Publikováno Únor 3, 201213 r Ahojte, potrebujem poradiť, z ničoho nič bez nejakého podnetu ktorého som si vedomý, mi po zhasnutí motora - resp. až po vytiahnutí kľúča 5 x pípne zvuková signalizácia. Neviete čo by to mohlo byť? Octavia 1.9TDI 66KW r.2001 ALH Elegance A ešte sa mi zrovna včera stalo, že po umývaní WAP-kou mi zostala svietiť kontrolka brzdového obloženia. Dvihli sme auto na zdvihák a pri ľavom prednom kolese mi visí nejaký drôtik. (zrejme by asi mal byť niekde zapojený) Nemáte niekto obrázok ako to tam je zapojené?? Nie je to kontrolka opotrebenia a nemôže mi to svietiť preto? Platničky si myslím, že sú dobré cca. 7-8 mm. Mám napriek tomu vymeniť platničky? Nemyslím si, že tieto dve veci spolu súvisia, lebo to pípanie mi robí už asi dva týždne a tá kontrolka svieti od včera. Či?? Ďakujem Vám:))
Únor 3, 201213 r Pípnutí nevím, těžko říct. Nesvítí u toho nějaká kontrolka? A vůbec, až po vytažení klíčku? Není to autorádio? Některé rádia, vím že SONY to dělalo, jakoby upozorňují na odebrání tatranky. Kablík: Ano, je to kontrola brz. obložení. Kontrola samotná funguje tak, že v destočce je kousek drátu, který se u opotřebovaných destiček přeruší, ty jsi tím, žes vytáhnul (asi proudem vody) kablík z konektoru, simuloval právě opotřebení desek. A "kontrolované" jsou právě jen desky na levém předním kole. Asi Ti nezbude nic jiného, než zvednout auto, sundat kolo a podívat se tam. Kde konektor patří určitě najdeš. Nebo, pokud máš možnost, možná bude stačit zajet na rampu nebo na nějaký zvedák.
Únor 3, 201213 r Autor Super, ďakujem za radu... dám dole koleso a budem hľadať... Áno robí to až po vytiahnutí kľúča. A kontrolka nesvieti žiadna okrem toho obloženia čo mi ale svieti od včera... Ale inak to autorádio.... vidíš menil som autorádio, mal som tam Sony a dal som tam Pioneer.... Čo je "odebrání tatranky" - myslíš tým predný panel?? Skúsim teda hľadať manuál od auta.. Dík Upraveno Únor 3, 201213 r od erikh
Únor 3, 201213 r Jj, tatranka = přední panel. Než začneš hledat, zkus jednoduchý pokus: Před vytáhnutím klíčku, vypni rádio a odeber tatranku.
Únor 3, 201213 r Autor Tak dík pípnutie som vyriešil.... Je to tak ako píšeš... Ešte doma pozriem ten káblik... Ďakujem Upraveno Únor 3, 201213 r od erikh
Únor 10, 201213 r Jednoduchý test: Před vysunutím klíčku vyndej nejprve tatranku a hned budeš vědět proč to pípá s tatrankou.
Únor 10, 201213 r Pokud sem dobře pochopil Wojnarovu odpověď, tak proto abys odebral panel rádia. OK. Dík
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.