Publikováno Červenec 8, 200619 r Stalo se mi zrovna včera. Modelová situace. Stojím na krizovatce (T) v odbocovacim pravym pruhu a dávám prednost...jely motorky...kochám se No pak prejely a vedle mne v levym odbocovacim pruhu se postavila dodavka, takze sem nic nevidel. Musel jsem popojet a taky jsem tak udelal, jenze z leva jelo auto, tak sem zastavil a v tom BUCH a rana jak prase, ale neposkocil jsem. Tak vylezu a dva cikani v rezavym Citroenu...do pr.... No tak ze teda pojistku. On ze mi da neco na pivo - prej 200,- a nechame to byt. Cha. ja obtisk jeho narazniku v laku... No tak sem si vzal jeho komletni menu a jen doufam, ze v pondeli az pujdu na pojistovnu a spojim se s nim, tak pojistovakovi prizna, ze opravdu do me narval. Takze co delat, kdyz se vinik nema k priznani viny? Lze ho nejak pravne donutit? Svedka mam, ale mam obavy, ze cikani nepriznaj nic...
Červenec 8, 200619 r Stalo se mi zrovna včera. Modelová situace. Stojím na krizovatce (T) v odbocovacim pravym pruhu a dávám prednost...jely motorky...kochám se No pak prejely a vedle mne v levym odbocovacim pruhu se postavila dodavka, takze sem nic nevidel. Musel jsem popojet a taky jsem tak udelal, jenze z leva jelo auto, tak sem zastavil a v tom BUCH a rana jak prase, ale neposkocil jsem. Tak vylezu a dva cikani v rezavym Citroenu...do pr.... No tak ze teda pojistku. On ze mi da neco na pivo - prej 200,- a nechame to byt. Cha. ja obtisk jeho narazniku v laku... No tak sem si vzal jeho komletni menu a jen doufam, ze v pondeli az pujdu na pojistovnu a spojim se s nim, tak pojistovakovi prizna, ze opravdu do me narval. Takze co delat, kdyz se vinik nema k priznani viny? Lze ho nejak pravne donutit? Svedka mam, ale mam obavy, ze cikani nepriznaj nic... Promiň, nevyzní to v tvojí situaci povzbudivě, ale dovol, abych se zasmál. Stát se to mě, volám tam poldy, i kdybych tam neměl škodu žádnou. Jednak nevím, kde je teďka budeš nahánět, druhak jsou to cikáni - z jejich povahy asi toliko, že se budou odvolávat i na svojí třicet let mrtvou prababičku, že byli celý den u n na druhém konci republiky, než se to stalo.
Červenec 8, 200619 r Autor Ono ani tak nejde o me konkretne, kdybych moc chtel, tak to rozlestim. Poldy bych volal, kdyz bych mel naraznik prasklej, nebo tak... Ale jde spis o diskuzi o tomto problemu obecne. Je jedno jesi cikan, nebo beloch.... Ja sem taky uz dal pusinku jedny prazande, ktara na to houpla a nevolali sme poldy, je to otrava a jeste by me treba nasli neco na aute...mam je min rad nez cikany. U nas sou v pohode...) Kdybys nemel zadnou skodu??? Ehmm..kdybych zavolal poldy, tak by cikani rekli, ze sem to tam uz mel
Červenec 8, 200619 r Kdybys nemel zadnou skodu??? Ehmm..kdybych zavolal poldy, tak by cikani rekli, ze sem to tam uz mel To by třeba řekli, ale ty bys měl papír v ruce. A podle mě se pojišťovna v případě, že ty budeš tvrdit něco a tamti něco a nebudeš mít v ruce papír od Policie, s tebou vůbec nebude bavit. Já jsem měl kdysi něco podobného. Chlápek na semaforu do mě nacouval s koulí(paradox, co?). Vylezl, koukli jsme na to, na autě absolutně nic. No, pro sichr jsme si vyměnili údaje, chlápek byl poctivý a na pojišťovnu to nahlásil. Moje klika, protože pak jsem po odstrojení zjistil, že nárazník byl z vnitřní strany naprsklý, byla zohýbaná výztuha, prohlý chladič, seklé obě vrtule na něm, vylámané držáky světel. Co na první pohled z venku vypadalo jako že se nic nestalo, byla v závěru škoda asi 20tkč! To jsem si uvědomil, že kdybych nad tím mávl rukou nebo se chlápek kousnul, tak si akorát můžu drbat hlavu!
