Přejít na obsah

Škube a dusí se...

donlines

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni, mám problém s mojí Fábií 1.2 HTP 40kW (rv.2003). Auto jsem zakoupil teprve nedávno. Za tu dobu mám najeto něco kolem 3000km. Ovšem teprve teď se začalo objevovat škubání při lechtání plynu lehce pod 2000 ot./min. Dnes ráno když jsem nastartoval a začal vyjíždět z parkovacího místa, tak auto začalo cukat (dusit se) a ani plyn na podlaze mu nepomohl. Teprve až po vymáčknutí spojky se vzpamatovalo. Od té doby mám za studena mírně zvýšené otáčky, lehce pod 1000. Na volnoběh pracuje až na ty otáčky normálně, tedy bez jakéhokoliv škubání.

Dle servisní knihy bylo auto v lednu servisované (výměna oleje atd.). Má najeto 68100km a nikde jsem se nedočetl zda už byly měněné svíčky. Mám podezření na ně, ale nejsem si jist. Co myslíte? Popř. pokud to bude svíčkama, jaké byste doporučili? V Brisku mi nabídli nějaké za 90,- Kč/kus.

Děkuji všem za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na motor 1,2 HTP je tu témat dost zkus pohledat.

Tohle muže dělat cokoliv od svíček,přes zap. cívky,vzduch filtr,špatné palivo,podpalené ventily atd,v první řadě zajeď do servisu jestli to zapsalo nějakou chybu.

Editováno: , autor: Vlasta
Odkaz ke komentáři

Ahoj všichni, mám problém s mojí Fábií 1.2 HTP 40kW (rv.2003). Auto jsem zakoupil teprve nedávno. Za tu dobu mám najeto něco kolem 3000km. Ovšem teprve teď se začalo objevovat škubání při lechtání plynu lehce pod 2000 ot./min. Dnes ráno když jsem nastartoval a začal vyjíždět z parkovacího místa, tak auto začalo cukat (dusit se) a ani plyn na podlaze mu nepomohl. Teprve až po vymáčknutí spojky se vzpamatovalo. Od té doby mám za studena mírně zvýšené otáčky, lehce pod 1000. Na volnoběh pracuje až na ty otáčky normálně, tedy bez jakéhokoliv škubání.

Dle servisní knihy bylo auto v lednu servisované (výměna oleje atd.). Má najeto 68100km a nikde jsem se nedočetl zda už byly měněné svíčky. Mám podezření na ně, ale nejsem si jist. Co myslíte? Popř. pokud to bude svíčkama, jaké byste doporučili? V Brisku mi nabídli nějaké za 90,- Kč/kus.

Děkuji všem za pomoc

Svíčkama nic nezkazíš ale doporučuji ti nechat si změřit kompresní tlaky ve válcích, u motoru AWY to nebude moc hezké, bohužel.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...