octaviatdi Vloženo 27. Březen 2009 Sdílet Vloženo 27. Březen 2009 Zdar,tak už je tu zase nějaký problém... dneska jsem jel domů a zničeho nic mi obač zůstane vyset spojkový pedál,dělá to občas... Nevíte čím to je ? Je to hodně nepřijemné,když zařadím třeba 3 stupeň a zůstane vyset Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos3 Vloženo 27. Březen 2009 Sdílet Vloženo 27. Březen 2009 Tak buďto hydraulika (hlavní válec nebo vypínací váleček) a v nejhoršim přítlačák,ale tomu bych moc nevěřil,to by ti pedál padnul úplně a napořád.....viděl bych to spíš na tu hydrauliku.....Kolik máš na tom najeto??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octaviatdi Vloženo 28. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 28. Březen 2009 Tak buďto hydraulika (hlavní válec nebo vypínací váleček) a v nejhoršim přítlačák,ale tomu bych moc nevěřil,to by ti pedál padnul úplně a napořád.....viděl bych to spíš na tu hydrauliku.....Kolik máš na tom najeto??? A kde najdu ten váleček ? Zvládnu to nějak sám ? Mám tam najeto 206 000Km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos3 Vloženo 28. Březen 2009 Sdílet Vloženo 28. Březen 2009 Tak hlavní je dole u pedálu a druhej vypínací je přímo zvrchu na převodovce..k němu je přístup dobrej,ale k tomu hlavnímu co je za spojk.pedálem je to kapku horší,ale doma se to zvládnout dá ze standart.nářadím........Zkusil bych nejdříve jako první vyměnit kapalinu....odvzdušňovák je přímo na tom vypínac.válečku co je zhora na převodovce a je na 11klíč...Nejlepší přístup je k němu když vyndáš ven celou tu krabici ze vzduch.filtrem...potom je to brnkačka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octaviatdi Vloženo 28. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 28. Březen 2009 Tak hlavní je dole u pedálu a druhej vypínací je přímo zvrchu na převodovce..k němu je přístup dobrej,ale k tomu hlavnímu co je za spojk.pedálem je to kapku horší,ale doma se to zvládnout dá ze standart.nářadím........Zkusil bych nejdříve jako první vyměnit kapalinu....odvzdušňovák je přímo na tom vypínac.válečku co je zhora na převodovce a je na 11klíč...Nejlepší přístup je k němu když vyndáš ven celou tu krabici ze vzduch.filtrem...potom je to brnkačka. OK,zkusím..jo ještě jedna věc,co je tam za kapalinu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos3 Vloženo 28. Březen 2009 Sdílet Vloženo 28. Březen 2009 Je to normál brzdová kapalina..má to společnou nádobku.....Kup normál bzdovku DOT4 např.jako tato kdekoliv na pumpě.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octaviatdi Vloženo 29. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 29. Březen 2009 Je to normál brzdová kapalina..má to společnou nádobku.....Kup normál bzdovku DOT4 např.jako tato kdekoliv na pumpě.... Díky moc,dneska to zkusím a dám vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleshh Vloženo 5. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2009 Při delší jízdě na dálnici bez řazení propadne spojkový pedál až na podlahu, někdy pomůže cca 8-10 x sešlápnout a pomalu se zvedá. Setkal se stím někdo ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 5. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2009 Propadne a vystaví ?Zavzdušněná možná. Jak vystavuje? Nezadrnčí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleshh Vloženo 5. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2009 Propadne a vystaví ?Zavzdušněná možná. Jak vystavuje? Nezadrnčí? nedrnčí, vstavuje hodně pomalu, nekdy pomůže - zvednout nohou nahoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleshh Vloženo 5. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2009 Propadne a vystaví ?Zavzdušněná možná. Jak vystavuje? Nezadrnčí? Nedrnčí, a nohoru se jí moc nechce, někdy pomůže ji nohou zvednout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vanek86 Vloženo 5. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2009 Nedrnčí, a nohoru se jí moc nechce, někdy pomůže ji nohou zvednout Ahoj podívej se kolik máš brzdové kapaliny tento broblém už sem měl. Ubyla kapalina a chytlo to vzduch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleshh Vloženo 9. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2009 Ahoj podívej se kolik máš brzdové kapaliny tento broblém už sem měl. Ubyla kapalina a chytlo to vzduch. Kapaliny je dostatek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matisekmechanik Vloženo 9. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2009 Kapaliny je dostatek Hlavní spojkovy valec.Kaput Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kemar Vloženo 10. