Přejít na obsah

Pojistné události z povinného ručení

whiskadelic

Doporučené příspěvky

Stalo se mi zrovna včera. Modelová situace. Stojím na krizovatce (T) v odbocovacim pravym pruhu a dávám prednost...jely motorky...kochám se :) No pak prejely a vedle mne v levym odbocovacim pruhu se postavila dodavka, takze sem nic nevidel. Musel jsem popojet a taky jsem tak udelal, jenze z leva jelo auto, tak sem zastavil a v tom BUCH a rana jak prase, ale neposkocil jsem. Tak vylezu a dva cikani v rezavym Citroenu...do pr.... No tak ze teda pojistku. On ze mi da neco na pivo - prej 200,- a nechame to byt. Cha. ja obtisk jeho narazniku v laku...

No tak sem si vzal jeho komletni menu a jen doufam, ze v pondeli az pujdu na pojistovnu a spojim se s nim, tak pojistovakovi prizna, ze opravdu do me narval.

Takze co delat, kdyz se vinik nema k priznani viny? Lze ho nejak pravne donutit? Svedka mam, ale mam obavy, ze cikani nepriznaj nic... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stalo se mi zrovna včera. Modelová situace. Stojím na krizovatce (T) v odbocovacim pravym pruhu a dávám prednost...jely motorky...kochám se :) No pak prejely a vedle mne v levym odbocovacim pruhu se postavila dodavka, takze sem nic nevidel. Musel jsem popojet a taky jsem tak udelal, jenze z leva jelo auto, tak sem zastavil a v tom BUCH a rana jak prase, ale neposkocil jsem. Tak vylezu a dva cikani v rezavym Citroenu...do pr.... No tak ze teda pojistku. On ze mi da neco na pivo - prej 200,- a nechame to byt. Cha. ja obtisk jeho narazniku v laku...

No tak sem si vzal jeho komletni menu a jen doufam, ze v pondeli az pujdu na pojistovnu a spojim se s nim, tak pojistovakovi prizna, ze opravdu do me narval.

Takze co delat, kdyz se vinik nema k priznani viny? Lze ho nejak pravne donutit? Svedka mam, ale mam obavy, ze cikani nepriznaj nic... :(

Promiň, nevyzní to v tvojí situaci povzbudivě, ale dovol, abych se zasmál. Stát se to mě, volám tam poldy, i kdybych tam neměl škodu žádnou. Jednak nevím, kde je teďka budeš nahánět, druhak jsou to cikáni - z jejich povahy asi toliko, že se budou odvolávat i na svojí třicet let mrtvou prababičku, že byli celý den u n na druhém konci republiky, než se to stalo.

Odkaz ke komentáři

Ono ani tak nejde o me konkretne, kdybych moc chtel, tak to rozlestim. Poldy bych volal, kdyz bych mel naraznik prasklej, nebo tak... Ale jde spis o diskuzi o tomto problemu obecne. Je jedno jesi cikan, nebo beloch.... Ja sem taky uz dal pusinku jedny prazande, ktara na to houpla a nevolali sme poldy, je to otrava a jeste by me treba nasli neco na aute...mam je min rad nez cikany. U nas sou v pohode...:o)

Kdybys nemel zadnou skodu??? Ehmm..kdybych zavolal poldy, tak by cikani rekli, ze sem to tam uz mel :D-_-

Odkaz ke komentáři

Kdybys nemel zadnou skodu??? Ehmm..kdybych zavolal poldy, tak by cikani rekli, ze sem to tam uz mel :D  -_-

To by třeba řekli, ale ty bys měl papír v ruce. A podle mě se pojišťovna v případě, že ty budeš tvrdit něco a tamti něco a nebudeš mít v ruce papír od Policie, s tebou vůbec nebude bavit.

Já jsem měl kdysi něco podobného. Chlápek na semaforu do mě nacouval s koulí(paradox, co?). Vylezl, koukli jsme na to, na autě absolutně nic. No, pro sichr jsme si vyměnili údaje, chlápek byl poctivý a na pojišťovnu to nahlásil. Moje klika, protože pak jsem po odstrojení zjistil, že nárazník byl z vnitřní strany naprsklý, byla zohýbaná výztuha, prohlý chladič, seklé obě vrtule na něm, vylámané držáky světel. Co na první pohled z venku vypadalo jako že se nic nestalo, byla v závěru škoda asi 20tkč! To jsem si uvědomil, že kdybych nad tím mávl rukou nebo se chlápek kousnul, tak si akorát můžu drbat hlavu!

