dadus Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 Zdravím, mám dotázek. Mám škodu felici 1.3 MPI 50 kW LPG. tekla mi voda do motoru, vyřešeno nové těsnění a měnil jsem i hlavu, byla vyžraná. A problém nastartuju normálně, rozjedu se a chvíly se dusí(dělá to nepravidelně) a stává se to jak u benzínu tak i u LPG. Házelo mi tam chybu na Lambdě - vyměněna, chviličku dobrý,ale už se to vrátilo. Ještě mi to jednou ukázalo chybu na 1 a 2 vstřiku. Myslíte , že to může být těma vstřikama, nebo zas jen vyhodím peníze a bude to dělat dál. Nemáte s tím někdo zkušenosti co by to mohlo blbnout? Jinak jak se auto zahřeje tak už jede normálně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 možná bych se zkusil zaměřit spíše na teplotní čidlo, pokud to dělá jen za studena ... projít kabeláž popř. vyměnit čidlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadus Vloženo 19. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. Srpen 2011 tak to vypadá, že blbne zapalovací lišta, ale ještě to není potvrzený, musím to vyzkoušet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadus Vloženo 20. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 20. Srpen 2011 Tak to ta lišta nebyla, vyměnil jsem teplotní čidlo. Máte ještě nějakej nápad co by to mohlo bejt, ať jsem připravenej na všechno. Myslím si že to musí bejt nějaká blbost, ale jaká? :-( Už jsem z toho auta na prášky... jen do toho vrážim prachy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadus Vloženo 31. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 31. Srpen 2011 Tak už jsem myslel , že jsem na to přišel a po tejdnu se to zas objevilo. Prostříkal jsem všechny kontakty, co jsem našel, ale je to zpět. Nějaká rada prosím... Co jsem tak vysledoval, tak to dělá hlavně ráno, když to stojí přes noc. Start a rozjezd v pohodě a když pak přeřadím a jde to víc do tahu, tak se dusí. po chvilce jetí se chytne a pak občas škubne, nebo se hůř zbírá než se ohřeje, pak už je to dobrý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrurbi Vloženo 9. Září 2011 Sdílet Vloženo 9. Září 2011 Mam stejný problém. Mam 1.3MPI, r.v.99. A také když se rozjíždím za studenýho motoru, tak to děsně cuká. Nevim, jestli to nemá spojitost s tím, že za studena mi nepadají otáčky (cca 1500 ot/min), až když auto pořádně protáhnu, tak na volnoběh klesnou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike.111 Vloženo 10. Září 2011 Sdílet Vloženo 10. Září 2011 Za studena se spousti automaticky sitic,tak tam bych hledal chybu.Me to dela ze za studena zase nedrzi ty vysoky otacky a hapruje.Nevim jak se nastavuje,ale jednou mi nefungoval vubec, v zime je to naprd a menil jsem tzv.vahu vzduchu je to takova krabicka na sani za 2 tisice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 10. Září 2011 Sdílet Vloženo 10. Září 2011 Jste oba vedle jak ta jedle - motory MPI dosti dobře NEMŮŽOU MÍT SYTIČ - protože mají osazené vícebodové vstřikování paliva. U nich je množství paliva na jeden pracovní cyklus každého válce odměřováno dobou, po kterou je pod napětím elektromagnetická cívka vstřikovacího ventilu (VSTŘIKOVAČE). Tuto dobu určuje řídicí elektronika, která informace pro řízení množství vstřiku získává z několika čidel, kterými měří teplotu vstupního vzduchu, jeho nasáté množství ("váha vzduchu"), otáčky motoru, polohu škrticí klapky a také teplotu chladicí kapaliny motoru - pokud řídicí jednotka dostává z čidel informaci, že teplota vzduchu i motoru je nízká, zvětší množství vstříknutého paliva, aby chod motoru byl stabilnější = tím je nahrazována funkce sytiče. Doporučuju nechat zkontrolovat nebo případně vyměnit nejen čidlo teploty (a množství) nasávaného vzduchu ("váha"), ale také čidlo teploty motoru - je namontované spolu s čidlem pro ukazatel teploty na palubní desce v jednom tělese těsně u termostatu chlazení. Po výměně za funkční čidlo se většina těchto závad už neobjevuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadus Vloženo 12. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Září 2011 (editace) teplotní čidlo jsem měníl, ale žádná změna k lepšímu.Pořád na to nemůžu přijít... . Jaký jsi myslel ještě čidlo? Editováno: 12. Září 2011, autor: dadus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterka95 Vloženo 11. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2011 (editace) Zkusil bych se kouknout na těsnění pod škrtící klapkou aby si nenasával falešný vzduch a tim pádem by šlo do motorů víc vzduchu než by mělo.popř se kouknout na vyfukovou soustavu. Editováno: 11. Prosinec 2011, autor: peterka95 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.