Publikováno Listopad 25, 201113 r Zdravím. Mám Fabii 1,4MPi 02, najeto 103 000 (real, sem 1. majitel). Již na 50 000 km začal prolínat olej do vody, takže se dělalo těsnění pod hlavou, měnila se expanzka a proplachoval se okruh. Teď nedávno zase začal být olej ve vodě, takže opět těsnění pod hlavou + sem nechal hlavu srovnat - tzn těsnění komplet nový i na sání, výfuku atd... Zrovna potom sem udělal olej, svíčky a filtry + expanzku a propláchnutí okruhu. Problem je že auto když je studené tak se na volnoběh motor dost cuká a i ohřáté když jedu tak kolísají otáčky při držení určité rychlosti (auto cuká). Když brzdím motorem, nebo akceleruji nad 3000 rpm tak je vše ok a auto jede 180. Při akceleraci do 3000 rpm je sem tam cítit záškub (jako by na moment vynechal jeden válec). Svítí mi kontrolka motoru - hlásí to "řada válců 1, sonda 2 topný okruh - TRVALÁ ZÁVADA" a potom "řada válců 1, sonda 2 - žádný signál sporadická závada" obě sem vymazal ale po cca 5 km se kontrolka rozsvítila znovu a 1. z jmenovaných závad je tam zase. A k tomu všemu se mi ztrácí chladící kapalina, veme si to množství co je mezi ryskami za cca 250 km, když auto stojí tak neubyde ani ml. Kontroloval sem všechny hadice a i chladič a žádný únik sem nezjistil. Díky za postřehy.
Listopad 25, 201113 r Souhlasím s kontrolou vložek,viděl jsem 11tis najeto a byly skoro v lajně 3 5 6 4 to pak těsnění fakt nepodrží...
Listopad 26, 201113 r Autor Právě že bohužel sem je nezkontroloval, tzn. znovu hlava dolu nechat přebrousit a dát nový těsnění s kontrolou vložek? Btw. když bude nějaká utopená, tak jak se to pak dělá? Myslím že se dávají zespod nějaké podložky, ale kámoš to prý dělal na Fáčku a dal jen podložku nahoru, jakoby mezi vložku a těsnění.
Listopad 26, 201113 r Pokud je hlava rovná, nemá smysl ji znovu rovnat. Těsnění originál TEMAC. Já jsem měl utopené prostřední 2 vložky, což je u Fábie dost častý problém. Jedna z nich byla navíc křivá - ve 4 místech měření po obvodu vložky byly 1,3,4 a 7 setin přesahy. Takže bylo třeba i vložku napřed srovnat - osoustružit. Mezi spodek, osazení, na vložce a otvor v bloku je třeba vložit odpovídající počet a tloušťku měděných kroužků, aby přesahy přes blok byly nahoře 7 až 11 setin milimetru. No a asi tě čeká i výměna lambdy. Pokud to není jen zoxydovaný konektor. Upraveno Listopad 26, 201113 r od Tonda-B
Listopad 27, 201113 r Zdravím mam podobný problém preto nechcem zakladať novu tému a opýtam sa tu, dúfam že to nevadí. Mam Fabiu 1,4 MPi r.v. 6/2000 (najazdených 163 000km) pri 157 000km bola robená komplet generálka motoru (krúžky, vložky, komplet výbrus, ojničné loziska, hlava komplet /ventily, gufera atd.../) Po najazdení 5500km začala miznúť chladiaca kvapalina s nádržky (cca 0,05-0,1l/100km) tvorí sa kondenz na viečku oleja + blbne termostat (nedrží teplotu pomali sa zohrieva a ručička behá od 75C°-90C° /termostatom ani čidlom by to nemalo bit všetko nove/) v čom by mohol bit problém ? Ďakujem.
Listopad 28, 201113 r Asi by bylo vhodné tento dotaz položit tomu, kdo ten motor skládal, ne? Jak vypadá motorový olej? Přibývá a je v něm chladící kapalina? Pokud je termostat nový a špatně funguje, zase bych navrhoval ho reklamovat.
Únor 10, 201213 r zdravim.. take mam obdobny problem.. ted v tech mrazech sem nastartoval.. zaskrundalo v motoru a pohoda... ale ted jsem koukal do motoru a mam emulzi na vicku od motoru a expanzka je total zasvinena.. vcera sem byl u meho mechanika.. a asi nemel naladu se v necem harabat a rika ze je to normalni pri jezdeni kratkych tras... tak sem dnes juknul na sluzebni 1.2 htp a tam zadna emulze neni.. dnes musim ject z plzne do liberce..tak budu doufam ze se to neco nepo.... muze byt foukle tesneni pod hlavou ikdyz nejsou natlakovane hadice od kapaliny?? pri nastartovanem motoru a otevreni vicka to fouka jak blazen.. mmotor 1.4 mpi 50kw 290 000 km Upraveno Únor 10, 201213 r od mili11
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.