Odkaz ke komentáři

JJ vim, koule sou svine :) Ale tady to byla fakt pusinka, nic promackleho a vse je nehnute... no uvidime v pondeli.

Jasně, každopádně dej vědět, jak to dopadlo. Držím pěsti, ať to dopadne dle tvých představ... -_-

Odkaz ke komentáři

Taky mám zajímavou zkušenost: Zastavil jsem před přechodem, zezadu o mne zastavil se starou Ibizou. Já rozbitý nárazník, on předek. Odstavil to do uličky a čekali jsme na poliše. Lezu pod auto, zdálo se mi, že mi teče nafta. Když jsem vylezl, byl pryč. Znám ho, vím číslo. Poliši jeli k němu, nenašli ho. Obsílky nepřijímal, zjistilo se, že mu řidičák sebrali před lety za chlast, povinné ručení za auto neplatí, takže pojišťovna - bohužel. Tak jsem to trochu opravil sám.Pak mě několikrát ještě zavolali na policii a pak to předali někam na MěÚřad a tam se na to zapomělo. (I mojí vinou). Naštěstí nedlouho potom do mne vrazil solidnější blbec, přiznal se a pojišťovna to zaplatila. Happyend. Nejlépe, pokud možno, jet hned do pojišťovny, nebo tam alespoň zavolat anebo zavolat policii.

Odkaz ke komentáři

Vím že se to někomu bude zdát jako zbytečnost, ale je lepší zavolat poldy, i když škoda je minimální.Už jen pro ten papír pro pojišťovnu a pořádný sepsání protokolu a dopravní nehodě.Jde o to, aby se třeba ten druhej "chytrák" po 14-ti dnech nehodil marod a nechtěl po tobě ještě bolestný...a jak dokážeš, že jsi to nezavil ty, ale on a nebo že simuluje a chce jen vytřískat prachy....jo a taky s sebou pořád vozím digiťák, kdyby se náhodou něco stalo, tak fotím a fotím a fotím.Jak bylo psáno výše, i z maličkosti se může vyklubat škoda za několik desítek tisíc korun.

Odkaz ke komentáři

Host Guest_juricek

mrkni na www.ckp.cz a pokud znas jeho SPZ, tak se aspon ujisti, zda mel pojistku. jinak je fakt lepsi zavolat polise (zvlast, kdyz te nabouraji kluci opaleni) - volal jsem poldy kvuli sluzebaku a byli prekvapive hodne korektni a vubec neprudili - bouchl me chlapek zezadu a vypadalo to na "rozlesteni" - naraznik uplne v pohode, jen mirne tukly lak, pak jsem jel do servisu a: vyztuha narazniku, parkovaci senzor, uchyty, lak....

Odkaz ke komentáři

No takto mam podobnou skusenost s cikanama - stejna situace jako ty akorat se chtel porad dohodnout o maximalni castce okolo 200stovek apod. Tak sem zavolal poldy a oni jak to bylo a cikan ze nic ze sem to tam mel ze nevi co tady hraju pri mem poslouchani co vlastne tem poldum mele dome vjel vztek a skocil sem ponem a von at nekecam ze dome jen malinko strcil a ouha prorekl se a pak sem apeloval na cajty at mi to napisou do protokolu a bylo. Sel sem na pojistovnu a oni ze to jeste nenahlasil ale to ze nevadi ze si to s nim vyridej kdyz mam jasneho vinika. Podotykam ze slo o pojistky nas obou cesky pojistovny. ja sem lakoval zadni naraznik jinak poho. Ale cikanum a jinejm cernochum neverim a volam cajty i kdyz by slo jen o 1 000kc vec.

Odkaz ke komentáři

Tak sem se vratil z pojistovny. Samozrejme vinik nemel toho Citrona pojistenyho. V centralni databazi na jmeno jsme zjistili, ze pro neplaceni jim byla pojistka zrusena. Maji tam storna na vic aut, vcetne dvou nakladaku a nejakejch privesu. Jo a storna z roku 2004.!!!

Tak sem mu volal a on ze o nicem nevi, ze to ma na starost manzelka. Kazdopadne, me ujistil, ze maji jeste Fabii a kdyztak se to napise na ni. Zitra mi ma zavolat.

Kdybych zavolal policajty, tak by zrejme dostal peknej flastr, ze jezdi autem bez pojistky a ze do me jeste vrazil.

No uvidime co dal.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...