pasik Vloženo 3. Březen 2010 Sdílet Vloženo 3. Březen 2010 Zdravím. Při sešlápnutí spojky se ozve zvuk, jako když něco roztočeného o něco škrtne (jako při brzdění když jsou orezlé kotouče). Ozve se jen při jízdě a jen v momentě sešlápnutí spojky(při přidržení sešlápnutého pedálu už není slyšet). Dělá to pouze při mrazu a jen při 3-4 sešlápnutích, pak už ne. Třeba dne ráno při +4°C žádný zvuk, ale pokud bude mínus, tak se zvuk ozve znovu. Dělalo mi to takhle i minulou zimu. Přes léto nic. Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasik Vloženo 20. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2010 (editace) Zdravím. Při sešlápnutí spojky se ozve zvuk, jako když něco roztočeného o něco škrtne (jako při brzdění když jsou orezlé kotouče). Ozve se jen při jízdě a jen v momentě sešlápnutí spojky(při přidržení sešlápnutého pedálu už není slyšet). Dělá to pouze při mrazu a jen při 3-4 sešlápnutích, pak už ne. Třeba dne ráno při +4°C žádný zvuk, ale pokud bude mínus, tak se zvuk ozve znovu. Dělalo mi to takhle i minulou zimu. Přes léto nic. Díky za rady. Tak mám novější poznatky. Dělá to už i pokud není mínus. Při prudší akceleraci a prudším sešlápnutí je zuk slyšet.Tak po ujetí 2km, cca okolo 5ti sešlápnutí to slyšet je, pak už vůbec nic. Takže, pokud je motor studený, zvuk se ozývá, ale stačí jeho zahřátí a je to bez zvuku. Nikdo neměl ten samý problém? Další možnost - že by to byl setrvačník? Mám dvouhmotu. Editováno: 19. Květen 2010, autor: pasik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasik Vloženo 19. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 Tak mám novější poznatky. Dělá to už i pokud není mínus. Při prudší akceleraci a prudším sešlápnutí je zuk slyšet.Tak po ujetí 2km, cca okolo 5ti sešlápnutí to slyšet je, pak už vůbec nic. Takže, pokud je motor studený, zvuk se ozývá, ale stačí jeho zahřátí a je to bez zvuku. Nikdo neměl ten samý problém? Další možnost - že by to byl setrvačník? Mám dvouhmotu. Nikdo neporadí????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
melesijo Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 (editace) Ahoj, mám octavii 1,9, tdi 81kw, začala mi blbnout spojka, špatně se řadí první rychlost a zpátečka. Jinak se spojka chová norrmálně, nijak neklouže. Dá se nějakým způsobem doštelovat aby vypínala tak jak má? Nebo je to na výměnu? Zabíra ve spodní části pedálu, ale to už co jí mám cca 4roky.. Díky za pomoc Editováno: 24. Květen 2011, autor: melesijo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 Muzou byt vychozene lanovody. Pak bych jeste kouknul na olej v prevodovce Jestli tohle nepomuze, tak bych resil spojku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 Seštelovat nejde. Není důležitý jak ji máš dlouho, ale kolik najela. Jestli najedeš za 4 roky 200tkm pak je zralá na výměnu . Jinak bych ji zkusil odvzdušnit(vyměnit kapalinu) a pak uvidíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 Bud jsou vadný válečky, nebo stačí odvzdušnit. To že má nalítáno 200 nic neznamená, vypínat musí vždycky, i když je sjetá....pokud ovšem není porucha přímo na lamele nebo přítlačáku.Jinak jak tady někdo psal, lanovody to nemá, to bylo za dob Favoritů a Felicií. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 Ty lanovody asi myslel na řazení, ne na vypínání spojky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 Treba nastavit radenie. LANOVODY to ma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