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2009 hlavním válcem mas ny mysly ten u pedalu nebo ten v prevodovce??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr90210 Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 Ahoj nemáte někdo problém s pedálem spojky? Zasekává se , nebo v něm jen lupne a vrátí se až nahoru, někdy zůstane vyset a musím mu pomoc nohou , někdy chodí normálně??? Vyměnil jsem spojkový válec- nic nepomohlo to, vyměnil jsem celý pedál spojky i s pružinou - nic pořád stejné??? Poradí někdo??? Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 A jak se ti řadi rychlosti?? Nemuzes to mit treba zavzdusnene? Mozna je vadne vypinaci lozisko ve spojce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr90210 Vloženo 22. Únor 2010 Sdílet Vloženo 22. Únor 2010 A jak se ti řadi rychlosti?? Nemuzes to mit treba zavzdusnene? Mozna je vadne vypinaci lozisko ve spojce... Rychlosti řadí normálně, prostě ten pedál zůstává viset třeba 6 x ne a pak zase 4 x jo !!! Ach jo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gooorila Vloženo 12. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2010 Mám problém se spojkovým pedálem, který občas zůstává zamáčknutý na podlaze a nevrací se do původní polohy. Auto jsem koupil před deseti měsíci a nepovedlo se mi identifikovat, kdy a proč se tato závada projevovala (měsíc třeba jezdím naprosto v pohodě, pak dva dny to dělá a pak zase měsíc nic). Koukal jsem na některé thready zde a dle nich jsem určil problém ve spojkovém válečku. Tchán je automechanik a nezávisle také určil problém ve stejném válečku. V minulém týdnu se problém začal zhoršovat a při jízdě se mi stávalo, že jsem i po zmáčknutí spojkového pedálu nedokázal vyřadit rychlost, nebo jsem se při zařazené jedničce a zmáčknutém pedálu začínal rozjíždět, takže asi pedál nerozpojoval spojku. Koupil jsem tedy spojkový váleček a tchán jej namontoval (asistoval jsem, ale bylo to jen o odkrytování, odpojení, vysunutí a zasunutí nového dílu, takže nic, co by se dalo nějak pokazit). Po výměně jsme samozřejmě odvzdušnili mačkáním pedálu. Po ujetí cca pěti kilometrů se mi párkrát pedál opět nevrátil, ale následující 3 dny jsme najezdil 700km naprosto bez problému a při sešlapávání jsem cítil, že spojka zapírá tak nějak "lépe", takže jsem to uzavřel jako opraveno. Včera jsem sedl do auta, jen se malinko dotkl pedálu a pružina mi jej okamžitě sama přitlačila až na podlahu. Rukou jsem jej vrátil do původní polohy, ale dělalo to stále dokola. Nastartoval jsem, zda se tam "něco" nedotlakuje, dokonce jsem startnul při zařazené rychlosti (při běžícím motoru se i při pedálu na podlaze nepodařilo jakkoli přeřadit). Koukal jsem pod auto a nenašel známku úniku kapaliny. V nádržce bylo kapaliny také dost. Přesto jsem ji dolil na maximum a pumpováním pedálu vše uvedl do pojízdného stavu (30 minut jsem pumpoval pedálem nahoru dolů, ale začalo pomáhat, až když jsem pumpoval jen část možné dráhy, takže jsem nedorážel až do maxima). Odjel jsem dalších 300km a přestože se mi párkrát zpočátku stalo, že pedál měl tendenci zůstávat ve spodní poloze, tak zbytek cesty opět naprosto v pohodě. Mě napadá jen že by mohlo být nějak špatně odvzdušněno. Nenapadá někoho něco? Jestli mi to bude ještě blbnout, určitě zajedu do servisu, ale mé zkušenosti se servisem jsou natolik špatné, že se tomu budu bránit, co to půjde (2 autorizované servisy škoda, skoro měsíc auto v nepojízdném stavu, vyměněny 4 nezávislé věci, na servisech utraceno skoro 20 000,- a nakonec to opravil frajer v garáži výměnou zlomeného kabelu ke svíčce za 300,-. A ty servisy ze mě dělaly takového hlupáka, že se mi nechce testovat další, zda tam budou lepší...). Goo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gooorila Vloženo 14. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2010 Tak jsem dneska opět neodjel (včera jsem jezdil naprosto bez problémů, ráno přijdu k autu, dotknu se pedálu a sám se mi zamáčkl na podlahu). Pumpoval jsem s pedálem dvacet minut a bezvýsledně. Půjde k doktorovi, ale pokusím se to ještě nějak nahodit, aby jsem dojel po vlastní ose. Kdyby ale měl někdo tip, dopíšu další postřehy: - Stává se mi, že před nastartováním zmáčknu brzdový pedál a ten je úplně tvrdý. Po nastartování se "odtlakuje" a funguje normálně. Dneska se neodtlakoval ani po nastartování. - Stále jsem doufal,že je někde nějaká zavzdušněná část. Před třemi dny, když se mi to stalo poprvé, jsem dolíval kapalinu na maximum. Když jsem potí zašrouboval víčko s čidlem, pravděpodobně jsem něco vylil, ale dnes po otevření jsem dolil cca půl lahvičky kapaliny. Pod autem jsem nezaregistroval žádný únik kapaliny, ale začíná mi docházet, že někde ukapává a třeba se drží někde na spodním krytu. Stále vsázím jen někde na nějakou prasklou hadičku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr90210 Vloženo 21. