mimous Vloženo 3. Květen 2011 Sdílet Vloženo 3. Květen 2011 Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli je možné, dát klíč od Feldy do toho vystřelováku s dálkou, která je třeba u Octavie. Dálka nemusí být funkční, ta ve Feldě mi stejně nefunguje. Jde tu hlavně o design. Na kolik v případě, že je to možné, taková legrace vyjde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Květen 2011 Sdílet Vloženo 4. Květen 2011 Feli měla dvě verze zámků - starší s klasickou FABkou a klíčkem s jednostranným ozubením a novější už s klíčkem s boční profilovou drážkou po obou stranách klíče. Tenhle novější profil se do "vystřelováku" udělat dá, dělají to podle origo klíče některé provozovny vyrábějící i ostatní klíče - bohužel jen ten polotovar na samoný klíč stojí asi 300-350Kč. Plus připočítej vyfrézování a "polotovar" vystřelováku a jseš někde na ceně kolem 1kKč... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mimous Vloženo 4. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2011 jo tak ten novější máme. Čekal jsem že se to bude blížit spíš 2tisícům. Takže jen sehnat ten dalkač, třeba i jetý a čistou planžetu a nechat si vyjet nový klíč? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Květen 2011 Sdílet Vloženo 4. Květen 2011 (editace) Asi tak - ta "planžeta" je i s tou částí, do které se opírá vyklápěcí pružina a je na ní i pojistná západka, takže proto je to tak drahé. Viděl jsem to jen u několika "zámečníků" - na 100% to dělá například provozovna výrobce klíčů v Hradci Králové v obchodním centru Futurum (ex-Carrefour) - je tam jen jedna, na "rohu" té okružní komunikace uvnitř - naproti je myslím chemická čistírna a vedle je bankomat nejmenované spořitelny. Potřebný druh frézky asi má víc výrobců, ale potřebný polotovar (výlisek) není asi tak jednoduše dostupný... Jediný problém vidím jen v "odpovídači" imobilizéru, který Feli měla snad standartně v klíči - ten je potřeba přemístit bez poškození do nového klíče a nainstalovat tak, aby při otáčení klíčem ve spínací skříňce byl co možná nejblíž ke snímací cívce, která je nalepená na rubové straně kolem otvoru v plastu kryjícím zámek a spínačku - jinak hrozí, že nenastartuješ. Editováno: 4. Květen 2011, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 4. Květen 2011 Sdílet Vloženo 4. Květen 2011 Hmm, dobrá rada nad zlato v tvem případě bych koupil vystřelovak od raksa nebo něco podobného a maš to za cenu do 1 litru. A je to fungl nové 2x klíč a ještě to mužeš napojit na centrál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pe3k Vloženo 6. Květen 2011 Sdílet Vloženo 6. Květen 2011 Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli je možné, dát klíč od Feldy do toho vystřelováku s dálkou, která je třeba u Octavie. Dálka nemusí být funkční, ta ve Feldě mi stejně nefunguje. Jde tu hlavně o design. Na kolik v případě, že je to možné, taková legrace vyjde? Zdravím.Tak ja to mam spravené tak ako to chceš ty. Felinu mam r.v. 2000 (plochy kľúč). Kupil som si tento ovladač nakolko mam autoalarm Radix. Planžeta ma stála asi 1€ a vybrúsenie 10€. Prehodil som čip imobilizéru a naprogramoval dialkove aby spolupracovalo z alarmom. Teraz to mam ako na Octavke. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mimous Vloženo 6. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 6. Květen 2011 (editace) Díky, přesně něco takového jsem si představoval. Spojovat nic s alarmem nemusím, protože ten není. Jen to přehození imobilizéru, je nějaká složitá činnost, nebo to zvládne i manták jako já? Editováno: 6. Květen 2011, autor: Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pe3k Vloženo 7. Květen 2011 Sdílet Vloženo 7. Květen 2011 Prehodenie čipu nieje zložite. Rozober opatrne kľúč (neviem aký máš ty, nakoľko ja mám vo svojom aj svetlo ) a vyber z neho čip a vlož ho do nového kľúča. a je to hotové. Videl som aj také kľúče čo sa nedali rozobrať (neboli originál ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fragster Vloženo 21. Květen 2013 Sdílet Vloženo 21. Květen 2013 Takže ty starý klíče do toho vystřelováku dát nejdou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 21. Květen 2013 Sdílet Vloženo 21. Květen 2013 Jestli myslíš klasika "fabkovej" klíček s rovnoběžným žlábkováním po stranách a kódovacím zoubkováním jen na jedný straně (feli tuším do faceliftu = do konce modelovýho ročníku 96), tak na tyhle klíče nejsou pro vystřelováky k mání ty "planžety" = předlisovaný polotovary, do kterých se akorát frézovaly zoubky. Vystřelováky se dají udělat jen k novějším felckám "poface", který mají klasika VW klíček s plochou planžetou a jedinou "klikatou" drážkou vyfrézovanou podélně symetricky po obou plochách té planžety. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 měl jsem old face Feli 97 a ta měla ještě starý klíček Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 Nechci se hádat o tom, jestli ten starší klíč byl jen do konce MR96 nebo ještě dýl - každopádně na tohle "FAB" provedení to udělat nejde, musela by se na to speciálně vyfrézovat ta destička aby byla drážkovaná i podélně, nebo by se musel ten polotovar na starší klíč po uříznutí "hlavičky" nějakým mechanicky odolným spojením "napojit" na tu vyklápěcí část vystřelováku. Asi by to šlo tvrdým pájením plamenem s použitím Ag pájky - ty planžety na fabkový klíče jsou slitina na bázi mědi, buď normální, nebo niklová mosaz, materiál planžety vystřelováku jsem nezkoumal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 o tom bezpochyby, do starého provedení bych do vystřelováku rozhodně nešel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.