labi Vloženo 24. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2011 Zdravím.Poslední dobou pozoruji divné zvuky od převodovky.Jako-by tam neco škvrčelo.Když sešlápnu spojkový pedál tak je vše ok.Myslím,že kdyby to bylo ložisko tak to bude škvrčet při sešlápnutém pedálu.Jediné co mě napadá,že by to mohla být lamela a v ní chrastící pružinky.Jinak spojka funguje pořád stejně jako před tím.neškube,neklouže atd.Prosím poraďte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AntraX0601 Vloženo 24. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2011 Mám uplně to samý, na volnoběh to dělá tyto divné zvuky a po sešlápnutí spoojky to přestane. V servise mi řekli že to nemám řešit, nejspíš to dělá ložisko na hřídeli, ale prý to vůbec nevadí. Tak to neřeš, zvykneš si na to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 2. Březen 2013 Sdílet Vloženo 2. Březen 2013 mně převodovka také vydává na volnoběh divné zvuky, chtěl bych se zeptat, proč převodovky montované do Felicií vydávají tyto zvuky, setkal jsem se s tím skoro u všech Felicií, je to vlastnost těchto typů převodovek nebo je to třeba opotřebením převodovky? Mám Felicii 1,6 AEE, najeto mám 182000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 27. Březen 2013 Sdílet Vloženo 27. Březen 2013 Je to vlastnost, opotřebují se ložiska uvnitř převodovky a začne to škvrčet. Jako první začne "škrundat" uložení pětky - je až na konci a za studena se špatně maže - jak se olej trochu prohřeje a pronikne kam má, škrundání ztichne. Nakonec se to rozleze na všecky uložení - řešením je výměna ložisek a samozřejmě oleje. Tím olejem se tedy pravda mělo začít, jenže od začátku výroby favoritů škodifka tvrdí, že "... náplň převodovky je celoživotnostní..." - a lidi na to spoléhají. Výrobci použitých olejů přitom udávají, že životnost jejich převodových olejů je jen asi cca 5-6let... Přitom na našich silnicích není vzácností pořád ještě potkat fáčko s původním olejem v převodovce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 31. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2019 Je v převodovce Felicie 1,3 MPI 50 kW nějakej záchytnej magnet? Nedávno sem měl nějakej zrat v hlavě a při přeřazování ze 4ky 5tku sem asi čtyřikrát rval řadící pákou místo na pětku na zpátečku. A pořád se divil proč ta pětka furt kur.a nejde zařadit a dělá to hroznej kravál. Pak mi došlo, že tam peru zpátečku. Asi sem v převodovce udělal slušnej dentální fičák. Jako sice po tejhle příhodě zpátečku zařadim pořád a auto normálně couvá, ale určitě se to neobešlo bez nějakýho nachroupanýho materiálu kterej se v tej převodovce musí někam schovat. Sice sem měnil olej v 65 tisících, ale asi ten novej olej vypustim do plastový nádoby se silným neodymovým magnetem a uvidim co se na něj chytí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 1. leden 2020 Sdílet Vloženo 1. leden 2020 Jo je tam magnet, ale ne na zátce. Pro jeho vyčištění je potřeba převodovku rozpůlit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Husita Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 V 24. 10. 2011 na 6:37, labi napsal: Zdravím.Poslední dobou pozoruji divné zvuky od převodovky.Jako-by tam neco škvrčelo.Když sešlápnu spojkový pedál tak je vše ok.Myslím,že kdyby to bylo ložisko tak to bude škvrčet při sešlápnutém pedálu.Jediné co mě napadá,že by to mohla být lamela a v ní chrastící pružinky.Jinak spojka funguje pořád stejně jako před tím.neškube,neklouže atd.Prosím poraďte. Tohle je naprosto v pořádku. Dělá to volný synchron pětky. Je to vlastnost, žádná závada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.