onder Vloženo 28. Březen 2011 Vloženo 28. Březen 2011 (editace) Zdar pani, rad by som sa spytal na spravanie sa svojho motora, nekolko nemam moznost porovnania a neviem ci je to normalne alebo nie: 1. Trhnutie karoseriou po vypnuti. - je an to nejaky technicky dovod preco sa to deje (silentbloky motora su v poriadku). Niekto hovori ze EGR ventil, ale vie niekto vysvetlit preco presne? 2. Po vypnuti motora pocut bzucanie, ako keby dobiehanie nejakeho motorceka alebo co pod kapotou, zhruba v motorovej casti pri kabine. Neviete co to je? Dufam ze nie turbo ...... 3. Urobil som fotografie dvoch suciastok. Viete mi niekto povedat co to je? Na druhej fotografii to po vypnuti "pluje". Este raz dakujem vsetky za namety. Editováno: 28. Březen 2011, autor: onder Citovat
boobika Vloženo 28. Březen 2011 Vloženo 28. Březen 2011 (editace) 1. pokud máš uložení motoru v pořádku (mimochodem, jak jsi to kontroloval?), tak to bude normál. rotující věci v motoru něco váží a tak když to típneš z fleku (přece jen je zde komprese vyšší než u benzínu), motor sebou cukne. máme doma 2.5tdi v6 a tam když vypneš motor, cukne to že to málem přetočí auto do boku 2. po zastavení motoru můžeš slyšet volnoběžku altíku, když se dotáčí a nebo taky je slyšet bzučení/syčení chcípací klapky (to, co máš na obrázkách - stříbrná plechovka jako podtlakový ovladač a uvnitř sání samotná klapka) a ventilu, který ji ovládá. po chvilce to jakoby klapne, uvnitř auta cvakne relé a je klid. koukej na tu klapku a nech někoho vypnout motor, uvidíš, jestli se zavře Editováno: 28. Březen 2011, autor: boobika Citovat
onder Vloženo 29. Březen 2011 Autor Vloženo 29. Březen 2011 Dakujem za info. Ale co bzuci este po vypnuti motora? Citovat
boobika Vloženo 29. Březen 2011 Vloženo 29. Březen 2011 vždyť jsem ti to psal - vypneš motor, v sacím potrubí se zavře chcípací klapka, která je ovládaná podtlakově z mag. bloku na pravém hrnci tlumiče a je uzavřená pár vteřin po zastavení motoru. během této doby to vydává ty zvuky. Citovat
Dodo-Kolín Vloženo 29. Březen 2011 Vloženo 29. Březen 2011 Bzučet po vypnutí může ještě čerpadlo-mě to taky dělá a o závadu nejde Citovat
onder Vloženo 29. Březen 2011 Autor Vloženo 29. Březen 2011 Ono ked mi asistentka vypinala a zapinala motor to bzucanie sa sirilo od zadnej strane motora niekde zo spodnej alebo stredovej casti sa mi zdalo (pod zadnou castou motora mam na mysli strana pri kabine). Citovat
boobika Vloženo 29. Březen 2011 Vloženo 29. Březen 2011 taky bych potřeboval asistentku na startování motoru. hlavně v zimě. nastartovala by 10min. předem a pustila topení na max. jinak koukám, že máš fábku ještě bez podtlakového mag. bloku na hrnci tlumiče. máš to zvlášť do ventilů umístěných na příčce před spolujezdcem (samozřejmě od motoru). je to vidět na 1. fotce vlevo (jde do toho plno podtlak. hadiček) nemůže to být od toho? přibližně uprostřed dole za motorem je jedině turbo a tam to žádné extra zvuky nedělá. zeptám se jinak, máš s tím autem nějaké problémy nebo ti jde jen o ty zvuky? Citovat
onder Vloženo 30. Březen 2011 Autor Vloženo 30. Březen 2011 Ide mi len o tie zvuky. Akoze som laik a niektore veci som pri kupe nevsimal (skusal to svagor - mechanik). No a casom ked som zacal citat po fore a tak tak ma to zaujalo takze len cisto ze co to je a tak. Ci neodchadza turbo a tak. Jednoducho prve auto, a ked som pozistoval co ktore veci do dieslaku stoja, tak normalne spat nemozem . Chcem normalne cez VAG premerat motor, ale nejako som nezachytil co to vlastne znamena. Je to meranie cez kanaly 3, 10 a 11 a nahodenie logu na forum ze co mi chlapci povedia? Mam podozrenie na vahu vzduchu. Citovat
boobika Vloženo 30. Březen 2011 Vloženo 30. Březen 2011 (editace) najdeš si dlouhý větší kopec, připojíš kabel, ve vagu skočíš do řj motoru-měřené hodnoty-naklikáš do řádků 3,10,11-dole klepneš protokol log-můžeš si napsat název podle libosti-rozjedeš se do kopce-při 1500ot. na trojku, lépe čtyřku (log bude detailnější-pomalejší zrychlení než na 3.) klepneš "start" a dáš plnej plyn (100%) a podržíš až do 4000ot. potom už jen dáš "konec" a můžeš vyskákat z vagu ven. log najdeš ve složce, kde máš vag-com, podsložka logs. samozřejmě si logování můžeš spustit i před rozjetím, aby jsi nemusel honit ukazatel za jízdy po obrazovce, pouze u 1500 to sešlápneš "až na plech". kopec doporučuji přehledný a opravdu delší, protože na 4.kvalt při 4000ot. už jedeš docela rychle. pak ten soubor hodíš někam ke stažení, dáš se odkaz a my se podíváme co se týče cen, tak stačí hledat a koupíš poměrně levně. pokud neznáš, koukni na skoda-dily.cz nebo cc-autodily.cz Editováno: 30. Březen 2011, autor: boobika Citovat
Petr.gr Vloženo 23. Prosinec 2016 Vloženo 23. Prosinec 2016 (editace) Dnes jsem zkusil diagnostiku s logováním a toto jsem načetl.. Tuší někdo, proč je množství paliva kolem 2000 ot. na nule ? V rozsahu těchto otáček motor cuká. LOG-01-001-008-test.CSV Editováno: 23. Prosinec 2016, autor: Petr.gr Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.