Červenec 8, 200619 r Docela jsem na to zvědav, co na to řekne pojišťovna, když to oni nenahlásí. Na víc je nyní ve vyhlášce, že pokud škoda není vyšší než 50.000Kč a nebo nevznikne-li škoda 3. osobě, tak se nemusí volat policajti.
Červenec 8, 200619 r Autor JJ vim, koule sou svine Ale tady to byla fakt pusinka, nic promackleho a vse je nehnute... no uvidime v pondeli.
Červenec 8, 200619 r Autor Slysel sem, ze u cesky pojistovny staci aby tam zavolali a potvrdili nehodu. No mam vsechny jejich udaje, tak tam kdyztak zavola nejakej kamos, ze je to ten Dezo s Citrónem, co naboril toho s tó Oktávkóó
Červenec 8, 200619 r JJ vim, koule sou svine Ale tady to byla fakt pusinka, nic promackleho a vse je nehnute... no uvidime v pondeli. Jasně, každopádně dej vědět, jak to dopadlo. Držím pěsti, ať to dopadne dle tvých představ...
Červenec 8, 200619 r Taky mám zajímavou zkušenost: Zastavil jsem před přechodem, zezadu o mne zastavil se starou Ibizou. Já rozbitý nárazník, on předek. Odstavil to do uličky a čekali jsme na poliše. Lezu pod auto, zdálo se mi, že mi teče nafta. Když jsem vylezl, byl pryč. Znám ho, vím číslo. Poliši jeli k němu, nenašli ho. Obsílky nepřijímal, zjistilo se, že mu řidičák sebrali před lety za chlast, povinné ručení za auto neplatí, takže pojišťovna - bohužel. Tak jsem to trochu opravil sám.Pak mě několikrát ještě zavolali na policii a pak to předali někam na MěÚřad a tam se na to zapomělo. (I mojí vinou). Naštěstí nedlouho potom do mne vrazil solidnější blbec, přiznal se a pojišťovna to zaplatila. Happyend. Nejlépe, pokud možno, jet hned do pojišťovny, nebo tam alespoň zavolat anebo zavolat policii.
Červenec 8, 200619 r 2 dolešo: garanční fond pojišťoven tento tvůj případ (myšleno tu Ibizu) řeší, se spoluúčastí 5tis.Kč
Červenec 8, 200619 r Autor JJ vim, koule sou svine Ale tady to byla fakt pusinka, nic promackleho a vse je nehnute... no uvidime v pondeli. Jasně, každopádně dej vědět, jak to dopadlo. Držím pěsti, ať to dopadne dle tvých představ... he...moje predstava je vymena za RS naraznik
Červenec 9, 200619 r Vím že se to někomu bude zdát jako zbytečnost, ale je lepší zavolat poldy, i když škoda je minimální.Už jen pro ten papír pro pojišťovnu a pořádný sepsání protokolu a dopravní nehodě.Jde o to, aby se třeba ten druhej "chytrák" po 14-ti dnech nehodil marod a nechtěl po tobě ještě bolestný...a jak dokážeš, že jsi to nezavil ty, ale on a nebo že simuluje a chce jen vytřískat prachy....jo a taky s sebou pořád vozím digiťák, kdyby se náhodou něco stalo, tak fotím a fotím a fotím.Jak bylo psáno výše, i z maličkosti se může vyklubat škoda za několik desítek tisíc korun.
Červenec 9, 200619 r tak mě tak napadá ,nechce někdo nahlásit ,že to do mě zezadu marval ,potřebuju RS nárazník a ten blbec co mi to orval samo ujel .