melesijo Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 Zkusím se podle toho zařídit, díkec za info, dám vědět jak to dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maniak Vloženo 30. Květen 2011 Sdílet Vloženo 30. Květen 2011 máš to nejaké suché čéče Treba nastavit radenie. LANOVODY to ma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KáMa§ Vloženo 23. Září 2011 Sdílet Vloženo 23. Září 2011 Taky mě to dělá ale nevím co to je. Někde sem četl že prý odchází spojkové ložisko tak uvidím zatím to jede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pnf Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 Mě to spíš přijde jako když klouzne spojka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fuego Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 ked preklzuje spojka ,tak otacky aj pri lahkom zosliapnuti plynu vyletia hore ,ale on to tak nepopisuje. Ja si myslim ze to moze to spojkove lozisko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 A nepozoroval jsi treba takove "kviknuti" kdyz podradis? Ci nejake lehke tarokovani pri dojizdeni do krizovatky na neutral? Jestli ano, tak to vypada spis na odchazejici dvouhmotnostvni setrvak na spojce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pnf Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 ked preklzuje spojka ,tak otacky aj pri lahkom zosliapnuti plynu vyletia hore ,ale on to tak nepopisuje. Ja si myslim ze to moze to spojkove lozisko Já jen napsal , jak to přijde mě , dělá mi to totiž taky a vždy jen chvíli za studena, když pouštím spojkový pedál, tak ta spojka jakoby kratičce klouzne. Ložisko si myslím by hlučelo víc a déle, ale kdo ví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KáMa§ Vloženo 25. Září 2011 Sdílet Vloženo 25. Září 2011 Já to slyším jenom když je fakt venku chladno a mám chladný motor při prvním druhém přeřazení pak už nic. Jak je venku teplej nebo mám zahřátý motor tak nic. Začalo mě to dělat až po tom co sem dotáhl silenblok na převodovce (byl volný). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 24. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2011 lidi mam oktavu 1.9 tdi 81kw ale ciplych na 108 kw,rv 12/2002 potrebuju vymenit spojku samozrejme i ze setrvakem ale nevim jaky prumer nasel jsem ceny od 7000 do 15000 a prumery 225.228.230 a myslim ze i 240 tak nevim kterou zvolit dival jsem se na sady LUK diky za rady a nazory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 25. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2011 tak jsem objednal tady co na to rikate?-http://www.mdily.cz/luk-600000600-setrvacni-spojka-kompletni-skoda-octavia-i-golf-iv-seat.html mela by byt 228 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 29. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2011 nikdo nic?zadmy zkusenosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klimji1989 Vloženo 7. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2011 tak ta cena je hodne dobra za 7200, taky me ceka vymena, budu kupovat 228 mm, podle me by to melo byt jedno jestli 225 nebo 228 nebo 230 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Meggy Vloženo 7. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2011 ceny u nás jsou od 7000,- za komplet s dvouhmotou LUK pošli VIN, podívám se ti na průměr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schrek Vloženo 22. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Lidicky , moje lozisko an spojce se odebralo do vecnych lovist. Ted jen otazka budu kupovat komplet spojku co nejlip koupit za znacku origo LUK nebo Sachs nebo Valeo. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 22. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Na toto tema už tady bylo spousta diskusí Hledej. Já bych dal Valeo Sachs i vzhledem k tomu za jakou se tu nabízí cenu. LUK to je náhrada. Jen se musíš rozhodnout jestli dát jak byla původní dvouhmotnostní setrvačník ,nebo dát jednohmotu. Taky spousta diskusí , ale rozhodnutí bude na tobě. http://www.hanza-autodily.cz/octavia-i-19tdi-81kw/c-1893/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasik Vloženo 14. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2015 Vyměnil jsem komplet spojku vetně setrvačníku (dvouhmota) a pořád ten samý zvuk. Takže nakonec po pár letch poblém vyřešen viz - http://forum.skodahome.cz/topic/62088-divn%C3%BD-zvuk-motoru-oi-tdi/page-5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.