Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravim, možna už tu podobné téma bylo, nevím přesně, ale co jsem hledal, tak jsem to tak, jak bych to potřeboval, nikde nenašel... Prosim o radu, jak vymenit vnitrni klicky dveri interieru za nove. Jestli nejdřív povolit bowden, nebo táhlo a tak.. Diky za info.. Pokud toto tema nekde je, tak stačí jen hodit odkaz. Diky moc.

Vloženo

tak jsem si s tím poradil svépomocí. ikdyz mi ta první klička trvala dyl, ty ostatní už šly jako po másle. není v tom žádná věda. odcvaknout kryt repracku, odpojit konektor n stahování el. oken a repracku. pak vysroubovat sroubek pod klickou a je to. pak už jen stačí vycvaknout celý umělý kryt kolem klíčky, a to jde opravdu ztuha :-))), nicméně výsledek stojí za to !

Vloženo

Hehe, nervak jsem taky. taky mě to občas pěkně na...lo! :-). ale to k tomu asi patří... jinak jsem na to použil menší tenký šroubovák, resp. dva šroubováky, kterýma jsem to opatrně vycvaknul. normálně to pod ten kryt zastrč a vypáči to, a až to povyskočí ven, tak pak už normálně ručně vyndat. jinak pokud budeš mít komplet nový kličky, tak si myslím, že pokud při vyndávání ten starej trochu škrábneš, prd se stane ;-). doufám, že jsem ti poradil aspoň trochu.

Vloženo

jo a ještě něco, hlavně před tím, než tam budeš rvát šroubováky, nezapomeň, že je nejdřív potřeba vycvaknout kryt repracku a vyšroubovat ten sroubek co je pod klickou. jinak to nepůjde, zlomíš to a bude to v pr..li :). taky se mi to takhle u tý první kličky malém podařilo :D.

Vloženo

hele, nejdřív jsem si to přitáhl kombinačkama a celkem to šlo, ikdyž né tak, jak jsem myslel, že by to mohlo jít. měl sem zprvu strach, že mi bowden zaletí za tapec, ale to se naštěstí nestalo, a ikdyž to z kličky úplně vyhákneš a necháš to tam jen tak, tak bowden kouká asi tak 3-5 cm, což docela jde. jinak bowden jsem vysadil a nasadil tak, že jsem celej umělej kryt kolem kličky vytáhl úplně ven, tam to vytočil do strany, a už to šlo. stejným způsobem jsem to i nasadil. snad ti to takhle pomůže.

• o 2 roky později...
Vloženo

mám touble s tím, že se mi zlomila pružinka, která drží onu kličku v poloze u dveří. Klička mi tam teď plandá, ale je funkční. Nechce se mi kupovat komplet kličky s plastovým výliskem, prootže jsem si dělal podsvětlení kliček. Chromový set stojí líťo a plastový 300. Tak jsem chtěl koupit plastovou a vyměnit jen tu kličku. 

Otázka je taková, jde vyndat klička z plastového výlisku a nahradit onu pružinku? Díval jsem se, že je tam malý červík, který drží kličku ve výlisku. Jde mi o to, zda němá někdo zkušenost s vyndáním toho červíčku. 

Vloženo

Klucky na predFL a FL su uplne rovnake, cize klucku taha lanko a aj pruzinka, aby do liehalo do spravnej polohy.

Otázka je taková, jde vyndat klička z plastového výlisku a nahradit onu pružinku?

Samozrejme, ze to ide  :kol-47:

Najlepsie pozriet nejake vrakoviska a kupit jednu klucku a nasledne pruzinku vymenit. Ja mam doma kompletne 4 klucky plastove, co sa mi tu len povaluju.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...