Přejít na obsah

Má Fabie něco z golfa?

det

Doporučené příspěvky

No nevim nevim jestli fabka je lepsi nez golf....to je dost smele tvrzeni...

Si toho v golfu moc nenajezdil

for V/// RS: A ty nezabudni, že Škoda je česká značka!!!

VRS si dělal prdel akorát to asi špatně podal!!!! ;)-_-

jinak mi ještě "det" neodpověděl na otázku, proč potřebuješ takoví věci vědět??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhľadom, že obvykle jazdím na viacerých autách súčastne, tak si myslím, že tých 60.000 je už celkom dosť. Hlavne je to dosť na to, aby som spoznal, či auto je dobré alebo nie. Aspoň čo sa týka jazdných a užitných vlastností určite. A to, že využívam veľa áut súčastne mi dáva výhodu v tom, že sa to omnoho ľahšie porovnáva. V Golfe IV a Fabii som mal možnosť jazdiť aj súčastne a presadal som neraz z jedného do druhého. Môžem povedať, že na Golfe sa plasty rozhrkali výrazne skôr, než u Fabie (tam sa ani o rozhrkaní nedá hovoriť, až do konca som mal temer ticho). Posilňovač riadenia či radenie hodnotím lepšie u Fabie. U Golfu bol omnoho hlučnejší centrál. Na Golfe sa pokazilo pravé zadné okno, nedal sa otvárať kufor, nepekne vysadil Climatronic. U jazdných vlastností Golfu - ustreľoval zadok, riešením by bolo jedine 50 kg vrecko cementu v kufri (ideálne originál od VW :D ) Okrem toho mám ten golf pod dozorom aj teraz, tak viem posúdiť aj životnosť. Fabia je taktiež pod dohľadom, takže aj tam to viem sledovať. Golf je síce starší, ale napriek tomu už začal hrdzavieť pred cca 2-ma rokmi (t.j. v 6. roku). Zhruba v 150.000 km začalo štrajkovať turbo, napokon bolo vymenené, tiekol z neho olej, bola prasknutá membrána nastavovania lopatiek. Predtým ešte vystrelilo hadicu vedúcu od turba. No a všakovaké drobnosti sa objavovali priebežne. Tak aj po stránke spoľahlivosti zatiaľ vychádza tá Fabia lepšie. Na základe toho si teda dovolím povedať, že Fabia je lepšia než Golf. Samozrejme, Golf mal o čosi väčší kufor a plynovú vzperu kapoty.

Odkaz ke komentáři

Tak z hlediska bezneho uzivatele vozidla teda pocituji rozdil kdyz presednu z OII do fabie, je to proste o generaci jinde, ale kdyz sednu z fabie 2005 do golfa nebo octy I tak to vyvolava pocit ze fabie je zase o generaci novejsi nez treba ta ctyrka, pro golf mluvi ze je prostornejsi a ma vetsi kufr a taky je golf jistym zpusobem legenda, ma to lepsi image nez fabie. Ikdyz Cosbyho neznam, kdyz jsem procital temata na starym foru, tak ho obdivuji za jeho sikovnost a zkusenosti, bohuzel od ty doby co ses fabie zbavil mam z tvych prispevku pocit jako ze fabie je total srac a golf je nejlepsi...mozna se pletu

Odkaz ke komentáři

Host V/// RS

Chlapci takto ja to myslim v porovnany 1.9 TDI napriklad ! Skoda a vw su v rovnakom koncerne tak maju rovnake motory ale ak si zistite cenu fabie 1.9 TDI a Golfu 4kovom 1.9TDI toje jedno kolko Kw tak usetrite priblizne 30 Tis tak a podla mna sa da za tych 30 tis uz nieco aj kupit a v podstate jazdite v tom istom aute ale v inej karoserii ;) PS: a keby som si mal kupit Golf 1.4 a fabiu 1.4 tak jednoznacne Fabiu ! mne sa u vw pacia tie modre budiky tak dufam ze ma teraz neukamenujete diki -_- Klaca ja viem ze Skoda je ceska znacka ved preto som kupil Fabiu B);)-_-

