mike_k Vloženo 30. Červen 2006 Sdílet Vloženo 30. Červen 2006 Pozoruji u sve Fabie divny jev. Kdyz pouzivam v desti klimatizaci k odmlzeni oken a soucasne dam topeni treba na 22 stupnu, tak se zacne po chvili ozyvat z motoru divne vrceni, jehoz zvuk se meni podle otacek. Jinak vse funguje, klima i to topeni. Kdyz hodim topeni na minimum tak to hned prestane. Je to normalni nebo mam nekde hledat zavadu. To vrceni je celkem hlasite. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedanus Vloženo 30. Červen 2006 Sdílet Vloženo 30. Červen 2006 Mně to dělá taky. Mám 3 týdny starou fabii a dělalo mi to i na předchozím auti od počátku. Dělá to i kámošovi a ten byl v origo servisu a údajně vše OK. Dělá to čerpadlo klimy při tlakování média. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moa Vloženo 30. Červen 2006 Sdílet Vloženo 30. Červen 2006 Mám sedan 2002 s AC a když zapnu klimu, po cca 10 min. se zvýší hladina hluku přesně jak popisujete. Občas vyměknu a AC vypnu, ale vedra těchto dní mne přinutila nechat klimu v provozu. Co to znamená - odchází něco, nebo je OK? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 2. Červenec 2006 Autor Sdílet Vloženo 2. Červenec 2006 A to ti dela i kdyz mas teplotu hozenou na minimum? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host DES Vloženo 10. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2006 Podle mě, se nestačí medium chladit a tak se větráky přepnout na druhou rychlost ... úplně normální stav ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 10. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2006 Nebude to vetrakmi, tie predsa nemenia rychlost v zavislosti na otackach motora. Okrem toho, ked sa da chladenie na maximum, tak to urcite nerobi a pritom vykon klimatizacie je vyssi, teda sa vsetko viac zahrieva. Ten zvuk vydava kompresor klimatizacie. Ma totiz premenlivy zdvih piestov a a pokial je zdvih dost maly, vydava to ten zvuk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host JP Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Mám úplně stejný problém. Mě "pomáhá" ztlumit teplotu na minimum nebo roztočit ventolátor na III nebo IV. V té chvíli (cca do minuty) se zapne druhý ventilátor a je klid. Taky jsem vypozoroval, že hučení mizí, když je motor v záběru (rozjezdy, akcelerace...). Naopak brzdím-li motorem, hukot sílí. Je to k zbláznění Poraďtě někdo co s tím! Vyměnit čerpadlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 12. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2006 To je jasné. Ak nastavíš teplu na minimum, alebo pridáš na rýchlosti ventilátora, tak zvýšiš výkon kompresora klimatizácie. Taže hluk prestane. Je to vlastnosť, takže ani výmena kompresora nepomôže. Jediné riešenie je nastaviť teplotu na minimum a teplotu v interiéri regulovať prevažne rýchlosťou ventilátora. Hlavne za tohto letného tepla to nie je problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.