Přejít na obsah

Zvýšený volnoběh u TDI

pinot

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám trošku problém. Stává se mi v poslední době u 1.9 TDi 81 kW že se mi z ničeho nic během jízdy nebo když někde stojím zvedne volnoběh z obvyklých 800 ot. na 1200 ot. když to v tomto stádiu chcípnu a chci znovu nastartovat tak mi to začne dlouho žhavit, dvakrát se mi stalo že mi auto za jízdy začalo hrozně škubat ale neskutečně .. tak to je problém který mě trápí, nemáte s tím někdo zkušenost? směřoval bych to nejspíš k teplotnímu čidlu ale nevím to škubání mě od toho odrazuje.. na VAGu žádná chyba.. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za odpověď, nevím jestli dobíjí v tomto rozmezí, kdyby to bylo míň tak by se rozsvítila kontrolka, myslím. Zkusím to přeměřit. Jinak číst ve VAGu mezi řádky-na tom něco bude ale na grafu vše v pořádku a hodnoty taky v poho..

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři

Jaký hodnoty a graf je v pořádku? Kolik ukazuje váha vzduchu, volnoběh,zátěž,plnící tlak turba- tlak atmosferického vzduchu, hodnota počátku vstřiku,fce EGR, teplota chl. kap,nasávanýho vzduchu apod,zaměřil bych si i na teplotní čidlo a jeho kabeláži.......vzhledem k dlouhýmu žhavení za tepla.

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

ahooj tak konečne som sa stretol s podobným problémom ako mám ja.Mám O1 tdi 2001 rv. po facelifte...Mohli by ste mi z tým problémom pomocť?ak hej bol by som vám povdačný.Tak ako kolega píše občas vyskočia tie otáčky na volnobehu a tiež to žhavenie potom.Začalo to teraz cca. 2.týždne ako sa oteplilo Niekedy mám pocit že cez zimu mi to lepšie žhavilo.a ešte sa mi zdá ale to už mám z toho asi halušky že sa mi zvýšila spotreba nafty.Nič nekape nekvapká tak že mám podozrenie na sanie či neťahá niekde falošný vzduch alebo vadná váha vzduchu.Také veci ako VAG nemám.

Tak ďakujem vopred za nejaké správy..... ahoooj....

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...