Přejít na obsah

Za studena nastartuje a chcípne.


Petrkiller

Doporučené příspěvky

Ahoj mám problém. Včera i dnes ráno když jsem startoval motor naskočil a okamžitě zhasl. Jediná možnost jak nastartovat byla držet plyn a nehat chvíli zvýšené otáčky. Žádne kontrolky nesvítí vše vypadá v pořádku. Jak už to udrží volnoběh jede to normálně až na to že když je motor hodně v zátahu a pustím plyn dost škubne. Za tepla to nedělá, spotřeba je normální. Dělá to jen ráno. Pak celý den v pořádku ikdyž je motor studený. Poradí někdo? :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Venku je kosa jak prase, tak se nemuzes divit, ze se tomu autu obcas neche poslochat. Muzes mit min kvalitni benzin, nebo se ti tam srazila nekde vlhkost. Po pripade bych procistil klapku, jestli jsi ji necistil. Problem nastane, az auto nenastartujes vubec, ted bych to nijak zvlast neresil, casto vidim na cestach ci parkovistich novejsi auta z otevrenou kapotou a majitele skrabajiciho se za uchem :p

Ja dnes vyjizdel kolem 3h rano, venku -19C. Auto chytlo behem 2sekund a trochu zablafalo a chciplo. Chvilku jsem pockal, znovu otocil klicek a BEZ PLYNU jsem znovu nastartoval. Motor chytnul ale tak 1sekundu tak nejak podivne poblafaval nez vyletely otacky nahoru a uz byl v pohode. Podotykam ze mam ted v nadrzi pomer benzinu vs ethanolu E85 zhruba 1:1. Takze verim ze kdyz bych bel cisty benzin, tak to chitne na drcnuti. Ale osobne to neresim, bo auto nastartuju bez problemu i s timhle sajrajtem v nadrzi. Ovsem pridavam aditiva do benzinu. Podle pumpare je ten ethanol E85 nejaky zimni, jinak bych byl asi porazeny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klidně to může dělat nějaký bordel v benzínu,jinak zkusit VAG ,ale vzal bych prve benzín někde u vyzkoušené značky ,cvrnkl třeba VIF a vyjel,dost možná bude po problémech.

Grym:kolik si to tak teď v zimě bere v té kombinaci 1:1?Já zkoušel jen v létě ,+- 1E : 2N95 a spotřeba cca 0,5l/100 nahoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky no ráno to zase nechtělo ale odpoledne to už jen malinko kleslo a bylo to dobré. Bral jsem u Benziny ale kdoví jaký mají benzín. V ostravě u Benziny jsem bral a startovalo to vpohodě. Aditiva jsem přestal dávat cvakaly mě ventily z nich :( ale zkusím přidat díky moc.

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sep: Jestli jsem se neprepocital, tak jsem na prumerne spotrebe kolem 8 litru na 100km. Ale zase kolikrat jezdim kratke trasy, a ted jsem i tahnul znameho na lane asi 10km kdyz mu kleklo auto.

Takze na delsi vzdalenost, bych to dokazal srazit tak na 7litru. Protoze auto me pripada ze jede stejne, a nemusim slapat vic po plynu. Dokonce jsem zkousel i velky pomer E85 asi 4:1 vs. Benzin. A auto bezelo normalne. Tak bud je ten motor opravdu nevybiravy na palivo, a nebo jsem nejak otupel ja :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...