Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj profíci,

chtěl bych se ještě zeptat, jak mohu demontovat středové ofuky...??? Potřeboval bych v jednom z nich opravit lamely ( zlostí jsem do něj praštil a lamely se mi rozházely :wallbash: )

Pokud by to nešlo, kolik tak stojí....

Díky

PS: holt jsem vznětlivá povaha... :076:scooter:

Vloženo

A dá se to spravit, když nic není ulámaný???? Známý v servise mi to chce vyměnit clý, ale znáš to, proč se s tím piplat, když to jde rychle vyměnit....

Vloženo

Přesně tak stačí to podebrat a vytáhnout. Jsou tam plechové packy. Pokud jsi ale polámal čepy žaluzií tak máš problém. Osobně jsem jednu rekonstruoval a je to docel piplačka. Pozor ať nepoztrácíš aretaci z bílého otočného plastového kolečka (pružinka a kulička)! Jinak hrozí, že při hledání rozmlátíš něco dalšího.

Vloženo

Zdarec demontáž je snadná stačí vydlábnout a a pak vatáhnout osobně jsem to dělal a doporučuju rozdělaný plastový kolíček na prádlo. den zasunout pod spodníokraj a pomalu sunovat do palubovky pod něj a při tom něžně páčit celým výdechem. Uvidíš že až to jednou vyndáš tak budeš vědět jak na to.

jinak pokud jsi olámal závěsy lamel tak to bude problem a než se s tím piplat tak to vyměň celé záleží na tobě.

Vloženo

Ten střední ofuk stojí kolem litru, ty boční cca 600.

Jestli jsou zpřeházené lamely, tak jsou na nich s největší pravděpodobností urvaný čudlíky a spravit se to prakticky nedá. Pokud je urvaných jen několik lamel dá se ze dvou skompletovat jeden (rozebrat to jde jednoduše jen pozor na ten čudlík na perku) a místo toho druhýho koupit ten boční levnější levnější sundat zněj kryt a dát ho do toho prostředního.

Když ten ofuk vytáhneš ven, tak uvidíš, že to je jednoduché

Vloženo

Pánové díky za reakce. Včera jsem to demontoval (šlo to docela blbě) a zjistil jsem, že polovina lamel měla zurážené vodící čudlíky po stranách :076 Když jsem předtím zjistil kolik ta moje prchlivost bude stát, tak jsem udělal opravu sám... Sice je to v systému "řemeslo braň se", ale vše je funkční. Místa, kde chyběly vodící čudlíky, jsem jemně opiloval a slabounkým vrtátek udělal dírky. Pak jsem vzal měděný drátet a tavnou pistolí jsem ho opatlal a zasunul do dírek. Otřepky jsem začistil a dal do vodícího "bazmeku".... A světe div se, ono to funguje -_-:o-_- Přístě si radši rozmyslím, kam budu mlátit.... :wallbash:

Ještě jednou díky....

• o 1 rok později...
Vloženo

čaute, chtěl jsem se vás zeptat, jestli se stejným způsobem (šroubovák a páčit) dají vydělat ty malé ofuky na stranách palubky, co slouží k odmlžování předních oken v prostoru u vnějších zpětných zrcátek... díky

• o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...