Odkaz ke komentáři

Host V/// RS
Vzhľadom, že obvykle jazdím na viacerých autách súčastne, tak si myslím, že tých 60.000 je už celkom dosť. Hlavne je to dosť na to, aby som spoznal, či auto je dobré alebo nie. Aspoň čo sa týka jazdných a užitných vlastností určite. A to, že využívam veľa áut súčastne mi dáva výhodu v tom, že sa to omnoho ľahšie porovnáva. V Golfe IV a Fabii som mal možnosť jazdiť aj súčastne a presadal som neraz z jedného do druhého. Môžem povedať, že na Golfe sa plasty rozhrkali výrazne skôr, než u Fabie (tam sa ani o rozhrkaní nedá hovoriť, až do konca som mal temer ticho). Posilňovač riadenia či radenie hodnotím lepšie u Fabie. U Golfu bol omnoho hlučnejší centrál. Na Golfe sa pokazilo pravé zadné okno, nedal sa otvárať kufor, nepekne vysadil Climatronic. U jazdných vlastností Golfu - ustreľoval zadok, riešením by bolo jedine 50 kg vrecko cementu v kufri (ideálne originál od VW :D ) Okrem toho mám ten golf pod dozorom aj teraz, tak viem posúdiť aj životnosť. Fabia je taktiež pod dohľadom, takže aj tam to viem sledovať. Golf je síce starší, ale napriek tomu už začal hrdzavieť pred cca 2-ma rokmi (t.j. v 6. roku). Zhruba v 150.000 km začalo štrajkovať turbo, napokon bolo vymenené, tiekol z neho olej, bola prasknutá membrána nastavovania lopatiek. Predtým ešte vystrelilo hadicu vedúcu od turba. No a všakovaké drobnosti sa objavovali priebežne. Tak aj po stránke spoľahlivosti zatiaľ vychádza tá Fabia lepšie. Na základe toho si teda dovolím povedať, že Fabia je lepšia než Golf. Samozrejme, Golf mal o čosi väčší kufor a plynovú vzperu kapoty.

:clap:

Odkaz ke komentáři

Jde o to,že golf bude vždy mít něco víc a modernějšího než Škoda.Já mám 99,je tam motor 66 ALH který se do Octávie dával až od 08/01,dále má golf daleko lepší hlukovou ochranu-kdo nevěří,ať přijede,ukážu mu tloušťku koberců a odhlučňovací hmoty na Golfu a na Fábii či Octávii.Vaša dával koberce a tu hmotu do Octávie a říkal,že se o dost snížila hlučnost.Dále čalounění kufru,řešení bočních schránek atd atd. Je toho moc

Odkaz ke komentáři

Škoda nemôže byť v koncerne lepšia, než zvyšok v danom okamihu.

No těch nářků je hodně a taky mě mrzí, že škodovka dává vše později, ale na druhou stranu vyůžívá techniku někoho jiného a logika ze strany VW je jasná.

Rozdíl oproti SSSR je v tom, že tehdy naši lidi něco vymysleli, ale nemohli použít.

Odkaz ke komentáři

No těch nářků je hodně a taky mě mrzí, že škodovka dává vše později, ale na druhou stranu vyůžívá techniku někoho jiného a logika ze strany VW je jasná.

Rozdíl oproti SSSR je v tom, že tehdy naši lidi něco vymysleli, ale nemohli použít.

Súhlas!

Škodovka bohužiaľ alebo našťastie dostáva starú dobrú techniku z VW, na druhej strane, veľa vecí dostane ako prvá a robí pokusného králika koncernu... Ale čo sa dá robiť.

Ja som len naozaj rád, že z Boleslavi sa nestala montážna fabrika na motory Renault, ako to bolo pôvodne rozjednané za postkomunistických čias ministra Dlouhého (tuším tak sa volal?) -_-

Odkaz ke komentáři

Gil - ako sa to vezme s tou technikou niekoho iného. Finančne prispieva na vývoj určite aj Škoda, niektoré veci sa dokonca navrhli priamo v Škodovke (napr. HTP).

Ale ak mám porovnať Fabiu 1,9 TDI 74 kW a Golfa IV 1,9 TDI 81 kW, tak áno, Fabia bola citeľne hlučnejšia, ale aj napriek nižšiemu výkonu som mal po jazde s tou Fabiou dojem, že Golf má kufor plný cementu. Fabia bola taká živšia, čipernejšia.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...