kromanon Vloženo 15. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2011 (editace) Motorizace: 1.9TDI, 66kW, 2003 Ahoj, možná bylo, ale: Situace: ráno studené auto, rozjedu se, sešlápnu spojku a když aktu zabere ozve se takový "buch", na trojku zase po puštění spojky "buch". Říkám si, že by spojka setrvačník apod? Prasácky test: začadím jedna a zařnu s autem jakoby cloumat při jízdě. Plyn, noha dolů, plyn, noha dolů, plyn, noha dolů. Vždy když auto zabere ozve se ono "buch" které ale segistruju jen pri cuknutí tím autem, tj při ryhlostech 1 - 3. Výše už ne. Po zahřátí a třeba 40 km už taky ne. Je to takovej zvuk jak by šly proti sobě dvě části a mezi nimi byla vymlácená guma. mám tyto úvahy tlumič: ten i vypadá po smrti -ale to by se asi projevovalo při všech nerovnostech siletnblok: někde v motoru aby to tak buchlo setrvačník: nerozumím tomu, ale kdosi mi řekl až to při řazení začne dělat rány tak je po něm. ale nevím jaké rány, ani druhotné projevy. Vím, že je to asi dost obecné a analyzovat zvuk je po netu na hlavu, anesetkali jste se s tím nekdo, rozumíte někdo tomu co popisuju? Díky za každou radu Editováno: 15. Říjen 2011, autor: kromanon Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 16. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2011 Řeším to samé,dělá to jen v zimě,v létě to aspoň neregistruju.Podle mě to bude reakční vzpěra u převodovky.Jde ti to spíš z levé strany to bouchání?Je to takovej kovogumovej zvuk,takové klapnutí s vrznutím??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kromanon Vloženo 17. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2011 Je to nějaká megasložitá závada, výměna apod? Zcela přesně jak popisuješ bouhá mi to jakoby pod nohama a zvuk je to samý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 17. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2011 Ne je to takový držák,který je namontovaný mezi nápravnicí a převodovkou.Drží na 3šroubech.Origo stojí 1200kč u SEBA,Italská myslím 800kč a čína 500kč.Oprava na půl hodky.Kolik máš najeté km na autě? Vypada to takhle: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kromanon Vloženo 17. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2011 No tak to by mohlo být v pohodě, nevíš, zda jde vizuálně popsat závada? ať to třeba nekupuji zbytečně? Je tam cca 176 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 17. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2011 Ty gumy tam jsou vymačkanéJednu vidíš a ta druhá je navulkanizovaná v tom rozšířeném konci.Tato vzpěra má zabránit chodu motoru dopředu a dozadu.Pokud jsi trochu zručný zvládneš to vyměnit sám,Stačí sundat plast pod motorem,a už to tam vidíš.Je to spíše víc ke straně řidiče,drží na 4šroubech.Jak ji vyměníš,dej vědět zda to pomohlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kromanon Vloženo 17. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2011 Ty gumy tam jsou vymačkanéJednu vidíš a ta druhá je navulkanizovaná v tom rozšířeném konci.Tato vzpěra má zabránit chodu motoru dopředu a dozadu.Pokud jsi trochu zručný zvládneš to vyměnit sám,Stačí sundat plast pod motorem,a už to tam vidíš.Je to spíše víc ke straně řidiče,drží na 4šroubech.Jak ji vyměníš,dej vědět zda to pomohlo. Jo přesně to je imho ono, nevěděl jsem, že tam něco takovýho je, zkusím najít na netu a objednám si;) Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 17. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2011 Řekl bych,že tady je nejlevnější,pokud chceš origo: http://www.hanza-autodily.cz/ulozeni-motoru-a-prevodovky/c-1368/ Napiš pak,zda je po výměně klid.Měj se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.