Přejít na obsah

,,kopání´´ do pedálu brzdy od předku

S@jmon

Doporučené příspěvky

Kdyby byly zvlněný kotouče, nebude kopat pedál, ale drnčel by volant. Přední brzda má plovoucí třmeny a to znamená, že zvlnění kotouče neovlivňuje výchylku pístku, protože celý třmen se pohybuje do stran podle vlny na kotouči. Navíc téměř nikdy není zvlněný jen jeden kotouč, v 99% případů mají vlny oba - a aby to kopalo do pedálu, musely by ty vlny na obou přicházet na oba brzdiče najednou - stále a beze změny. Musí to teda být od ABS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdil jsem s Feli 1,6 s ABS - a zažil jsem u ní jak zvlněný kotouče, tak zblbnutý ABS, když se v zimě urval jeden ze snímačů na kolech a ABS zabíralo při každým zabrždění. Kontrolka ABS přitom nesvítila - až při opravě (v servise - byla podniková) se zjistilo, že v palubce na jejím místě vůbec nebyla žárovka. Zvlnění kotoučů taky nebylo poznat dokud se nešláplo na brzdu - pak ovšem nevibroval pedál, ale volant...

Odkaz ke komentáři

Nemusí - i to se stává. Ptal se mě maník, co to je, že mu NĚKDY NA MOKRU při prudším zabrždění začne "jako něco bušit do pedálu brzdy" - měl týden koupenou bazarovou Feli 1,3MPi kombi, předtím jezdil stovku, šáde, žigula... Samozřejmě že to bylo ABS - mezi náma, ono ABS ve felině bylo hodně nepříjemný - kopalo opravdu surově. V žádným jiným koncernovým autě jsem takhle kopající ABS nezažil - feliny tím byly dost profláknutý. A kdo předtím s ABS žádnou zkušenost neměl, docela se vyděsil.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...