Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Mám dotaz ohledně ,,kopání´´ do brzdovýho pedálu. Při brždění stále kope brzdový pedál zdá se mi jakoby byly zkroucený kotouče, ale vypadají zatím oka.. co všecko by to mohlo dělat ?

Křivé náboje kol, třeba. Máš jistotu, že to jde zepředu?

prejavy ako u ABS..

Tak to asi ví že má ABS ne?

to neviem ja ani ty :kol-27: ..pokial nám to nenapíše

To asi ano.

Kdyby byly zvlněný kotouče, nebude kopat pedál, ale drnčel by volant. Přední brzda má plovoucí třmeny a to znamená, že zvlnění kotouče neovlivňuje výchylku pístku, protože celý třmen se pohybuje do stran podle vlny na kotouči. Navíc téměř nikdy není zvlněný jen jeden kotouč, v 99% případů mají vlny oba - a aby to kopalo do pedálu, musely by ty vlny na obou přicházet na oba brzdiče najednou - stále a beze změny. Musí to teda být od ABS.

To teda nemusi, i když u Felicie, která ma vzadu bubny asi ano. Hodně tady přijedou s Fabii že jim kopou předni brzdy a pak se zjisti že to dělají zadni kotouče a vibruje to do pedalu.

Jezdil jsem s Feli 1,6 s ABS - a zažil jsem u ní jak zvlněný kotouče, tak zblbnutý ABS, když se v zimě urval jeden ze snímačů na kolech a ABS zabíralo při každým zabrždění. Kontrolka ABS přitom nesvítila - až při opravě (v servise - byla podniková) se zjistilo, že v palubce na jejím místě vůbec nebyla žárovka. Zvlnění kotoučů taky nebylo poznat dokud se nešláplo na brzdu - pak ovšem nevibroval pedál, ale volant...

Asi borec neví že ma ABS.

Nemusí - i to se stává. Ptal se mě maník, co to je, že mu NĚKDY NA MOKRU při prudším zabrždění začne "jako něco bušit do pedálu brzdy" - měl týden koupenou bazarovou Feli 1,3MPi kombi, předtím jezdil stovku, šáde, žigula... Samozřejmě že to bylo ABS - mezi náma, ono ABS ve felině bylo hodně nepříjemný - kopalo opravdu surově. V žádným jiným koncernovým autě jsem takhle kopající ABS nezažil - feliny tím byly dost profláknutý. A kdo předtím s ABS žádnou zkušenost neměl, docela se vyděsil.

možná sa dočkáme a Sajmon nám napíše :kol-31:

• Autor

už sem se dostal na pc.. abso tadle verze nemá má jen posilovač brzd :D předtim todle právěže nedělalo :) nevím co se stalo že to takhle bouchá ale abs to nemá :)

Mužná Ti ho v noci někdo od tadyma, domontovál. :lol::'>

To jsem sám zvědavej, od čeho to bude - jsem z toho jedno ucho...

• Autor

vůbec netuším co by to mohlo bejt :D ale jde to prostě od předních brzd :D zejtra na to vlítnu a všecko vošlahám jeslti nejní něco volnýho skouknu čepy jestli nejsou v prdelce a tak :)

• Autor

blbá otázka ale neoriginální destičky to asi nemůžou děla tco ?

Mrkni na kotouče, pak bych to zvedl na dílenském zvedáku a zařadil pětku nastartoval a routočil kola, abych poslechl ložiska.

• Autor

kotouče sou vpohodě dokonce i čepy vypadaj ok.. ale ty ložiska to mě nenapadlo :-o to bych moh pak až se dostanu na zvedák to zkusit :-o

tak ak to budeš mať na zdviháku,poriadne skontrolujte celú nápravu či nebude niekde vôla...

• Autor

oka.. ale nevím prostě de to od předu zadek je tichej ale od předu to je takový divný.. zkusím co nejdřív se s tim dostat na zvedák..

• Autor

sobotu sem stáhnul o jednu otočku brzdič a to kopání do pedálu už není je to možný že zto dělal jen nedotažený třmen ? :-o

ak ti to zmizlo,tak si našiel príčinu problému.. :kol-47:

• Autor

už to právěže nekope :D ale zas se mi zdá že se trošku zahřejvá kotouč :D asi to o půl otočky povolím :) a uvidím

ŽIADNE POVOLOVANIE!!!!!!!!!!!

radšej skontroluj či nemáš pridreté tie vodítka,preto ti ten strmeň nechodí,platnička ti ostáva pritlačená na kotúč a následne sa ti ten prehrieva..

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.