Přejít na obsah

Jaká spojková sada pro Fabia combi 1.9TDI ATD

Plácačka

Doporučené příspěvky

Dobrý den, zdravím Vás všechny. Měl bych prosbičku ohledně volby spojkové sady na můj vůz Fabia combi, r.v. 2005, motor 1.9Tdi 74kW ATD. Potřebuji již vyměnit spojku a vzhledem k tomu, že potřebuji ušetřit koupil jsem na inzerát starší sadu - dvouhmotový setrvačník, přítlačák i lamelu. Vše výrobce SACHS. Než to dám ale do servisu, aby mi to vaměnili chtěl bych poprosit, zda je tu někdo, kdo by věděl a byl by ochotný mi dle napsaných čísel dílů potvrdit, že jsou vhodné pro moje autí. Tak setrvák: 03G 10 5264/03G 105 266, lamela: 038 141 032 D, přítlačák: 03G 141 025. To jsou čísla přímo z dílů. Díky moc za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lamela 038141032(032X)

Setrvák 028105269 BX

Víko spojky 045141025AX

ATD nemá dvouhmotu.Díly jsem vypsal z Etky a ověřil v inter. obch. Jak levněji opravit spojku se tu najdou určitě povolanější,kteří ti

poradí.

Nemam pocit ze tento motor nema dvojhmotu. Starsie typy ktore montovali do Seatov ju mali. Priamo zo Skodovky som dostal odpoved ze do VSETKYCH 1,9 TDI bol dvojhmotovy zotrvacnik montovany.

Odkaz ke komentáři

Přátelé okřídleného šípu,

pro - deco, já mám také ATD r.v. 2001. Když jsem se dotazoval v M.B. pan Kutnar tvrdí, že tam dvouhmota je. Když jsem si nechal podle ETKY a typu motoru ATD vyjet ceny: setrvačník 028 105 269 B - 4992 Kč, víko spojky úplné 045 141 032 X - 3510 Kč, lamela spojky 02A 141 719 C - 4628 Kč, to dohromady dělá 13 130 Kč. Není ta cena za obyčejnou spojku hodně vysoká? Co Vy na to? Radek.

Odkaz ke komentáři

tak som trochu polietal po nete a niečo som ohľadom zotrvačníka na ATD našiel..je to citácia z www.autorubik.sk

Dvojhmotový zotrvačník sa dáva hlavne na automobily ‘vyššej strednej triedy, limuzíny atď. a sú ním vybavené hlavne dieselové motory. Čo sa týka Fabie, tak tam sa dvojhmotový zotrvačník nedáva a je tam klasická spojka zložená z troch dielov (lamela, prítlačný tanier, ložisko).

Výhoda je, že motor 1,9 TDI (ATD) neobsahuje dvojhmotný zotrvačník.

Odkaz ke komentáři

Pánové opět Vás všechny zdravím a děkuji za Vaše příspěvky, nicméně moc rozumný z nich nejsem :-) Vezmu dneska VIN a pokusím se ve Škodovce jestli budou schopni mi říct. Ještě mě napadlo, že i kdybych tam měl nakonec tu jednohmotu, myslíte že by tam nešel namontovat ten set co již mám? (setrvák,lamela,přítlačák). Připomínám, že lamelu jsem měřil a má 228 mm. Díky za další odpovědi, všude Vás budu chválit :-)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Opět vás všechny zdravím po menší odmlce. Takže pro uzavření tohoto tématu: musím potvrdit tvrzení "michalhajek" a dalších, měl jsem tam opravdu jednohmotu LUK. Pokoušeli se mi tam dát tu mou připravenou dvouhmotu, ale i když byl stejný průměr bohužel tam nešla, byl nepatrně vyšší, takže když to sesadili nešlo s ní pootočit :-( Prý by tam i jít mohla, ale musela by se použít nějaká origo vymezovací podložka. Takže pro další - FABIA I TDI 74kW motor ATD originál spojka s jednohmotnostním setrvačníkem! Mějte se fajn a díky za názory

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Zkusím oživit tohle téma. Spojka mi vydržela 316000Km, ale už se párkrát ozvala a půjde na výměnu. Jelikož a protože nejsem finančně dobře zajištěnej, hledám a bádám, kde nejlevnějc. 1) by mě zajímalo, proč u všech výrobců je uvedena lamela 228mm a jedinej LUK uvádí 230?   2)  znáte někdo tohohle výrobce? http://eshop.autorozvody.cz/tecdoc/    Díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...