Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Při zběžném kouknutí do ETKY by to mělo jít. Jak jsem pochopil z daného tématu (svahilština není mou silnou stránkou) jde vlastně je o výměnu té skříně. A ta je v Polu stejná jako ve Fabii. A jak tady na fóru koukám, je tu dost lidí co zborku - rozborku palubky zvládnou za jedno odpoledne.

Taky píše, že většina potřebné kabeláže už v autě je, pokud tam už byla klimatizace. Jenže on také měl kompletní kabáž ke Climatroniku, a z toho si vybral tech pár kablíku, co chybí, což mu dost ulehčilo situaci. Taky to tam píše, že se to celé musí dělat se chématy ja k manuální tak elektronické klimatizaci.

Jo a pak maličkost čelní panel topení v Polu je jinačí než ve Fabii - má jiný tvar, tam byto spíš slušelo tomu z O1 nebo S1, ale to už by bylo asi dost sci-fi. post-23-1156182784.gif

Editováno: , autor: Drewie
Vloženo

jasně přehodit "škatuli" lze za dopoledne, ale problém může být s elektroinstalací. I u Fabií je několik variant zapojení a předopládám, že Polo bude nabízet další. Takže to bude chtít nějakou improvizaci a ono to také pak nemusí nikdy fungovat, že. A problém také je, že nefunkčnost se zjistí až po kompletním smotováním. Takže model pokus omyl, může být poněkud ubíjející

Vloženo

Teď jsem koukal do schémat a zapojení je jiné pouze pro RS, všechny ostatní motorizace mají schéma pro klimatizaci stejné (pouze 7 stránek :) )

Ale vždyť ten s tím polem měl všechno sundaný, když to zkoušel, právě z toho důvodu, aby to vyzkoušel než to zase ustrojí. Měl tam jen budíky a ten climatronic (ta poslední fotka), píše tam, že bude muset smazat chyby z airbagu, atd.

Vloženo

je tam jinak zapojené dochlazovaní motoru, nějaké relé navíc - nezkoumal jsem to podrobně

Navíc by podrobnější zkoumání mělo smysl pokud by člověk mohl koukat i do schémat k VW polo ...

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Tak po prozkoumání ETKY to zas tak nemožný není. Navíc se nemusí chodit daleko, stejnou výměnu lze provést i z dílů z F2 nemusí se to brát přímo do pola, mimochodem i ibiza měla climatronic - takže jen fabie1 ostrouhala pouze s manuální klímou. aggressive.gif

A taky sehnat el. schémata z Fabie případně Room je jednodušší než z pola a navíc určitě bude ve srozumitelnějším jazyce :D.

Co jsem koukal na seznam dílů tak man. klima ve F1, F2 a polu 9N jsou úplně stejné. Na tom odkazu on mění skříň rozvaděče vzduchu, která původně měla číslo dílu 6Q1820351A za 8Z1820351A plus ten bok taky z auta 8Z (bohužel nevím, co to je jestli nějaký seat nebo audi, či co) Fabie2 má tuto skřín rozvaděče vzduchu u climatronicu taky 8Z, jen má svůj ten bok 5J. A protože palubka nebo výdechy, nebo cokoliv jiného se neupravuje musí to být jednoznačně zaměnitelné tedy i ve Fabii1 :kol-47:

Co se týče elektoinstalace, řekl bych, že v interiéru je stejná pro všechny motory, rozdíl je v motorovém prostoru, tam je rozdílný i "hardware" :)

Máte někdo schémata F2 nebo Room, aby se na to dalo kouknout?

Tak co, kdo do toho jde? :) :) :)

Auto, na kterém to lze vyzkoušet, mi stojí v garáži ;):D

A takhle by měl vypadat výsledek:

post-12297-0-33128500-1323208651_thumb.j

Editováno: , autor: Drewie
Vloženo

A ty máš, kde vyčerpat nápň z klimatizace, případně chladící kapalinu? To bych obětoval i těch 150 km k tobě :)

Jo a kromě teoretických znalostí k tomu nemám vůbec nic :D

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Není jediný důvod proč by to nemělo fungovat, koukni na můj příspěvek #20 - je na to zapotřebí zázemí slušně vybaveného servisu.

Vypustit vodu, klimu, vyndat celou palubku, vyměnit tu bednu přidat kabeláž a zase to dát vše dokupy.

Teorie je jednoduchá, práce pro zkušeného mechanika tak na den.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...