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2010 Ahoj měl jsem stejný problém postupně jsem měnil spojkový válec, celý pedál a nokonec to byl ten spojkový váleček co je u převodovky je tam takovej malej hajzlí a ten byl zkoroucenej. Stojí cca1500,- a mám už po problému. Petr Mám problém se spojkovým pedálem, který občas zůstává zamáčknutý na podlaze a nevrací se do původní polohy. Auto jsem koupil před deseti měsíci a nepovedlo se mi identifikovat, kdy a proč se tato závada projevovala (měsíc třeba jezdím naprosto v pohodě, pak dva dny to dělá a pak zase měsíc nic). Koukal jsem na některé thready zde a dle nich jsem určil problém ve spojkovém válečku. Tchán je automechanik a nezávisle také určil problém ve stejném válečku. V minulém týdnu se problém začal zhoršovat a při jízdě se mi stávalo, že jsem i po zmáčknutí spojkového pedálu nedokázal vyřadit rychlost, nebo jsem se při zařazené jedničce a zmáčknutém pedálu začínal rozjíždět, takže asi pedál nerozpojoval spojku. Koupil jsem tedy spojkový váleček a tchán jej namontoval (asistoval jsem, ale bylo to jen o odkrytování, odpojení, vysunutí a zasunutí nového dílu, takže nic, co by se dalo nějak pokazit). Po výměně jsme samozřejmě odvzdušnili mačkáním pedálu. Po ujetí cca pěti kilometrů se mi párkrát pedál opět nevrátil, ale následující 3 dny jsme najezdil 700km naprosto bez problému a při sešlapávání jsem cítil, že spojka zapírá tak nějak "lépe", takže jsem to uzavřel jako opraveno. Včera jsem sedl do auta, jen se malinko dotkl pedálu a pružina mi jej okamžitě sama přitlačila až na podlahu. Rukou jsem jej vrátil do původní polohy, ale dělalo to stále dokola. Nastartoval jsem, zda se tam "něco" nedotlakuje, dokonce jsem startnul při zařazené rychlosti (při běžícím motoru se i při pedálu na podlaze nepodařilo jakkoli přeřadit). Koukal jsem pod auto a nenašel známku úniku kapaliny. V nádržce bylo kapaliny také dost. Přesto jsem ji dolil na maximum a pumpováním pedálu vše uvedl do pojízdného stavu (30 minut jsem pumpoval pedálem nahoru dolů, ale začalo pomáhat, až když jsem pumpoval jen část možné dráhy, takže jsem nedorážel až do maxima). Odjel jsem dalších 300km a přestože se mi párkrát zpočátku stalo, že pedál měl tendenci zůstávat ve spodní poloze, tak zbytek cesty opět naprosto v pohodě. Mě napadá jen že by mohlo být nějak špatně odvzdušněno. Nenapadá někoho něco? Jestli mi to bude ještě blbnout, určitě zajedu do servisu, ale mé zkušenosti se servisem jsou natolik špatné, že se tomu budu bránit, co to půjde (2 autorizované servisy škoda, skoro měsíc auto v nepojízdném stavu, vyměněny 4 nezávislé věci, na servisech utraceno skoro 20 000,- a nakonec to opravil frajer v garáži výměnou zlomeného kabelu ke svíčce za 300,-. A ty servisy ze mě dělaly takového hlupáka, že se mi nechce testovat další, zda tam budou lepší...). Goo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bomi Vloženo 6. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2011 Dobrý den, mám OII, 1.9TDI, 77kW, r.2007. Při každodenním ježdění po městě a okolních silnicích se auto chová bez problémů. Ale když vyrazím na dálnici, tak po nějaké době (posledně cca 2 hodinách) jízdy spojkový pedál padne na podlahu a nechce se zvednout. Potom když auto nechám delší dobu stát, tak se spojka vrátí zpět do normální polohy a zase funguje. Mrkněte na přiložené video...zkusil jsem nahrát ten spojkový pedál, jak se chová. Jinak spojku jsem zkusil odvzdušnit, ale problém přetrvává. Nevíte čím by to mohlo být? Michal VID 00000-20111105-1353.mpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan76 Vloženo 6. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2011 Asi spatny hlavni spojkovy valec za pedalem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Schavi Vloženo 8. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2011 Mi se zhruba před 2 měsíci objevil podobný problém s pedálem..není to až takový běs jako ten tvůj, ale taky me to sere..mi chodí relativně dobře..dolů v pohodě, ale zpátky se v půlce zadrhne a pak sám vystřelí až nahoru do norm.polohy..spojka jinak funguje ok..taky mi bylo řečeno, že to je hl.spoj.válec..už je objednaný a příští úterý už snad bude pokoj.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Schavi Vloženo 20. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2011 Takže HSV vyměněn,zase to šlape jak má a je radost s tím jezdit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.