pasat Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 Přední Bosch za 499,-Kč : http://www.cc-autodily.cz/sada-stiracich-list-1 A zadní Bosch za 237,-Kč : http://www.cc-autodily.cz/lista-stiraci-zadni-4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubaSnouw Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 Dobrej prosim o radu mam octavku combi a sterace me jdou nekdy ztuha a nekdy jdou normalne a když jdou ztuha tak jak dojedou tak zacne za palubkou neco cvakat prosim o radu dik to ztuha myslim pomalu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 Kupil som po lete Bosch a hned jak prisla zima, tak mi robia pasy, resp. velmi zle stieraju. Dal som za ne 27€ a naradsej by som ich niekam je*ol, kazdopadne budem ich menit, no neviem co na miesto nich, kedze ani drahe sa mi neosvedcili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 Záleží jaké Bosche jsi koupil. Já používám dlouhá léta Aerotwin a jsem s nimi maximálně spokojen. O pár odkazů výše je na ně odkaz za bezkonkurenční cenu. Druhá věc je jak dlouho leželi na skladě nežli jsi je koupil ty. Pokud tam byli rok tak ztrácejí na své pružnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 ják bylo teď kolem nuly nebo lehce pod a bylo mokro tak začaly stírat tak že nechávaly šedej film, i když jsem jim dopřál nemrznoucí směsi tak to prostě nefungovalo, nakonec jsem koupil ty EVA, prodává je "autobaterie Kopečný" levý 105,- a pravý 97,- a zatím fungují perfektně, su zvědavej co vydrží. Používal jsem je i na předchozích autech a většinou ten rok +/- stíraly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 jsem koupil z OBautodíly za 70,--/ks a taky fungujou http://www.obautodily.cz/eshop/novinky-v-obchode/skofa-octavia-05-predni-sterac-flat-480-mm-flexi-pravy-id:6851.eshop Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 Tak nakoniec som zobral originaly http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/sterace-predni-zadni-krytky/skoda-octavia-05-predni-aerotwin-sterace-610-480-orig-id:4748.eshop ...vcera mi prisli a dnes som ich nahodil. Som zvedavy kolko mi zase vydrzia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 Kupil som po lete Bosch a hned jak prisla zima, tak mi robia pasy, resp. velmi zle stieraju. Dal som za ne 27€ a naradsej by som ich niekam je*ol, kazdopadne budem ich menit, no neviem co na miesto nich, kedze ani drahe sa mi neosvedcili A jak ti jdou zvedat ramínka? Lehce? Kdy jsi naposledy mazal klouby ramínek? Aby stěrač správně fungoval, tak musí mít přítlak z ramínka a to když je "zatuhlé" (dochází k oxidaci), tak moc nefunguje ani AEROTWIN BOSCH ! = osobní zkušenost a trochu WD40 + pořádně "rozhýbat" to razantně zlepšilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olint Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 Já sehnal náhradní gumičky přímo v salonu Škoda auto Vaňkát Kolín. kus stojí 90,- a fungují suprově. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 Souhlasím s uživatelem pasat. Jen dodávám, že nejlepší mazivo pro kloub stěrače je teflonové mazivo do sprchových koutů. Používám a jsem v pohodě. Mazal jsem to naposledy před 2 lety a pořád dobrý přítlak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 A jak ti jdou zvedat ramínka? Lehce? Kdy jsi naposledy mazal klouby ramínek? Aby stěrač správně fungoval, tak musí mít přítlak z ramínka a to když je "zatuhlé" (dochází k oxidaci), tak moc nefunguje ani AEROTWIN BOSCH ! = osobní zkušenost a trochu WD40 + pořádně "rozhýbat" to razantně zlepšilo. Octavka ma nieco cez rok, takze k mazaniu klbov ramienok som sa este nedostal. No myslim, pri tych BOSCHkach to tym nebolo, nakolko mi stierace robili pasy a nie, ze vynechavali kus nezotretej plochy. To by uz pritlakom byt mohlo, ci sa mylim? Uz som dnes testol tie nove originaly a to je uplne ina.... Ale na jar to urcite prestriekam WDckom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miral1 Vloženo 18. Březen 2013 Sdílet Vloženo 18. Březen 2013 Záleží jaké Bosche jsi koupil. Já používám dlouhá léta Aerotwin a jsem s nimi maximálně spokojen. Zdravím. Také jsem jsem si objednal stěrače na OII, Bosch Aerotwin, z OB autodíly http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/sterace-predni-zadni-krytky/skoda-octavia-05-predni-aero-sterace-610-480-bosch-id:2134.eshop . Když dneska dorazily,na obalu je sice psáno Octavia (1Z3) od 05.04., ale není to rozměr 610 mm + 480 mm, nýbrž 600 mm + 475 mm. Dost mě překvapilo, že ten rozměr je jiný než jsem objednal a než je na faktuře. Proč tedy OB autodíly inzerujou 610+480 a pak ti pošlou jinej rozměr 600 + 475? U originálních stěračů mají psán také rozměr 610 + 480. Přijde mi to divný, kdyby s tím měl někdo zkušenost, budu rád za každou odpověď nebo radu, zda reklamovat, nebo zda je to u Bosche normální. Díval jsem se totiž na stránky Bosch, a tam jsem rozměr 610+480 neviděl, 