Přejít na obsah

Startér Felicia 1.3 MPI r.v. 1997

Andreeee

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl bych pořádat o radu. Když vyndám z Felicie 1.3 MPI r.vv 1997 akumulátor na dobíjení a zapojím ho zpátky do obvodu, většinou na první otočení klíčkem nenastartuju. Ve strartéru to jenom cvakne, asi pastorek, ale víc nic. Potom už většnou další otočení klíčkem způsobí to, že ho stačí otočit do polohy před nastartováním a začnou problikovat kontrolky a cvaká asi spínací relé ve skříňce. Pomůže až několikanásovné odpojení a zapojení kumulátoru, na několikátý pokus. Jak ale už nastartuju, ujedu pár kilometrů, tak už startuji na poprvé, dokud opět neodpojím akumulátor. Žlutý tenký vodič ke startéru jsem měnil, měl by bát v pořádku. Mám podezření přímo va startér a chtěl bych ho zkusit vyměnit. Akumulátor jinak dobíjím pravidlelně, protože mi odebízá proud zřejmě rádio, které mám v plánu taky prověřit a ošetřit, aby k tomu nedocházelo, porotože jinka nabíjím co druhý týden. Něměl byste někdo tip na to, co může způsobovat ty problémy se startovánímm jeslti je to opravdu na nový startér? Díky za rady, Ondra.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Než začneš shánět new startér, zkus vyměnit jen tu zasouvací cívku - odchází daleko častěji než celý startér. Když má mezizávitový zkrat, nemá dostatečnou sílu zatáhnout táhlo = vysunout pastorek a zároveň druhým koncem jádra propojit silový spínač proudu do startéru.

A taky zkontroluj ozubení na pastorku a spojkovém věnci - jestli není ojebané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 12 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...