Přejít na obsah

Pípnute po zhasnutí motora

erikh

Doporučené příspěvky

Ahojte,

potrebujem poradiť, z ničoho nič bez nejakého podnetu ktorého som si vedomý, mi po zhasnutí motora - resp. až po vytiahnutí kľúča 5 x pípne zvuková signalizácia. Neviete čo by to mohlo byť?

Octavia 1.9TDI 66KW r.2001 ALH Elegance

A ešte sa mi zrovna včera stalo, že po umývaní WAP-kou mi zostala svietiť kontrolka brzdového obloženia. Dvihli sme auto na zdvihák a pri ľavom prednom kolese mi visí nejaký drôtik. (zrejme by asi mal byť niekde zapojený) Nemáte niekto obrázok ako to tam je zapojené??

Nie je to kontrolka opotrebenia a nemôže mi to svietiť preto? Platničky si myslím, že sú dobré cca. 7-8 mm.

Mám napriek tomu vymeniť platničky?

Nemyslím si, že tieto dve veci spolu súvisia, lebo to pípanie mi robí už asi dva týždne a tá kontrolka svieti od včera. Či??

Ďakujem Vám:))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pípnutí nevím, těžko říct. Nesvítí u toho nějaká kontrolka? A vůbec, až po vytažení klíčku? Není to autorádio? Některé rádia, vím že SONY to dělalo, jakoby upozorňují na odebrání tatranky.

Kablík: Ano, je to kontrola brz. obložení. Kontrola samotná funguje tak, že v destočce je kousek drátu, který se u opotřebovaných destiček přeruší, ty jsi tím, žes vytáhnul (asi proudem vody) kablík z konektoru, simuloval právě opotřebení desek. A "kontrolované" jsou právě jen desky na levém předním kole.

Asi Ti nezbude nic jiného, než zvednout auto, sundat kolo a podívat se tam. Kde konektor patří určitě najdeš. Nebo, pokud máš možnost, možná bude stačit zajet na rampu nebo na nějaký zvedák.

Odkaz ke komentáři

Super,

ďakujem za radu... dám dole koleso a budem hľadať...

Áno robí to až po vytiahnutí kľúča. A kontrolka nesvieti žiadna okrem toho obloženia čo mi ale svieti od včera...

Ale inak to autorádio.... vidíš menil som autorádio, mal som tam Sony a dal som tam Pioneer.... Čo je "odebrání tatranky" - myslíš tým predný panel?? Skúsim teda hľadať manuál od auta..

Dík :kol-47:

Editováno: , autor: erikh
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...