Publikováno Červenec 15, 201114 r zdravim mate nekdo zkusenosti se zatmavenim skel? Zajimalo by me kolik to tak muze stat a jestli jste nekdo z okoli MB tak nejake doporuceni treba (skla se nemuseji vyndavat ze ne?) jak je to vlastne s moznosti zatmaveni kolik je kde % povoleno? diky za odpovedi
Červenec 15, 201114 r celni sklo neni dovolena ani cira folie predni bocni skla minimalni propustnost 70%, coz odpovida cire folii (standardni tonovani je na temer maximalni urovni cca 72%, celni sklo tonovane muze byt ale o trochu mene) zadni skla si muzes klidne premalovat ruzovou barvou, tam je to fuk pozor - to, ze ma folie atest neznamena, ze je na aute jeji pouziti v souladu se vsemi predpisy (hlavne u prednich bocnich oken)
Červenec 15, 201114 r tady máš přesný výklad k těm fóliím, ale stručně ti to napsal Bojler http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Stanovisko_MD_k_upravam_skel_vozidel.htm
Červenec 16, 201114 r Doporucuju Rdm folie - 724 166 427 dela dobre a za dobry penize, klidne mu rekni, ze to mas ode me, to rad uslysi:-)
Červenec 16, 201114 r Pokud to dobře chápu, tak vyhláška řeší pouze skla, která má řidič v zorném úhlu 180°. Skla, která mám za hlavou (3., 4. a 5. dveře) můžu tedy zatemnit dle libosti. Takže to, že mám SunSet + origo sluneční clony, přes které do zadní části auta není vůbec vidět, je naprosto v pohodě.
Červenec 17, 201114 r Ano, já to také tach chápu, zadní boční a zadní sklo na 5 dveřích třeba nalakovat černým sprejem a přední boční a čelní je omezení.
Červenec 17, 201114 r Do spreje bych se nepouštěl, fólie musí mít atest, tedy jedině fólie od firmy, která se tím zabývá a má povolení od MD k jejich instalaci. Ale jinak je to opravdu tak - čelní nic (maximálně pruh), boční přední zatmavení maximálně 70 % (což je z výroby kromě Fabie Junior, ta měla čirá skla) a zadní boční a zadní může být propustnost minimální, ale fólie musí být instalovaná "odborníky"... Upraveno Červenec 17, 201114 r od samurai
Červenec 17, 201114 r Octavia Tour II Trumf, Octavia Prima, Fabia Easy a Roomster Easy mohou mít vpředu taky folie - nemají z fabriky standardně tonovaná skla
Červenec 17, 201114 r Aha, můj přehled se zasekl v době Fabie Junior. Díky za objasnění, prostě všechny nejnižší výbavy to tak mají stále, já myslel, že se to už nevyplatí a že Junior byl jen takový pokus. Tak asi se to vyplatí. I jsem kdysi věděl, jak se to dá poznat, je to na sklech nějak napsáno, nebo označeno, ale už vůbec netuším...
Červenec 18, 201114 r a jestli nevěříš tak si dej na okno bílej papír a koukni přes sklo, uvidíš to hned..........
Srpen 1, 201114 r Autor dekuju vsem za odpovedi,tak ted trosku posetrim a pak alespon ty bocni a zadni ztmavym jinak jeste bych mel jeden dotaz,zatmaveni svetel,at uz folii nebo sprejem,mate s tim nekdo zkusenosti? neporusujete to zase nejakou vyhlasku MD? jinak take jeste premyslim o folii na stese,ted mam cele auto s barvou cervena corrida a to neni moc hezke,tak ted jen nevim jestli cerna bude hezka
Srpen 1, 201114 r Nevíte náhodou kolik % tónování je z výroby na zadní části vozu (verze ambiente) Chtěl bych nechat dodělat z verze classic.Díky
Srpen 3, 201114 r Nevíte náhodou kolik % tónování je z výroby na zadní části vozu (verze ambiente) Chtěl bych nechat dodělat z verze classic.Díky Klasické tonování propustnost 75%, sunset má (vzadu) propustnost 40%. Tepelná propustnost tonovaných skel je 50%, sunsetu 23%. Pro fajnšmekry bych měl i UV...
Srpen 3, 201114 r To bojler : promiń že se ptám debilně,ale abych to měl přesně jako ve verzi ambietnte (tedy zadní skla dveří + zadní okno) kolik bych měl říct v % abych to tak měl,nejlépe k nerozeznání?Zajímá mě čistě jen sunset...Díky moc Upraveno Srpen 3, 201114 r od axedawe
Srpen 4, 201114 r Folie pudou poznat tak jako tak. Aspoň si to teda myslim. Poslední dobou vidim hodně zfialovělých, odloupnutých nebo zašlých. Ale v tomhle se nevyznám, třeba už se vyrábí něco, co bude zelené podobně jako sunset.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.