Marek1806 Vloženo 29. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2011 (editace) Zdravím, jelikož mi pořád něco klepalo u PP kola, tak jsem zajel za známým na STK, aby mi udělal kompletní kontrolu podvozku. A zjistil hned několik vad. 1. mírně zvlněné kotouče 2. horší tlumiče viz obr. Kotouče ještě ponechám, ale zvažuji vyměnu zadních tlumičů, jestli ano nebo ne? Pokud výměnu, tak jaké tam dát? Poraďte prosím! Díky Jinak auto má najeto 41000km a r.v. 2007 Editováno: 29. Srpen 2011, autor: Marek1806 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2011 píšeš,že ti niečo klepalo v PP kolese a teraz rozmýšlaš nad výmenou zadných tlmičov ....nevidím dôvod prečo to chceš urobiť skôr sa zameraj čo ti to klepe v tom prednom kolese Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek1806 Vloženo 29. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 29. Srpen 2011 (editace) Zadní tlumiče chci měnit, protože podle měření má levý 46% a pravý 42, což je už dost málo. Na to klepání se nic nenašlo, tak o zatím nechám být. Jinak tlumiče jsou objednaný, zítra je koupím a vyměním. Vybral jsem si na konec Bilsteiny. Snad jsem zvolil správně Editováno: 30. Srpen 2011, autor: Marek1806 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 30. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2011 pozeral som tie grafy a aj tak sa budem opakovať...neriešil by som to...ak nie sú evidentne poškodené( zatečené )..a máš najazdené len 41t km...ale neber to ako prehováranie,moje peniaze tam nepotečú ... pozerali ste dobre tú prednú nápravu ??...ak tam niečo klepe,musí byť niekde vôla (tyčky + uloženie stabilizátora)...najčastejšie príčiny búchania u Fábie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek1806 Vloženo 30. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2011 pozeral som tie grafy a aj tak sa budem opakovať...neriešil by som to...ak nie sú evidentne poškodené( zatečené )..a máš najazdené len 41t km...ale neber to ako prehováranie,moje peniaze tam nepotečú ... pozerali ste dobre tú prednú nápravu ??...ak tam niečo klepe,musí byť niekde vôla (tyčky + uloženie stabilizátora)...najčastejšie príčiny búchania u Fábie Tyčky jsou nové, uložení stabíku též, jediné co mi leží v hlavě je ložisko horního uložení tlumiče) o čem jsem četl tady fóru. Mechanik se díval snad na všechno, co šlo zkusit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 20. Září 2011 Sdílet Vloženo 20. Září 2011 Budu měnit zadní tlumiče.Jaké jsou lepší? Bilstein nebo Monroe.Vybral by jsem prvovýrobu bilstein. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Září 2011 Sdílet Vloženo 20. Září 2011 a dobre si urobil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Meggy Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 SACHS nebo KAYABA dva největší na světě, tak proč riskovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek1806 Vloženo 29. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2011 Monroe jsem tam měl z výroby, billstein nebo sachs je dobrá volba. :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kombicek Vloženo 20. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2011 Zdravím. Ctěl bych se zeptat mám, najeto7,5kkm a začalo mi něco vzadu u levého kola při nerevnostech vrzat. Zkusil sem ještě při stojícím autě potlačit na levý zadek a taky to dost vrazalo. Několikrát sem jestě potlačil a vrzání přestalo. Neví někdo co by to mohlo být, znělo to jako by to byly pružiny, ale nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 20. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2011 může to být bordel u pružiny, nebo uložení zadní nápravy - silentblok (ale vzledem ke km pochybuju).....zkus pružinu očistit, hlavně bordel na koncích a za pružinu chyť a lehce s ní pootoč sem-tam.....někdy taky vržou zadní sedadla - opěradlo (uvolněný kolíček, který jistí sedadlo před sklopením) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tommy05 Vloženo 25. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 Najeto 106tis, zadní náprava vrže při nerovnostech, co s tím,nebo spíš, co vše to může být, prosím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SOLTEK Vloženo 21. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2012 Zdravím, jelikož mi teče zadní tlumič chystám se na jeho výměnu. Jak jsem se dočetl je lepší koupit od Bilstein. Máte nějaké tipy nebo rady na co si mám dát při výměně pozor? Jen pro upřestnění, je to tenhle tlumič? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0513025m-tlumic-perovani-zadni-fabia-fabia-2.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas135 Vloženo 16. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2017 (editace) Zdravim, tak chci měnit silentblok...... Editováno: 16. Listopad 2017, autor: Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2017 Název tématu je: "Zadní tlumiče". Co je na tom sakra k nepochopení? Budeš se muset zeptat jinde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinro Vloženo 21. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2017 (editace) Billstein jsou poláci. Z polské výroby totální šmejdy. Dvakrát lepší máš přebal Sache: https://tatechnix.cz/55210-sada-2ks-zadnich-tlumicu-pro-skoda-fabia-2-5j-streetstar.html Nebo kup klasický Sachse popřípadě Billstein z německa za 2500 Kč / ks tlumič. Ty testy tlumičů co jsi tam ukázal odpovídají tlumičům v TOP stavu. Tyhle testy tlumičů jsou naprosté kraviny. Všechny kombíky na testu ukazují u nových tlumičů 20 - 40 %. Po naložení 80 - 100%. Hatchbacky ukazují víc. Bohužel ty firmy co to vlastní neumí zajistit podmínky měření a pak vychází totální nesmysly. Nepředpokládám, že tě naložili, tak jak by měli. Editováno: 4. Prosinec 2018, autor: Martinro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pav Vloženo 21. Duben 2020 Sdílet Vloženo 21. Duben 2020 Také jsem loni měnil tlumiče. Dal jsem tam TRW a nejsem spokojen. Jsou asi hodně tuhé a celé auto např. při jízdě po dlažbě drnčí. Příště zkusím jinou značku nebo original. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady555 Vloženo 21. Duben 2020 Sdílet Vloženo 21. Duben 2020 trw su extremne lacne, mne par buchalo, uz nikdy, davam bilsteiny a pohoda,prip.kayaba a sachs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.