600+475 ano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 18. Březen 2013 Sdílet Vloženo 18. Březen 2013 Nevím, já mám 1Z5 a to má stěrače 600mm na 475mm. Na obalu to dokonce bylo takto napsané. Dokonce to byly originály z Belgie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 18. Březen 2013 Sdílet Vloženo 18. Březen 2013 (editace) To je úplně v pohodě (DÉLKY) = to neřeš. EDIT: Teda až na tu cenu = např. tady jsou o 100Kč levněji : http://www.mroauto.cz/tecdoc-produkt/280098-list-sterace-bosch-3397118936/ Stačí použít ZBOŽÍ : http://www.zbozi.cz/?q=3397118936&typ=nabidky&seradit=nejlevnejsi Editováno: 18. Březen 2013, autor: pasat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miral1 Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 (editace) Nevím, já mám 1Z5 a to má stěrače 600mm na 475mm. Na obalu to dokonce bylo takto napsané. Dokonce to byly originály z Belgie. Díky za info, pokud jsou rozměry v pohodě, není co řešit. Mě zarazilo, že OB autodíly uvádí rozměry 610+480, a to jak u Bosch, tak u originálních stěračů Aerotwin. http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/sterace-predni-zadni-krytky/skoda-octavia-05-predni-aerotwin-sterace-610-480-orig-id:4748.eshop pasat: Cenu jsem až tak neřešil, bral jsem toho více, ceny se mi zdály přijatelné. Editováno: 19. Březen 2013, autor: Miral1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 Musím uznat, že uváděné délky jsou nějaké divné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 Co řešíš? 10 a 5 mm ? (610 mm + 480 mm versus 600 mm + 475 mm) To snad ne :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 2 pasat Nikdo nic neřeší. Jen dávám za pravdu členovi Miral1, že uváděná délka na serveru obautodily je prapodivná a že správná délka je těch 600 na 475mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 Jo aha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka Honák Vloženo 20. Březen 2013 Sdílet Vloženo 20. Březen 2013 Zdarec. Sice jsem dával dotaz do jiného vlákna, ale to se tváří mrtvě... Asi se zeptám hloupě, ale v autorizovaném servise mi řekli, že origo stěrače na O2 nemají sundavací koncovky (jsou údajně přilepené) a tím pádem nelze vyměnit jen gumičky. Mně se to ale nezdá, protože se koncovky, když za ně zaberu, mírně pohnou. Prý bych musel koupit stěrače na VW Golf V, ty že jsou výměnné. Je to pravda nebo se vyměnit dají vždy. Zničí se při tom ta koncovka nebo ne? Jinak náhradní gumičky na Golf V mi v autorizáku nabízeli asi za 180 Kč/ks. Ahoj, gumičku lze vyměnit na originálním stěrači. Problém je v tom že nejprve musíš sundat plastové koncovky (jde to ztuha tak zaber a neboj se, nepraskne to!). Na jedné straně po sundání plastové koncovky je pacička, která fixuje gumičky, a proto to nelze vytáhnout. Pokud však pacičku nadzvedneš nebo odstraníš tak gumička lze vyměnit bez problému. Takto mám stěrače 2 roky a vyměnil jsem gumičku za 15,- cca po třetí. Není na tom nic težkýho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camel1cz Vloženo 20. Březen 2013 Sdílet Vloženo 20. Březen 2013 O té výměně gumiček jsem slyšel. Jak se ale chová ta ocelová planžeta zajišťující přítlak? Musí už být notně unavená, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 20. Březen 2013 Sdílet Vloženo 20. Březen 2013 (editace) Nemáš tak docela pravdu Jirko. Originál stěrače ze Škodovky opravdu pochází z Valea http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia-ii/sterace-motorky-atd/sterace-motorky-atd/1779-sada-steracu-octavia-ii-original.html a v těch nejsou samotné stírací gumičky výměnné, protože je to jeden kus včetně vrchní gumy, která tvoří spojler. VW používá Bosch Aerotwin = tam gumičku vyměníš přesně jak popisuješ. Takže pokud stěrače nestírají a jsou to ještě původní ze Škoda výroby tak kup od Bosch - e : http://www.zbozi.cz/?q=3397118936&typ=nabidky&seradit=nejlevnejsi A tam gumičku můžeš měnit. Editováno: 20. Březen 2013, autor: pasat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 21. Březen 2013 Sdílet Vloženo 21. Březen 2013 Můj známý má s originálními stěrači docela špatnou zkušenost, na autě je měl asi týden a letěly do koše, prostě kvalita stírání hodně špatná. Poradil jsem mu ať si koupí levnější aerotwiny a hned to bylo o něčem jiném. Takže buď někde ležely dlouho na skladě nebo nevím. Je zajímavé, že ty originál stěrače z výroby vydrží skoro nejdýl :-). Na naši první OII to bylo 5 let než pak po zimě začaly v některých místech vynechávat. Jinak používáme jedině na všech OII Bosche a spokojenost :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 31. Březen 2013 Sdílet Vloženo 31. Březen 2013 Je to tak : BOSCH = KVALITA ! A maji vymenne stiraci gumicky 1 * Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 31. Březen 2013 Sdílet Vloženo 31. Březen 2013 Mam Bosch a jsem spokojen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.