Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravim chcem sa opitať či možem mať za rezervu letnu Barumku 165/70 R14 .

Na aute mam totišto letne aj zimne kolesa 185 60/R14.

Nebudem pokutovani alebo aj na STK nebude nikdo to riešiť?

Dik.

.

Upraveno od VAG BoBo

.

Upraveno od VAG BoBo

na autě mám 205/40R17 v rezerve 195/55R15 podotýkám že z výroby ....myslím že na rezervě může být jiný rozměr než je na voze....

VAG BoBo: tady jsi se sekl, samozřejmě že rozměr rezervy nemusí být stejný jako aktuální rozměr kola na vozidle - rezera musí pouze splňovat rozměr danný výrobce vozidla, tedy buď bude v TP uvedený atypický rozměr rezervy, nebo bude mít klasický rozměr dle povolených velikostí kol viz TP....samozřejmě pouze pro nouzové dojetí ;) laicky řečeno, pokud mám na autě letní 205/45 R16, rezerva může být třebas 185/55 R15 a ostatní rozměry viz TP, více viz níže:

Dle vyhl. 341/2002 Sb. v posledním znění, smí být, pokud při schválení technické způsobilosti typu není stanoveno jinak, používány pouze pneumatiky určené pro daný typ vozidla výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik. Rozměr pneumatiky náhradního kola můžete použít pouze takový, který je zapsán v technickém průkazu. .....je to konkrétně & 21 odst 3.

Upraveno od kibi

Ok máš pravdu, ale nevím co ma za auto. U FI 74kW neni povoleny disk J5, je to tak z výroby, i když někomu to tam inspektorat dodatečně dopsal.

• Autor

Mam fabiu 1.2 -2004- 40 Kw a mam tam zapisane tie 5Jx14 ET35 165/70 R14

a tie kolesa mam na 6Jx14 ET43 185/60 R14.

Dik.

Pokud tam máš napsane disky J5 i J6 v techničáku, tak tady kolegové mají pravdu a samozřejmě pokud tam máš i oba rozměry pneu.

Upraveno od VAG BoBo

To co je zapsané v TP,tak muže byt rezerva,na kombinaci 185/60/14 rez.165/70/14 jsem jezdil 4roky 2xSTK,teď mám 185/55/15 rez zustala stejná 165/70/14,dokonce je velikostně skoro stejná a na dojezd bezproblémová,po defektu jsem na ni jezdil dva dni.

já mam rezervu 185/60 r14 a je větší o 2cm, než 195/50 r15 co tam mam letňáky,dokonce mě po cestě z Praglu stavěla hlídka: buzerovat a mlátit a na rezervu ani píp,jenom chtěl vidět píchlý kolo v kufru,rozměr neřešil. A na STK po mě nikdy rezervu vidět nechtěli.

Jenže třeba já bych rezervu 14" ani dost dobře mít nemohl - i když mám tule velikost jako povolený rozměr zapsanou ve velkým TP, při defektu na předku bych musel přehazovat dvě kola - dát rezervu na zadek a zadní kolo hodit na předek. Běžně totiž jezdím jak letní tak zimní na ráfcích 15" a na přední nápravu ani 14" ráfky kvůli brzdám C54 nedostanu...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.