Publikováno Září 24, 201113 r Dobry den. Chcel by som poprosit o radu. Chystam sa menit tesnenie pod hlavou a tiez aj novu rozvodovu retaz. Co vsetko by ste mi odporucili vymenit okrem spominanych veci? Uz ked bude motor skoro cely rozobraty? dakujem
Září 24, 201113 r Už se to tady řešilo několikrát. Stačí hledat. Namátkou. Vodní pumpu, olej + filtr, chladící kapalinu, ale hlavně pokud měníš těsnění pod hlavou, tak propláchnout mazací okruh od chladící kapaliny a chladící okruh od oleje. Ať se ti nový náplně hned nezaserou.
Září 24, 201113 r Ja bych rekl ze vodni pumpu menit nemusi pokud netece .. ja jsem menil rozvody taky na 1.4 MPI v servise me dali hned i tesneni boku motoru a gufero ze to se musi u toho ..Jinak me to delal mechanik za 3000 a v servisu stoji 5000 hruza .. Menil jsem to i s olejem ..
Září 25, 201113 r Chystam sa menit tesnenie pod hlavou a tiez aj novu rozvodovu retaz. Co vsetko by ste mi odporucili vymenit okrem spominanych veci? Pokud budeš měnit těsnění pod hlavou, což není běžné a vždy znamená nějaký problém, měl bys zjména zkontrolovat a ev. upravit přesahy vložek. U Felicie to nebylo problematické, ale u Fabie často bývají prostřední 2 vložky utopené. Těsnění použij TEMAC, lepší není. Pokud byl motor přehřátý, měl bys ještě zkontrolovat rovinnost hlavy a ev.ji srovnat. No a když už budeš mít hlavu dole, bylo by vhodné ev.vyměnit i hydrozdvihátka. Nevím kolik máš najeto, a jestli už je po nich, ale u Fabie nejdou vyměnit bez sundání hlavy. Na bloku už totiž není to víčko, které měly naposled Felicie a které se dalo při výměně zdvihátek použít. Takže nechat je tam a třeba po dalších 10 000 km je muset měnit - a tedy zase sundavat hlavu - by bylo zbytečně pracné a drahé. S řetězem vyměň i kola - kdybys je nechal tak jak jsou - vytaženým řetězem ojeté - velmi rychle by ti nový řetěz přivedly do stejného stavu v jakém je teď. Při montáži si zkontroluj zda jsou kola v zákrytu - pokud by nebyly, zkřížený řetěz taky moc nevydrží.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.