Přejít na obsah

Kotva startéru

Taušín

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám následující problém:

občas se mi stane, že po otočením klíčku do startovací polohy startér netočí. Mám podezření že nevyjiždí kotva. Po otočení nic necvakne, ani žádné relé, ani nic v motoru. Než koupím nový startér, potřebuji potvrdit zda je to tím? Mělo by při zaseklé kotvě něco cvakat při otočení do 3. polohy? Případně je nějaký postup (kromě měření elekriky, nemám voltmetr) jak to ověřit? Všechno ostatní funguje, při úspěšném startu chytne hned. Je to Felicia 1.3 mpi 40kw rok1999

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vadná vysouvací cívka startéru - má mezizávitový zkrat a nemá tím pádem takovou sílu jako cívka dobrá. Když nenatočíš, zkus poklepat něčím těžším - třeba klíčem 22/27 po tělese cívky a pak znovu nastartuj. Pokud to poklepání pomůže, je to skoro 100% zkrat v té cívce a musíš ji vyměnit - cena je kolem 300,- .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...