Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

zdar kluci,

nezkoušel ste někdo nacpat climatrinic třeba z O1 do F1?

určitě by to nějak šlo... :doh

• Autor

nikdo nezkoušel digitální klimu do fábky? :feve:

ale skusali to chlapci z DE :) a islo im to :)

• Autor

to rád slyšim, že to de :) i když všechno jde když se chce. Jen mě napadlo jestli to u nás někdo nezkoušel popř. neporadil

• 3 týdny později...

ale skusali to chlapci z DE smile.gif a islo im to smile.gif

A můžeš sem prosím dát odkaz na chlapce z DE?

Dík

skusim pohladat ja som sa na to preklikal na skoda community ...

Hezký, ale při pohledu na kompletně vykuchanej pajšl mrazí, malinko jsem o tom předtím uvažoval a toho to taky zůstane...

• Autor

zajímavý, ale chtělo by to doladit, aby to nebylo tak vykuchaný

No jo u Pola je to v pohodě. To má totiž "svůj" Climatronic.

jj ale tak polo je v podstate ako fabia ...len prehodit veci ...

Přehodit věci je jednoduchý, otázkou je jak to zapojit. I na Fabii se liší elektroinstalace klimatizace benzin/diesel. Takže předpokládám, že to úplně stejné nebude

Při zběžném kouknutí do ETKY by to mělo jít. Jak jsem pochopil z daného tématu (svahilština není mou silnou stránkou) jde vlastně je o výměnu té skříně. A ta je v Polu stejná jako ve Fabii. A jak tady na fóru koukám, je tu dost lidí co zborku - rozborku palubky zvládnou za jedno odpoledne.

Taky píše, že většina potřebné kabeláže už v autě je, pokud tam už byla klimatizace. Jenže on také měl kompletní kabáž ke Climatroniku, a z toho si vybral tech pár kablíku, co chybí, což mu dost ulehčilo situaci. Taky to tam píše, že se to celé musí dělat se chématy ja k manuální tak elektronické klimatizaci.

Jo a pak maličkost čelní panel topení v Polu je jinačí než ve Fabii - má jiný tvar, tam byto spíš slušelo tomu z O1 nebo S1, ale to už by bylo asi dost sci-fi. post-23-1156182784.gif

Upraveno od Drewie

tak ten chlapec(fotka) to ma vo fabii RS cize TDI ...takze nebude to problem si myslim...

jasně přehodit "škatuli" lze za dopoledne, ale problém může být s elektroinstalací. I u Fabií je několik variant zapojení a předopládám, že Polo bude nabízet další. Takže to bude chtít nějakou improvizaci a ono to také pak nemusí nikdy fungovat, že. A problém také je, že nefunkčnost se zjistí až po kompletním smotováním. Takže model pokus omyl, může být poněkud ubíjející

Teď jsem koukal do schémat a zapojení je jiné pouze pro RS, všechny ostatní motorizace mají schéma pro klimatizaci stejné (pouze 7 stránek :) )

Ale vždyť ten s tím polem měl všechno sundaný, když to zkoušel, právě z toho důvodu, aby to vyzkoušel než to zase ustrojí. Měl tam jen budíky a ten climatronic (ta poslední fotka), píše tam, že bude muset smazat chyby z airbagu, atd.

a preco je ine pre RS ??? co je tam ine ?

je tam jinak zapojené dochlazovaní motoru, nějaké relé navíc - nezkoumal jsem to podrobně

Navíc by podrobnější zkoumání mělo smysl pokud by člověk mohl koukat i do schémat k VW polo ...

• 3 týdny později...

Tak po prozkoumání ETKY to zas tak nemožný není. Navíc se nemusí chodit daleko, stejnou výměnu lze provést i z dílů z F2 nemusí se to brát přímo do pola, mimochodem i ibiza měla climatronic - takže jen fabie1 ostrouhala pouze s manuální klímou. aggressive.gif

A taky sehnat el. schémata z Fabie případně Room je jednodušší než z pola a navíc určitě bude ve srozumitelnějším jazyce :D.

Co jsem koukal na seznam dílů tak man. klima ve F1, F2 a polu 9N jsou úplně stejné. Na tom odkazu on mění skříň rozvaděče vzduchu, která původně měla číslo dílu 6Q1820351A za 8Z1820351A plus ten bok taky z auta 8Z (bohužel nevím, co to je jestli nějaký seat nebo audi, či co) Fabie2 má tuto skřín rozvaděče vzduchu u climatronicu taky 8Z, jen má svůj ten bok 5J. A protože palubka nebo výdechy, nebo cokoliv jiného se neupravuje musí to být jednoznačně zaměnitelné tedy i ve Fabii1 :kol-47:

Co se týče elektoinstalace, řekl bych, že v interiéru je stejná pro všechny motory, rozdíl je v motorovém prostoru, tam je rozdílný i "hardware" :)

Máte někdo schémata F2 nebo Room, aby se na to dalo kouknout?

Tak co, kdo do toho jde? :) :) :)

Auto, na kterém to lze vyzkoušet, mi stojí v garáži ;):D

A takhle by měl vypadat výsledek:

post-12297-0-33128500-1323208651_thumb.j

Upraveno od Drewie

• Autor

já bych do toho šel, akorát to mam trochu z ruky, tak to asi risknu na mém voze :)

A ty máš, kde vyčerpat nápň z klimatizace, případně chladící kapalinu? To bych obětoval i těch 150 km k tobě :)

Jo a kromě teoretických znalostí k tomu nemám vůbec nic :D

• 5 měsíců později...

Ahoj chlapci,

zkoušeli jste to? Jak to dopadlo? : p Protože tahle myšlenka už mě taky provází dlouhou dobu.. : )

Není jediný důvod proč by to nemělo fungovat, koukni na můj příspěvek #20 - je na to zapotřebí zázemí slušně vybaveného servisu.

Vypustit vodu, klimu, vyndat celou palubku, vyměnit tu bednu přidat kabeláž a zase to dát vše dokupy.

Teorie je jednoduchá, práce pro zkušeného mechanika tak na den.

Prispevek #20, co je to za hybrid? FI a multif volant z OI?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.