Andreeee Vloženo 29. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2011 Zdravím, chtěl bych pořádat o radu. Když vyndám z Felicie 1.3 MPI r.vv 1997 akumulátor na dobíjení a zapojím ho zpátky do obvodu, většinou na první otočení klíčkem nenastartuju. Ve strartéru to jenom cvakne, asi pastorek, ale víc nic. Potom už většnou další otočení klíčkem způsobí to, že ho stačí otočit do polohy před nastartováním a začnou problikovat kontrolky a cvaká asi spínací relé ve skříňce. Pomůže až několikanásovné odpojení a zapojení kumulátoru, na několikátý pokus. Jak ale už nastartuju, ujedu pár kilometrů, tak už startuji na poprvé, dokud opět neodpojím akumulátor. Žlutý tenký vodič ke startéru jsem měnil, měl by bát v pořádku. Mám podezření přímo va startér a chtěl bych ho zkusit vyměnit. Akumulátor jinak dobíjím pravidlelně, protože mi odebízá proud zřejmě rádio, které mám v plánu taky prověřit a ošetřit, aby k tomu nedocházelo, porotože jinka nabíjím co druhý týden. Něměl byste někdo tip na to, co může způsobovat ty problémy se startovánímm jeslti je to opravdu na nový startér? Díky za rady, Ondra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2011 Než začneš shánět new startér, zkus vyměnit jen tu zasouvací cívku - odchází daleko častěji než celý startér. Když má mezizávitový zkrat, nemá dostatečnou sílu zatáhnout táhlo = vysunout pastorek a zároveň druhým koncem jádra propojit silový spínač proudu do startéru. A taky zkontroluj ozubení na pastorku a spojkovém věnci - jestli není ojebané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreeee Vloženo 31. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 31. Říjen 2011 Ekkar_z_Bastlírny, díky vyzkouším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 22. Července Sdílet Vloženo 22. Července Podle témat je asi nejvhodnější toto, mám se optat za známého: Je nějaký rozdíl ve startéru pro motor 1.3 a 1.6? Podle mého googleni zřejmě ne ale pro jistotu se ještě ujistím tu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.