Tygrik Vloženo 9. Únor 2012 Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 (editace) Po dohodě s jedním nejmenovaným kumpánem, zakládám nové téma, i když se prolíná s Topením a klimou, tak doufám, že mě neukamenujete. Prosím, aby jste sem stáhli příspěvky o PTC, které se řešily na různých vláknech, případně sem dali vše, co se týká PTC (především 1,2TSI a 1,4TSI). Rádi bychom si udělali celkový pohled na problém, hlavně s dodatečnou montáží PTC. Editováno: 9. Únor 2012, autor: Tygrik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olint Vloženo 9. Únor 2012 Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 něco se probíralo TADY , ale to ty TYGŘÍKU určo víš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 9. Únor 2012 Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 Toho kumpána, co Tygřík uvádí sice neznám, ale rád bych ho poznal. Doufám, že zvláště Walker sem pro budoucí generace nakopíruje své obrázky a k tomu přidá hodně poznatků z provozu. To, co jsem zatím zjistil já, se dá shrnout asi takto: I když auto není vybaveno PTC, není jisté, jaká skříň topení je použitá. Nejspíše jsou tři druhy. Jaká skříň je použita se dá zjistit jen po demontáži části palubní desky. Pokud je skříň připravena na montáž PTC, tak dál je to celkem jednoduchý. U dalších dvou druhů se musí trošku improvizovat, ale jde to. A já doufám, že je to pravda. S elektrikou by neměl být problém. Olomouc – nabídková cena 3500Kč ( materiál + montáž ) Vzhledem k tomu, že je celkem jisté, že za současnou zimu nemohou komunisté a že příští rok může být znova, jsem už objednán na montáž PTC. Už mi není dvacet pět, mám rád teplo a vyhřívaná dečka pod zadkem neřeší přimrzlé ruce na volantu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 9. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 Nechci jmenovat Artigase... ale Artigas se stejně ozval. Dnes jsem dostal odpověď od prodejce ohledně PTC. Dá se to shrnout asi takhle: Nejeví se to tak jednoduše, jak to vypadá. Kromě ceny topného členu, s čímž jsem počítal na základě Walkerova příspěvku (cca 3600,-), je problém se spodní částí topení, tzv. skříň topení, je rozdílná pro auta s PTC a bez něho. Takže asi od toho upustím, i když nerad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 9. Únor 2012 Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 (editace) Artigasi zmrzlé ruce na volantě budeš mít aj s PTC, vyřešil by to vyhřívaný volant. Omotej kus drátu kolem věnce a zastrč do zásuvky. Editováno: 9. Únor 2012, autor: MikeTTT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Vloženo 9. Únor 2012 Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 A nechá se ta skříň topení zjistit?Podle kodu výbavy,nějaké fotky nebo roku výroby? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 10. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 10. Únor 2012 (editace) Artigas to píše výše. Jaká skříň je použita se dá zjistit jen po demontáži části palubní desky. Editováno: 10. Únor 2012, autor: Tygrik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WalkerT Vloženo 10. Únor 2012 Sdílet Vloženo 10. Únor 2012 Já téměř vše co vím o PTC už napsal do svého vlákna, ale obrázky rád přidám a o zkušenosti se podělím, zatím jsou poměrně pozitivní, ovšem náběh topení je velmi závislý na venkovní teplotě. Nikdo asi nemůže čekat, že v současných ranních mrazech bude PTC topit hned, chvíli to trvá než ohřeje zmrzlou topnou skříň a vedení ofuků, ale třeba včera odpo byl náběh z -4°C znatelně rychlejší a teplý vzduch to dávalo za cca 3 minuty a ujeté 2 km. Obrázky s PTC jsem našel pouze z Octy nebo Fábky, takže co do tvaru topné soustavy je berte s rezervou, jinak funkce je všude stejná. I do Yetiho s topnou skříní nepřipravenou na vestavbu PTC jde kupodivu PTC domontit, to byl i můj případ, jen se musí z šachty pro topný článek vyříznout malá plastová příčka a vyluxovat šachtu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 Tome, i já mám informaci o tom, že je nutné vyříznout nějakou příčku, ale vzhledem k tomu, že nevím, o co se přesně jedná, jsem už dříve napsal, že se musí trošku improvizovat…. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 18. Únor 2012 Sdílet Vloženo 18. Únor 2012 Nekamenujte mě prosím za následující výklad, respektive za nepřesnosti, kterých se mohu dopustit v naprosté neznalosti problému jménem PTC. V servisu to dopadlo asi takto: Mechanik sundal spodní, boční plastový kryt středního tunelu, koukl na topení a v další chvíli mě vedl k dvěma topením, co měl v regálu a ukázal mi odlišnosti. Já mám bohužel to topení, kde nelze vytvořit prostor na vložení PTC o velikosti odhadem 20cm x20cm x 3cm. Pokud bych na dodatečné montáži PTC trval, je nutné vyměnit část obalu topení. Celková cena by se pak vyšplhala na cca 9000Kč. Při tak velkém zákroku by se prý už vyplatilo předělat topení na Climatronic. Nabízená cena by pak byla 11 000Kč. Pro zvídavé - Řízení PTC je mimo to, co napsal Walker, prý tak chytré, že se zapíná několik vteřin po nastartování a dále monitoruje napětí palubní sítě a podle toho volí max. výkon, takže žádné obavy o vybití akumulátoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 19. Únor 2012 Sdílet Vloženo 19. Únor 2012 A ked mam Climatronic, je mozne PTC namontovat bez vymeny skrine kurenia? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hadak11 Vloženo 19. Únor 2012 Sdílet Vloženo 19. Únor 2012 to by chtělo nejaký auto co má climatronik rozebrat a podivat se zda tam ma tu spravnou díru pro montáž PTC..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 26. leden 2015 Sdílet Vloženo 26. leden 2015 Nějak mi slabo topí PTC,nemáte někdo nějaký nápad co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gasticekyeti Vloženo 6. Březen 2018 Sdílet Vloženo 6. Březen 2018 Dobrý den dodělaval někdo elektrické topení PTC co je vedle radiatoru na vodu děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paranmax Vloženo před 7 hodinami Sdílet Vloženo před 7 hodinami Ahoj, nějak se ke mě dostalo, že yeti 1.6tdi 2012 má přídavnou topnou spirálu na elektřinu.(i podle seznamu výbavy) Jak můžu prověřit, že funguje. Mám automatickou dual klimu. Když to totiž porovnám s druhým autem co máme doma, kde vím že je taky, tak tam už po 3km fouká horký vzduch (Citroen) zatím co tady je to takové jakože teplé, ale né tak moc, prostě jako teplé od motoru. Obě auta mám nastaveno na 24C. Tak se chci zeptat, zda je nějaký způsob jak to otestovat, nebo prověřit. Můžu si půjčit diagnostiku VAG, jde to i přes ni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.