Červenec 10, 200619 r Jó a kolik to dělaj ty tvoje bonusy ? 20% a to snad není tak málo...nebo jó....
Červenec 10, 200619 r mrkni na www.ckp.cz a pokud znas jeho SPZ, tak se aspon ujisti, zda mel pojistku. jinak je fakt lepsi zavolat polise (zvlast, kdyz te nabouraji kluci opaleni) - volal jsem poldy kvuli sluzebaku a byli prekvapive hodne korektni a vubec neprudili - bouchl me chlapek zezadu a vypadalo to na "rozlesteni" - naraznik uplne v pohode, jen mirne tukly lak, pak jsem jel do servisu a: vyztuha narazniku, parkovaci senzor, uchyty, lak....
Červenec 10, 200619 r 20% - to je tak 1200,- kč ? dám ti 2500,- jo, ale on bude projebávat každej rok... takže asi tak nějak.
Červenec 11, 200619 r Stalo se mi zrovna včera. Modelová situace. Stojím na krizovatce (T) v odbocovacim pravym pruhu a dávám prednost...jely motorky...kochám se No pak prejely a vedle mne v levym odbocovacim pruhu se postavila dodavka, takze sem nic nevidel. Musel jsem popojet a taky jsem tak udelal, jenze z leva jelo auto, tak sem zastavil a v tom BUCH a rana jak prase, ale neposkocil jsem. Tak vylezu a dva cikani v rezavym Citroenu...do pr.... No tak ze teda pojistku. On ze mi da neco na pivo - prej 200,- a nechame to byt. Cha. ja obtisk jeho narazniku v laku... No tak sem si vzal jeho komletni menu a jen doufam, ze v pondeli az pujdu na pojistovnu a spojim se s nim, tak pojistovakovi prizna, ze opravdu do me narval. Takze co delat, kdyz se vinik nema k priznani viny? Lze ho nejak pravne donutit? Svedka mam, ale mam obavy, ze cikani nepriznaj nic... No takto mam podobnou skusenost s cikanama - stejna situace jako ty akorat se chtel porad dohodnout o maximalni castce okolo 200stovek apod. Tak sem zavolal poldy a oni jak to bylo a cikan ze nic ze sem to tam mel ze nevi co tady hraju pri mem poslouchani co vlastne tem poldum mele dome vjel vztek a skocil sem ponem a von at nekecam ze dome jen malinko strcil a ouha prorekl se a pak sem apeloval na cajty at mi to napisou do protokolu a bylo. Sel sem na pojistovnu a oni ze to jeste nenahlasil ale to ze nevadi ze si to s nim vyridej kdyz mam jasneho vinika. Podotykam ze slo o pojistky nas obou cesky pojistovny. ja sem lakoval zadni naraznik jinak poho. Ale cikanum a jinejm cernochum neverim a volam cajty i kdyz by slo jen o 1 000kc vec.
Červenec 12, 200619 r Autor Tak sem se vratil z pojistovny. Samozrejme vinik nemel toho Citrona pojistenyho. V centralni databazi na jmeno jsme zjistili, ze pro neplaceni jim byla pojistka zrusena. Maji tam storna na vic aut, vcetne dvou nakladaku a nejakejch privesu. Jo a storna z roku 2004.!!! Tak sem mu volal a on ze o nicem nevi, ze to ma na starost manzelka. Kazdopadne, me ujistil, ze maji jeste Fabii a kdyztak se to napise na ni. Zitra mi ma zavolat. Kdybych zavolal policajty, tak by zrejme dostal peknej flastr, ze jezdi autem bez pojistky a ze do me jeste vrazil. No uvidime co dal.
Červenec 13, 200619 r Autor Zavolal mi...nahlasil me cislo pojistky Fabie, kerou ma na leasing. Zavolal sem pojistnou udalost a ted je to jen na nem, jesi to pojistovne potvrdi. Uff...vypada to slibne...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.