night-man Vloženo 17. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2011 Zdravím, mám Superba II 2.0 obsah CR 125kw v DSG a chci se zeptat, při kolikati km se mění rozvody a ojel v DSG. Sice servisní knížku mám, ale ta je ve francouzštině :-( Není někde na netu plán oprav popř. servisní knížka na stáhnutí? Díky lidičky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 18. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2011 Tu mas link. LINK: http://www.skoda-auto.cz/cze/service/documentation/superb/pages/11-2009.aspx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 18. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2011 V navodu servisni intervaly nejsou. Co vim, tak jsou jen v servisni knizce, kterou mam ja zase v danstine, takze taky nic nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
edob Vloženo 26. Duben 2014 Sdílet Vloženo 26. Duben 2014 Poradí niekto ako zistiť či je spojka v DSG prevodovke (SBII 2.0 TDI/CR) suchá, alebo v oleji? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 26. Duben 2014 Sdílet Vloženo 26. Duben 2014 tvoje 6 st. je v oleji.... suchá je 7 st. v 1.8 Tsi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 26. Duben 2014 Sdílet Vloženo 26. Duben 2014 suchú spojku má len 1,4 1,6 1,8 , proste autá do 250Nm , všetko nad má mokrú Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deepness Vloženo 27. Duben 2014 Sdílet Vloženo 27. Duben 2014 Ahoj, rozvody se dělají po 180.000km. Olej v DSG se mění každých 60.000km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2014 viem,že je to síce mimo témy,ale musím reagovať .... Hlavně že tvrdili že xenony jsou navždy ,asi jako olej v DSG olej v 6° DSG má výmenný interval,keď už tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 19. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2014 taky by mě zajímalo, kdo takový věci tvrdí. Ten olej v DSG se vysloveně měnit musí v přesně stanovených intervalech. A opět, MUSÍ se tam dát přesně to, co předepisuje výrobce. Ale i když ujíždíme od tématu, možná to info aspoň někomu zachrání DSG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkihome Vloženo 19. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2014 zavisi od DSG. v 7st. DSG sa olej nemeni, dokonca mi ho v skode ani nechceli vymenit, kedze je vraj plneny pod tlakom. mne sa to sice nezda, ale bol to relativne velky servis v BA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martkawa Vloženo 20. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2014 (editace) Předem se omlouvám,že probíráme dsg ve vlákně o výbojkách,ale abychom se dobrali jak to tedy je: doopravdy výměna oleje neni pevně daná(výrobce doporučuje kontrolu každých 60tis/km) Samozřejmě každej rozumnej člověk/servisák vám řekne, výměna oleje po 60tis nutná. V Mladé Boleslavi jsem se na to schválně ptal a po úsměvu mi bylo vysvětleno,že olej v DSG se vážně měnit nemusí protože životnost se předpodkládá okolo 150tis/km,ale pro většinu lidi co si kupujou ojetinu si to auto přebíraj přesně s takovýmto nájezdem.Proto je základ měnit olej po 60tis/km aby se ta DSG dostala alespon na 250tis/km. Bohužel nic to nemění na tom že těch 6stupnů je málo a celkově je ta převodovka docela mizerná. Editováno: 20. Říjen 2014, autor: Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 20. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2014 Celý svet má potom asi iné nariadenie keď po 60tkm v checklistoch stojí výmena filtra oleja a oleja na 6st DSG prevodovke ... asi chodíš do inej MB ako ostatní ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2014 Předem se omlouvám,že probíráme dsg ve vlákně o výbojkách,ale abychom se dobrali jak to tedy je: doopravdy výměna oleje neni pevně daná(výrobce doporučuje kontrolu každých 60tis/km) Samozřejmě každej rozumnej člověk/servisák vám řekne, výměna oleje po 60tis nutná. V Mladé Boleslavi jsem se na to schválně ptal a po úsměvu mi bylo vysvětleno,že olej v DSG se vážně měnit nemusí protože životnost se předpodkládá okolo 150tis/km,ale pro většinu lidi co si kupujou ojetinu si to auto přebíraj přesně s takovýmto nájezdem.Proto je základ měnit olej po 60tis/km aby se ta DSG dostala alespon na 250tis/km. Bohužel nic to nemění na tom že těch 6stupnů je málo a celkově je ta převodovka docela mizerná. tak čo sa tu ešte nedozviem ... ...som si myslel,že už ma nič neprekvapí,ale asi ŠA v CZ má asi iné predpisy ... zavisi od DSG. v 7st. DSG sa olej nemeni, dokonca mi ho v skode ani nechceli vymenit, kedze je vraj plneny pod tlakom. mne sa to sice nezda, ale bol to relativne velky servis v BA. ale mení ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 20. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2014 spousta závad na DSG vzniká právě tím, že se nevyměnil olej. Ale kdo chce, ať si to tam nechá třeba nafurt, každýho věc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 20. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2014 Předem se omlouvám,že probíráme dsg ve vlákně o výbojkách,ale abychom se dobrali jak to tedy je: doopravdy výměna oleje neni pevně daná(výrobce doporučuje kontrolu každých 60tis/km) Samozřejmě každej rozumnej člověk/servisák vám řekne, výměna oleje po 60tis nutná. V Mladé Boleslavi jsem se na to schválně ptal a po úsměvu mi bylo vysvětleno,že olej v DSG se vážně měnit nemusí protože životnost se předpodkládá okolo 150tis/km,ale pro většinu lidi co si kupujou ojetinu si to auto přebíraj přesně s takovýmto nájezdem.Proto je základ měnit olej po 60tis/km aby se ta DSG dostala alespon na 250tis/km. Bohužel nic to nemění na tom že těch 6stupnů je málo a celkově je ta převodovka docela mizerná. Co to je za kravina,že není daná.V dílenské příručce je to jasně napsáno.Výměna v 60.000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadomirD Vloženo 21. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2014 A kde muzu stahnout dilenskou prirucku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budinec Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 a ked nemám za 5 rokov ani 60 000km- meniť ho ? DSG - 7- 1,8 TSI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 Podle výrobce se v DSG 7 olej nemění, což je samozřejmě blbost. Nicméně po 60 000 km se olej mění v DSG 6, kde jsou v oleji spojky. Ty jsou u DSG 7 suché, takže nedochází k takové degradaci oleje, ale i tak bych preventivně olej vyměnil. Teď už jen najít někoho, kdo to udělá. Pokud autorizovaný servis nebude ochotný to udělat, tak by se obrátil na Sixtu, který ti minimálně rád poradí, jak často měnit a co tam nalejt. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.