Přejít na obsah

zvuk cvachtani z motoru

Doporučené příspěvky

Diky za odpovedi. Ridim pocet km dle servisni knihy. A servis me rekl ze tam dava kvalitni veci ..neco jako happy smajl...bo co. To jsem toho chlapka trochu nepobral. No sam jsem zvedav co to nakonec bude,snad bude stacit jen kladku dotahnout ,nechce se me moc penez vrazet zrovna ted,akontace nebyla kamaradska

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

Zdravim vospolok,

Dlho tu sice nikto neprispieval, ale hadam sa dopatram k odpovedi, mam podobny problem ako zakladatel tohto vlakna.

Ked je motor studeny pocut na lavej strane nejake cvachtanie alebo suchanie, neviem to presne popisat posudte sami:

moze to byt rozvodmi (kladky) alebo vodnou pumpou?

motor je 1.9 SDI (ASY) r.v. 2005, cca 79000km auto sa neprehrieva ide normalne, mam ho polroka a posledny tyzden som si vsimol tento zvuk, po zahriati to vecsinou prestane, alebo to pocut len velmi slabo.

@Zdenek: ako si to vyriesil ty, pomohla vymena rozvodov/kladiek, bol to rovnaky zvuk ako ten moj?

Vopred dakujem.

Odkaz ke komentáři

Takze mal som vcera trochu volno, tak som pre istotu skocil k znamemu do servisu aby mi spravil diagnostiku, nic relevantne nevyhodila...

Problem cvachtania ciastocne vyriesil streknutim WD-cka do rozvodov (odcvakol prostredne dve "packy" co drzia ten plastovy kryt, trocha ho odtiahol a raz strekol), zvuk okamzite prestal, takze je to rozvodmi. Po "fixnuti" som spravil este cca +/-100km a nevratilo sa to, avsak dnes rano za studena (-4) sa to objavilo zase. Servisak sa vyjadril ze je to preschnuty remen... takze hoci km na to este niesu, ale rovody pojdu von...

@libero1071: dik za radu, strekol najprv na ten vonkajsi remen...avsak bez efektu... takze boli na rade rozvody :kol-138::kol-47:

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Podobný zvuk společně se šustěním mi to dělalo taky, podle bývalého majitele byly rozvody dělaný asi před 40k, moc se mi tomu nechtělo věřit, tak sem je nechal vyměnit a teď je všechno v pohodě, divný zvuky zmizely. (s šustěním sem najel asi 10k, pak už sem se fakt bál :D)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Zdravim,

Takze konecne sa mi podarilo vymenit komplet rozvody... cvachtanie prestalo... opet to vrci normalne :-P

Stare kladky vyzeraju byt ok (o napinacej sa servisak vyjadril ze moze behat dalej...), len remen je dost tuhy (stvrdnuty...), zrejme to robila vodna pumpa, ta jedina vydava zvuk pri zatoceni (trochu podobny tomu cvachtaniu).

@Pauli23: tiez som s tym behal do posledneho vikendu ako na ihlach... :-P :-), servisna mi vychadazala na januar tak sa to uz robilo vsetko naraz...

Dakujem vsetkym za rady,

KUME

Odkaz ke komentáři

Nie neboj, vsetko som vymenil, 3xkladky, remen, vodna pumpa, vsetko je nove (rozvody original skoda, pumpa hepa nemecka sa mi zda...origo nemali)

Stare kladky vyzeraju byt ok, ale aj tak isli von, na tom sa neoplati setrit...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...