kliku k otevreni dveri. Nakonec jsem zvolil takovy kompromis). Kazdopadne je to ted jak driv. Diky za pomoc.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajos Vloženo 16. Březen 2013 Sdílet Vloženo 16. Březen 2013 ahoj, já se snažil vytáhnout zámek, ale když jsem povoloval torx pro uvolnění vložky zámku tak mě asi vypadnul tenhle kroužek, protože jsem jej našel ve dveřích a teď nevím jak a kam ho dostat zpět, a jestli je to vše co mi vypadlo, můžete mi prosím poradit ? děkuji za každou radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.